2013. augusztus 25., vasárnap

NYC - Wall Street

Bankszerű "jókislány" körmöket szerettem volna holnapra, ezért stílszerűen a NYC Wall Street rózsaszínjében képzeltem el a jövő hetemet. Tudtam, hogy utálatos lesz felkenni. Már tapasztaltam hogy ha vékonyan kenem, akkor csíkoz és rosszul fed, ha vastagon kenem, akkor bordás textúrát kapok és lassan is szárad. De azért csak nekiálltam. 

Egyébként is azt olvastam itt , hogy a pasztellrózsaszín megnyugtat és erre most nagy szükségem van.Fedőlakként a NYC Turbo Dry top coat -ját választottam, mert sokan dícsérték a krémmánián és több beauty blogon is. Nos, jelentem amit ígér - gyors száradás - azt tartja, viszont rendesen felbuborékosodott. Próbáltam vékonyabban kenni, de úgy meg nem terült rendesen. Most már elhasználom - majd összeszokunk valahogy - de utána keresek valami jobbat, vagy visszatérek az Essence-hez . Furcsa, mert erről sokkal rosszabb véleményeket olvastam, nekem mégis bevált.

Nem ez lett életem nagy manikűrje, viszont hiszem hogy "minden jó valamire ha másra nem elrettentő példának..." tehát tanulságul hagyom az utókornak: ha nem fed jól a lakk, akkor inkább több vékonyabb réteget kell kenni. Még a második rétegnél sem baj ha csíkos! Ne reméljük, hogy a nehezen száradó lakkot "át lehet szárítani" gyorsszárító fedőlakkal, az nem erre való. Sőt, én kb fél napos száradás után kentem fel a fedőlakkot - a csillámok biztosabb rögzítése miatt - és így is "felszívta" a már megkötött alapot. Világos és pasztell árnyalatoknál nem jellemző hogy szépen fednek - ez gyakorlatilag egy "márkafüggetlen" igazság. A gyöngyházas vagy csillámos lakkok kevésbé kényesek fedés és száradás szempontjából mint a krémes színek - viszont a krémes színek elegánsabbak - szvsz.

Íme buborékgyártó tettestársaim :)
Mindegy, most már így marad. Vár a holnap!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése