2015. március 20., péntek

Trenddel szemben, neonban - Aden No. 45. majd egy kis meztelenkedés


Valahol olvastam, hogy idén nem lesznek divatosak a neonszínek... és rögtön felment bennem a pumpa. Naná, hogy akkor én imádni fogom idén nyáron is! Nehogy már a Nagyvilág mondja meg, hogy mi tessen nekem!!! Ez a neon szín itt a körmömön azt üzeni: fütyülök a trendekre! :))) 


Hadd ejtsek néhány szót a lakkról: az ADEN No. 45. egy zselés állagú, áttetsző fedésű, félmattra száradó lakk. A neonok általában ilyenek... sokan fehér alapra kenik az erőteljesebb színhatás elérése érdekében. Én ettől most eltekintettem.


Gondoltam kiaknázom a jelly hatásban rejlő lehetőségeket és "nyomdaszendvics" manikűrt csináltam. Nem tudom mi a hivatalos neve ennek a technikának... világosítsatok fel, légyszives! :))))))


A lakk egyenletesen terül, csíkmentes, nem barázdálódik és gyorsan szárad. A körömvég a második réteg után is átlátszik, de ez természetes ennél a tipusnál. 

Először egy réteg pink lakkot kentem a körmeimre, ezután "telibenyomdáztam" a Bornprettystore BP-10 lemezről vett mintával. Tudom, sokan ismeritek ezt a lemezt, ezért nem fotóztam le külön. Ezután újra átkentem a körmeimet a pink lakkal, majd a körömvégekre random nyomdáztam még egy kis mintát. Ezután jött a fedőlakk.


Fiatalos, bohókás, vidám manikűrt akartam készíteni, remélem sikerült!

A körömfehérítő projektem kapcsán érkezett olvasói visszajelzés, hogy számoljak be a fejleményekről.

Tehát egy hétig nem lakkoztam a körmöm, csak az Astor Give Me Clean! fehérítő lakkját használtam. Pokoli hetem volt, a munkahelyemen rá is kérdeztek, hogy mi van velem?! Beteg vagyok??? :)))

Nos azt kell mondanom, hogy fehéredtek ugyan a körmeim, de egyáltalán nem olyan mértékben, mint szerettem volna. 

Szerintem ezt a szintet akkor is hoztam volna, ha egyáltalán nem használok fehérítő terméket, csak simán engedtem volna szellőzni a körmeimet. A fotó egy kicsit csalóka, mert az első képen valahogy melegebbek lettek a színek, de a kontúrokból látszik azért, hogy tényleg jobb lett egy kicsit.


Most az 5. napnál tartok és így néz ki a körmöm:


Szerintem ez ilyen nesze semmi fogd meg jól termék megint... hát így jártam. Valaki javasolta kommentben, hogy ne csak alaplakkot hanem fedőlakkot is tegyek a színes lakk alá, a jövő héten ezt a trükköt fogom tesztelni. Kíváncsi vagyok mire jutok :)))))))) 


Üdv:




39 megjegyzés:

  1. Teljesen egyet értek ezzel a gondolkozással! Én is imádom a neon színeket és attól, hogy épp most nem "trend" még simán fogom viselni! :)
    Ez a lakk nekem is meg van és nagyon szeretem. A mani is nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindig kedvem szerinti színeket, mintákat használok a manikűr elkészítésénél, sosem érdekelt a trend, eztán sem fog. Nem sok neon lakkom van, de idén szerintem többet használom majd, mert megkedveltem ezeket a színeket :) Milyen alaplakkot használtál a manikűrök alá? Egyébként, ma láttam egy videót, amelyben Sveta körmei is sárgák voltak pucéran, úgyhogy no para :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utoljára Eveline 8in1-et, előtte pedig Seche Vite barázdakitöltőt...

      Törlés
    2. Amíg nem kezdtem el használni az Avon alaplakkját, addig nekem is sárgultak a körmeim. Két éve csak ezt használom és nem tapasztalok elszíneződést, pedig elég sötét színeket is használok. Nem biztatni akarlak, de egy próbát, vagy esélyt megérne.

      Törlés
    3. Mi pontosan a neve, vagy csak egy fajta van?

      Törlés
    4. gel strength base coat, kicsit rózsaszínes árnyalatú. Itt a link: https://avononline.avon.hu/Termek/10893
      Ezt neked találták ki, nem is tudtam, hogy barázdakitöltő is :))

      Törlés
    5. Köszi! Látom akciós is, mákom van, megrendelem :)

      Törlés
    6. Kíváncsi leszek majd a véleményedre pár hét múlva. Remélem nem fogsz nagyon szidni :)) Küldtem egy képet is a körmeimről, teljesen friss, pár perce készült :)

      Törlés
  3. Annyira tetszik a manikűröd :) Szerintem ez az elszíneződés nem lehet hajlam is? Pl mint a fogaknál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már bennem is felmerült, hisz nagyon sok gondot fordítok a körmeim védelmére, de sosem voltak igazán fehérek. Sőt, régebben gyakorlatilag átlátszóak voltak... :)))

      Törlés
  4. Szerintem ne görcsölj ezen az elszíneződés dolgon, egyrészt annyira nem szörnyű, másrészt meg úgyis lakkozol mindig, nem?
    A neonszínek nekem sem fogytak el tavaly, van 3 féle neonom,amiket használni fogok talán már tavasszal :)
    Szép a mani :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a bátorítást! Láttam youtube-on egy lányt aki valami fullextrás Orly körömfehérítő port tesztelt, nulla eredménnyel, neki is ilyenek voltak a körmei, mint nekem... :)

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki a manikűr, és az ember lánya viselje úgy a körmeit, ahogy neki jólesik :)
    Ezek a fehérítő lakkok csak optikailag fehérítenek, addig, amíg a körmön vannak, de magával a körömmel amúgy semmit nem csinálnak, legalábbis szerintem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de arra sem alkalmas igazából... optikailag sem fehérebb, olyan mintha egy sima alaplakkot kentem volna fel....

      Törlés
  6. Szuper a mani! Engem sem szokott érdekelni, hogy mi a trend, azzal kenem a körmöm, amivel akarom (sőt, nem is igazán tudom, hogy mi a trendi, én csak a sok holo körömlakkot látom :D
    Amikor egy hétig körömerősítő kúrát tartottam és nem lakkoztam, tőlem is kérdezgették, hogy mi a baj :)
    Én egyszer egy citromlé és peroxid (vagy hiperoxid?) keveréket láttam egy videóban, hogy azzal fehérítette valaki a körmeit - hátha esetleg nem hallottál erről. Nekem szerencsére még nincs ilyen problémám, de ha úgyis mindig lakkozod a körmöd, akkor annyira nem zavaró, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam már a peroxidos verziót, csak még nem jutottam el fodrászkellékesbe. :) Mondjuk egy kicsit azért féltem tőle a bőrömet.... :/
      Igaz, hogy többnyire lakkozok, de azért mégis jó látni ha szép fehér, annak olyan egészségesebb kinézete van :))))

      Törlés
    2. Igazán nem szeretnék kotnyeleskedni, hidrogén-peroxidból gyógyszertárit javasolnék, az a bőrt sem szedi szét durván - nem ugyan az, mint amit kapsz és szőkítőpor mellé lehet keverni, ez tisztán peroxid :) Használtuk ezt régen fertőtlenítésre és fogápolásban is [egészségügy], szóval nem valami barbár dolog. Nekem 3%os van itthon és nem bántja a bőröm, amíg nem nyálkahártya, csak fehéríti, bár körömre nem tudom, hogy mennyire jó. Kipróbálom aztán beszámolok, van-e valami változás, mert az enyémek is alapból olyanok, mint a tieid ha szeretnéd :)

      Törlés
    3. Hű, ez hasznos info volt, fogalmam sem volt erről a dologról, nem festem a hajam, nem kívánatos szőrszálaim sincsenek amiket szőkíteni kéne, szóval abszolút nincs "anyagismeretem". Ha te könnyen hozzáférsz és kipróbálod, örömmel olvasnék róla tapasztalatot! Látod én kapásból a fodrászkellékesbe mentem volna, nem is tudtam hogy van gyógyszertári változat! :))))

      Törlés
    4. Kipróbáltam őket :) Az egyik kezem simán peroxidot kapott, a másikra ilyen már épp nem folyós masszát készítettem szódabikarbónával. Mindkettő kb 15-20 percig volt rajta (a sima peroxidot állandóan utánpacsmagoltam, a szódabikarbónásat meg csak úgy hagytam rajta), eleinte felpezsgett a sima peroxidnál a körömágyam, de ez nem baj, mert a mindenféle szennyeződéseket és bacikat szedte ki :) A letapadt bőrt viszont simán felszedte, meg is lepődtem.. Utána viszont én a körömágyamnál letöröltem a folyadékot, mert nem akartam, hogy kiszárítsa.

