2015. augusztus 17., hétfő

Manicute - Cirkusz



A Manicute lányokat ezen a héten a cirkusz ihlette meg. Művészi szempontból nagyon gazdag téma, képzőművészek és előadóművészek is gyakran merítenek belőle. Az idevágó motívumok megtalálhatók legkedvesebb zenekaraim, énekeseim fellépőruhái, színpadképe, dalszövegei között, gondolok itt  Freddie Mercury-ra, Pink-re, Christina Aquilera-ra, de gondolhatok magyar zenészekre is, például az LGT-re, a Neoton Familiára, vagy Pierrot-ra is... :)))) 

A lényeg, hogy a cirkusz képi világának interpretálása bármilyen alkotásba kifejezetten hatásos, akkor is ha csak a külsőségekre koncentrálunk, de mélyebbre tekintve, metaforaként is megállja a helyét. Kiváló gondolatébresztő a gondolkodni vágyóknak.

forrás


Ha a személyes érzéseimre gondolok, tehát a "Szilvi és a Cirkusz" viszonyra, akkor a kép sokkal kiábrándítóbb. Gyerekkorom óta kerülöm, még a tévét is elkapcsolom, ha közvetítenek egy előadást. 


Ha jól emlékszem, kétszer voltam cirkuszban, egyszer gyerekként, később szülőként. Mindkettőt utáltam. :))) 

Sajnos ellenszenvet ébreszt bennem ez a műfaj. Szomorúságot, kiszolgáltatottságot, önsanyargatást és állatkínzást látok azokban a műsorszámokban, amikben az átlagnéző örömét leli.

Kiskorom óta szent meggyőződésem, hogy a fellépők - emberek és állatok - élete tele van kínlódással és fájdalommal és ez a prekoncepció elveszi az előadások varázsát. 

Persze lehet hogy tévedésben élek, és igazából az előadók tök jól érzik magukat közben és imádják csinálni, de nekem akkor sem szívderítő látvány ostorokkal megfélemlített állatokat látni, vagy szerencsétlen bohócokat, akiket mindig kinevetnek az emberek - hiába tudom, hogy ez csak színjáték, akkor is rossz érzés.



Száz szónak is egy a vége, nem szeretem a cirkuszt, az inspirációs képet a Pinterest-ről vadásztam, de ez a csinos bohóc manikűrbe álmodott állapotában sajnos elég béna lett... :)



Nézzétek el nekem ezt a kis fancsali kisiklást, szerdára hozok valami szépet az S.N.C tengeri témájára!!!!!!!


Üdv:








14 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fasza lett! Kreatív:)
    Amúgy van abban valami amit mondasz. De akik benne vannak általában azt mondják szeretik csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!! Hát igen, ez nem is munka, hanem életforma, de azért elég kemény lehet! :)))

      Törlés
  2. Hiába a piros szín, mégis olyan szomorúságot sugároz a manikűröd. Ennek ellenére nagyon szép, tetszik, de érezhető talán, hogy nem szereted a cirkuszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól látod, tényleg szomorkás lett, számomra ez a hangulat lengi be cirkuszok környékét. Nemrég Zamárdi mellett láttunk egy cirkuszi sátrat és a szivem belesajdult amikor láttam egy szerencsétlen elefántot, lógott füle-farka, csak állt ott magányosan... :(

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik a manikűröd!!!!Ez valami fantasztikus lett!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát, technikailag nem tökéletes, mert a káróminta nem nagyon akarózott feljönni a BP-L009 lemezről, csak a kőkemény zöld téglalap alakú nyomdapárna bírta felszedni, de mivel az meg nem jó a domború körmeimhez, kénytelen voltam stamping decals-t készíteni.... megküzdöttem érte! :))))))))))

      Törlés
  4. Csodás lett! Szuper jól néz ki mindkét minta és passzol a piros lakk is. Nagyon eltaláltad a kép alapján. :)

    VálaszTörlés
  5. azta, ez nagyon csini lett! :) Amikor megláttam a témát, és is gondoltam rá, hogy talán valaki az arcra fog hangsúlyt fektetni :)
    Gratulálok, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. Wow, that's awesome. I love the idea and the way you did it. Great!

    VálaszTörlés
  7. Azt hittem, kb én leszek az egyetlen, aki nem kedveli a cirkuszt. Szerintem teljesen igazad van, és hasonlóan érzek én is ezzel kapcsolatban, csak nem fejtettem ki.
    A manikűröd( a bohóc arc) tényleg érezteti, hogy mit is gondolsz róla, de szerintem ezzel nincs is baj, hiszen a körmünkön (is) vissza tudjuk tükrözni azt, amit gondolunk, érzünk valamiről.
    Mindenesetre szerintem szuperül megoldottad a feladatot.:)

    VálaszTörlés
  8. Na, ez átjött. Egyetértek. Aki benne van, biztos csak ezt az életet ismeri, hogy járják a világot és gyakorolnak és fellépnek, de engem a frász kerülget, hogy leesik az artista (akkor már inkább nézem a tornát a tévében), az idomított! (utálatos szó) állat megvadul, amikor épp nem a ketrecben van, ugye, a bohóc irritál, és az egészben vagy egy nagyobb a füstje, mint a lángja érzés, meg a festett cuccoktól a hideg ráz, a búcsúban is, szóval nem, de elmegyek, ha a gyerekek miatt muszáj lesz, mit lehet tenni. Nem én vagyok a célközönség, ez van, sok más embernek tetszik, tényleg különleges, amit csinálnak, de nem nekem való. Bár ez is egy művészet, tudom.
    A mani tetszik, gondolom, nem sokáig hordtad.

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű, imádom ezt a cirkuszos témát:)

    VálaszTörlés
  10. A manikűröd nagyon tetszik. :
    Én szeretem a cirkuszi műsorokat, de azt elismerem, hogy sajnos az állatok komoly nyugtatókat kapnak, hogy jól teljesítsenek. :(

    VálaszTörlés
  11. Érződik a szomorúság a mintából, amit festettél, de szerintem így is nagyon jó lett, és nagyon hasonlít a lányra is a képen :)

    VálaszTörlés