2015. november 8., vasárnap

AVON Speed Dry - Presto Plum






Korábban már beszámoltam róla, hogy az AVON meghívására én is részt vettem az idei Digital Divas blogger konferencián, így egyike voltam azoknak, akik néhány szép és hasznos búcsúajándékkal gazdagodtak távozáskor. 

Úgy érzem, illik viszonozom ezt a kedves gesztust valamivel amiben jó vagyok, ezért elkészítettem ezt a nailart-tal egybekötött tesztbejegyzést mindannyiunk örömére.

Az AVON körömlakkjai közül a Speed Dry kollekció tagjaihoz nem volt még szerencsém. A Nailware Pro+ és a Gel Finish lakkok közül van néhány a gyűjteményemben a színesek közül, illetve az alaplakkokat ismerem közelebbről. A barázdakitöltőt használom hosszabb ideje illetve nemrég rendeltem meg az 5in1 többfunkciós terméket, tehát jelenleg ő is "elsőposztos" státuszt élvez.



Az 5 in 1 lakkal az a tapasztalatom, hogy alaplakknak ideális, egész jól kiegyengette a körömlemezem felületét, persze azt tudnotok kell, hogy az én esetemben azért nem lehet csodát várni, mert a több évtizedes körömrágás és a körömágy régebbi durva sérülései bizony nem tűntek el nyom nélkül az életemből. 

Az alaplakk ecsete kényelmes felvitelt biztosít, bár elég gazdagon veszi fel az anyagot, ezért alaposan le kell húzogatni az üveg száján az ecsetet, ellenkező esetben könnyen befolyhat a sáncba. Mint említettem, szépen terül, sokat segít a körömfelület egyenletesebbé tételében és gyorsan szárad. 

Fedőlakk funkciójára egy kicsit később fogok visszatérni, a rövid kitérő után mutatom nektek a Presto Plum-ot közelebbről:



A többi AVON lakkhoz hasonlóan ezt is elegáns papírdobozban szállítja a cég, az üveg mérete és alakja is hasonló a többiéhez. A 10 ml-es kiszerelés pont ideális, így még van rá esély hogy el lehessen használni azelőtt, hogy megunnánk, vagy hogy lejárjon a szavatossága, ugyanakkor így még elég nagy az üveg ahhoz, hogy elférjen benne a normál méretű ecset ami segíti a kényelmes lakkozást.


Kibontás után kicsit más a fazonnal találtam szembe magam, mint amit a Nailwear Pro+ és a Gel Finish lakkoknál megszoktam. Az összehasonlítás kedvéért mutatom a Golden Vision ecsetét is. Látjátok, ez kicsit tömöttebb, lapított kialakítású, ezzel nagyon könnyű szépen lakkozni: 



A Speed Dry kupakja egy keskenyebb, kör keresztmetszetű ecsetet rejt, ezzel nehezebb elegyengetni a köröm tövénél az anyagot, ha azt akarjuk hogy szépen kövesse a köröm formáját és ne kelljen utólag korrigálni akkor egy kicsit ügyeskedni kell. Persze a magamfajta rutinos lakkozóknak ez nem jelent problémát, de a kezdőknek feladhatja a leckét.

A Presto Plum állaga hígabb, mint amit azoké a lakkoké, amiket általában használok és a keskeny ecset, híg állag páros az én széles, mélyen barázdált körmeim esetében azt okozta, hogy az első réteg még beült az egyenetlenségekbe és foltos lett: 


Azt gondolom, hogy keskenyebb és egyenletesebb felületű körmökön ez a lakk akár egy rétegben is fedhet, de nagyon rá kell érezni a felvitt mennyiségre és a lakkozás módjára. A második réteg már nálam is egész jó összképet mutatott, itt még fedőlakk nélkül fotóztam:


Az 5in1 fedőlakk használata után természetesen fényesebb lett a felület. Legnagyobb örömömre nem buborékosodott fel, nem sérült meg, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon vigyáztam rá és vagy fél órán át szárogattam. Szóval maga a szín valóban gyorsan szárad, de ahhoz hogy a fedőlakk is tartani tudja a tempót, speciális szárító termék használatát javaslom.