      Mikor leszedtem, a szódabikarbónás masszánál láttam változást, de a mosolyvonal (így hívják? a fehér rész, ami nő és franciára szoktam festeni) alatt nem lett jelentősebb világosodás, ami kicsit elszomorított.
      Viszont volt egy rész a körmömön, ahol felvált egy lapocska és nem vettem észre, ott igazán szép fehér lett, szóval gondolkodom azon, hogy kap most mindenféle olajat, hogy ápoljam, utána átcsiszolom és megint kap egy ilyen pakolást, mert szerintem működni fog :)

      Törlés
    5. Köszi, hogy megírtad a tapasztalatokat. Az átcsiszolással csak óvatosan, nehogy utána meg az legyen a gond hogy letörik a körmöd! :) Én egy időben rendszeresen políroztam, de leszoktam róla, mert hosszában a barázdák mentén folyton beszakadt miatta a körmöm. Remélem sikerrel jár az új kísérleted, drukkolok neked!

      Törlés
    6. Kipróbáltam és engem is meglepett, mennyire fehér és tiszta, elszíneződés mentes lett :D Oké, a körömvégeim inkább elefántcsontra vagy ekrüre hajaznak, mint tiszta fehérre, de ilyen sem volt soha. A körömágyam nem szárította ki, szóval sikeresek könyvelem el a projektet :)

      Törlés
    7. Ez szuper hír! Pontosan hogyan kérjem a patikában? Tutira akarok menni :)))))))

      Törlés
  7. Én is fel fogom kenni a neont, az biztos. :P Már abból is kiindulva, hogy nyáron a lábkörmeimen a kedvencem a Moyra neonrózsaszínje. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ne is mondd, a Moyra neonrózsaszínről most eszembe jutott a Party Pink a Vivid Sand vonalból... azt is imádom!

      Törlés
  8. Nagyon szép lett, a színek is nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűséges mani lett! :)
    Ettől a körömlakktrendes dologtól a falat kaparom. Azt kenem fel, amihez kedvem van, ennyi. Szenteste babarózsaszín és babakék körmeim voltak ezüst kövecskékkel, mert az tetszett és ahhoz volt kedvem. Nekem ne mondja meg senki, hogy mit kenjek fel, meg mi a trendi, mert megvágom. Ha meg nem tetszik valakinek a körmöm akkor ne nézzen oda, ilyen egyszerű. :D
    Nekem is sárgák, de már nem foglalkozom vele. Folyamatosan ki van lakkozva, soha nem megyek el itthonról kifestetlen körmökkel, ha havi egyszer nincs kifestve egy napra (mert előző este lusta voltam, de másnap nem kell sehova mennem) akkor is csak én nézegetem. Most PP Jealousy van rajtam. Néznek rá furán, de a kutyát se érdekli, brutál ez a lakkocska, főleg napfényben! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy te is az önfeledt lakkozók táborát gyarapítod! A PP Jealousy valóban káprázatos, bár nekem még csak monitoron keresztül volt szerencsém látni, de úgy is elkápráztatott!

      Törlés
    2. Én is swatchok alapján rendeltem meg a Nailland oldaláról, de abszolút nem bántam meg. Amúgyis éppen heveny zöldkörömlakkmániában szenvedek! :D Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen a sokadik képen felkenve amit látsz róla, akkor megnézheted nálam Instán: @viviennepunk néven megtalálsz! :)

      Törlés
    3. Megnéztem, tényleg szuper!

      Törlés
  10. A peroxidos-citromos keverék nem szedi szét a cuticle-t.Meg ugye nem fél órát kell fent hagynod.Én van amikor szódabikarbóna mixet kenek fel,citrommal keverve,nagyon szuper fehérítő hatása van:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép ez a manikűr, engem sem szokott érdekelni, hogy éppen mi a divat :)

    VálaszTörlés