Itt visszakanyarodok a már alaplakként is használt termékhez. Fedőlakként kifejezetten hasznára válik, hogy az eset nagy mennyiségű lakkot vesz fel, mert fedőlakkozásnál szeretem gazdagon felvinni az anyagot. Hosszabb ideje úgy viszem fel a fedőlakkokat, hogy az ecset nem érintkezik a körmömmel, csak a lakk. Ezzel sok kellemetlenségtől meg tudom kímélni magam, ezt a trükköt a Mannakörmök blogon olvastam először.





Az 5in1 tehát szépen terül és szép fényt ad fedőlakként és kiemeli, sőt elmélyíti a színt ami alatta van. de mégis inkább alaplakknak fogom elhasználni, mert a száradása átlagos és én a gyorsszárító fedőlakkokat preferálom. Az AVON tudtommal nem gyárt ilyet, helyette egy száradáskönnyítő spray-t lehet náluk kapni, de azt még nem próbáltam. 

Mutatok vakus képet is a két réteg szín + 1 réteg fedőlakkal:


Nagyon izgalmas, hogy árnyékban és szűrt fényben mély, titokzatos és elegáns arcát mutatja ez a szín, míg vakunál vagy erős napsütésben egy vibrálóbb, játékosabb, vidámabb Presto Plum játszik a szemünkkel.

De a Golden Vision lakkot sem azért kaptam csak elő, hogy az ecsetét mutogassam, egy kis díszítéssel is feldobtam a manikűrt. Szándékosan választottam olyan mintát, amit kezdők is könnyen el tudnak készíteni, egyszerű, de hatásos megoldás számukra is:



Töredelmesen bevallom, itt már az Astor Already Dry-t használtam fedőlakként, mert ennél a rétegszámnál muszáj biztosra menni. Összességében szerintem ez a szín csodás, napsütésben és árnyékban egyaránt.





Egy csoportképpel búcsúzom, csak mert olyan szépek ezek a lakkok így együtt:



Üdv:


15 megjegyzés:

  1. Szép ez a lakk...! Léciiii ne tedd be háttérnek még egyszer ezt az adózásról szóló tankönyvet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejnye-bejnye, te is hidegrázást kapsz az adóktól? Én nov. 11-én írásbelizem SZJA, TAO, EVA, KIVA, KATA EKHO... ha ez sikerül és a 30-i szóbelin is átmegyek, akkor jövő évig biztos nem veszem a kezembe ezt a sokkoló olvasmányt!!! :))))))

      Törlés
    2. Rendben! De nem kérjük büntiből háttèrnek! :)

      Törlés
  2. Régebb az Avon alaplakkot használtam és meg voltam teljesen elégedve vele. Szívesen kipróbálnám ezt az 5 az 1-bent is, de nincs tanácsadónő a közelemben sajnos. :(
    Nagyon gyönyörű színe van a lilának! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha neten is el lehet csípni olcsón aukciós oldalakon, sok tanácsadónő árul a vaterán :)

      Törlés
    2. Itt Romániában nincs vatera, és az aukciós oldalakban,tanácsadónőkben meg nem igazán bízok. :D

      Törlés
    3. Szia Bogi merre laksz? Hátha tudok egy ismerősömmel küldeni neked, vannak itt ismerőseim akik szoktam Romániába járni :)

      Törlés
    4. Köszönöm szépen. Boldogulok azt hiszem, ismerősnek az ismerőse által :)

      Törlés
  3. Gyönyörűen mutat rajtad ez a szín és ez a köröm forma is jobb (szerintem). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nehézkes volt már a hosszú köröm, mert nagyon gyorsan nő a körmöm és állandóan utána kellett volna igazítani. Most egy időre "levan" a gond a formázásról :)

      Törlés
  4. I love this shade, exactly my cup of tea :D

    VálaszTörlés
  5. Presto Plum, az első látásra nem az én színem, de a kis arany pöttyökkel nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép árnyalat! A körömformád is nagyon tetszik, sokkal jobban, mint a mandula. :)

    VálaszTörlés
  7. Annyira szép! :)
    A Golden Vision egyébként a kedvenc arany lakkom, imádom a hűs, szikrázó ragyogását, imádkozom, nehogy kivonják az árnyalatot. Be is táraztam belőle, amikor megértettem, hogy szenvedélyem végletes iránta! :D
    Ez a szilvaszín csoda mellette pedig figyelemreméltó.

    VálaszTörlés