2015. december 18., péntek

A nap bloggere voltam...


Sziasztok! Nemrég beléptem a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségébe a Facebook-on. Itt épp zajlik egy játék ami nagyon megtetszett, így én is csatlakoztam.

A játék lényege, hogy a csoporttagok szabadon kérdezhetnek az aznapra kisorsolt bloggertől, akinek az a feladata, hogy a feltett kérdéseket egy blogposztban szépen megválaszolja.

A blog több mint 2 éve fut, kialakult olvasótáborral büszkélkedhet, akiket nagy örömmel és szeretettel látok itt viszont minden alkalommal és már sokmindent tudnak rólam.

Az MBBK miatt azonban alkalmi vendégek is idetévednek hozzám, akiket egyébként nem igazán érdekel a körömlakkozás - még! - haha :))))


Kérdések és válaszok:

Nixbox:

1/ Mióta foglalkozol manikűrözéssel? 

Körülbelül három éve lakkozom a körmeimet rendszeresen. Előtte több mint 30 évig rágtam, tulajdonképpen amióta körmöm és fogam is van megvolt ez a rossz szokásom. Ma már elképzelhetetlennek tartom hogy lerágjam, nem is tudnám, mert nagyon megerősödtek, kőkemények és ellenállóak lettek.


2/ Honnan jönnek az ötletek? 

bővebb információért kattints ide

Nagyon vizuális tipus vagyok, mindig is élénk fantázia és erős asszociációs készség jellemzett, gyakoriak a szokatlan gondolat villanásaim - ezekből lesznek a spontán ötletek, ezek adják a K-öröm blog igazi egyéniségét.

Szép számmal vannak "irányított" ötletek is nálam: a blogvilág körmös-szekciójának lakói rendszeresen játszanak különféle kihívásos játékokat, amik során meghatározott időpontban, meghatározott témára építkezve készítenek manikűröket.

Ilyen például a "Manicute" csoport amiben 10-12 lány működik együtt, vagy legújabb rovatom a "Szófogadó", amit Banditával játszunk kettecskén.





MoonAngel:

1/ Milyen színű és textúrájú lakkokat viselsz legszívesebben?

Nagyon kedvelem az aranyat és a pávaszíneket (sötétkék, sötétzöld, sötétlila) a textúrák közül a fémes hatású lakkok a kedvenceim.

2/ Hány darab körömlakkod van?

300-330 db között lehet... kicsit bűntudatom van emiatt. :)
Enyhítő körülmény, hogy az alacsonyabb árfekvésű termékeket preferálom.

3/ Mi a hobbid a körmözésen, blogoláson kívül?

Mielőtt beszippantott a blog és a lakkozás, lelkes amatőr kézműves voltam. Kötni, hímezni, keresztszemest varrni, gobelinezni és varrni is tudok, de kipróbáltam a szalvétatechnikát és a gyöngyfűzést is.

Utóbbi esetében a peyote technika volt a kedvencem. Ez is egy saját tervezésű és kivitelezésű karkötő. Sajnos most épp javításra szorul, mert a gumidamil megadta magát az időnek.






4/ Hol élnél legszívesebben?

Nekem nagyon jó itt, ahol vagyok. :)

Szeretem Magyarországot, tudom, sokan elvágynak innen, de én az életem minden területén megtaláltam itt a boldogságomat és a számításomat, ezért semmiképp sem vágyom külföldre. Más éghajlatra pedig végképp nem. Esetleg Magyarországon belül költöznék frekventáltabb helyre ahol élénkebb a gazdaság, de a fővárosba nem.

Czakó Balázs fotóművész My Town: Tolna nevű virtuális galériájában láthattok néhány képet a városkáról ahol élek.

Itt élnek a szüleim is, amíg ez így van, itt vagyok a legjobb helyen!

5/ Mi a kedvenc ételed?

Imádom a hasam és sok kedvenc ételem van, de ha hirtelen kell valamit mondani, akkor mindig a krumplis tészta jut eszembe... a mamám mindig "lekapatta" a kedvemért, mert úgy szeretem igazán, ha kicsit kozmás a hagyma... ;)

Zsákbólmacska:

Mi került fel a karácsonyi kívánságlistára?

Az MBBK XMAS TAG idevágó részében írtam erről pár dolgot, igazából nem szoktam kívánságlistát készíteni, de miután szüleimtől azt a feladatot kaptam, hogy segítsek nekik megvenni az ajándékomat akkor még aznap berongyoltam a DM-be, hogy megvegyem szeretett kislányuknak ezt a Bruno Banani parfümöt:
Régi nagy kedvencem! :)

Unaloműzés Középfokon:

1/ Kerül valami lakkos DIY dísz a karácsonyfára?

Bevallom, nem. Mivel ez már a 19. közös karácsonyom a férjemmel, a 16. a fiammal és a 12. a lányommal, annyi-de annyi-de annyi dísz halmozódott fel az évek során, hogy már dísziszonyom van. :))))

2/ Ha valami miatt le kellene mondanod a lakkozásról, eladnád, elraknád, vagy elajándékoznád a lakkjaidat?

Elajándékoznám, természetesen! Szétosztogatnám őket, nekem pedig megmaradna a manikűrfotókba zárt megannyi érzés és pillanat.

Suz'n Világa:

Mikor kezdődött a lakk-szerelem?

A szerelem a blog indításával kezdődött és mostanra érett be. Egy ideje már nem lobogva ég, de még masszívan izzik. ;)

Pillanatképek:

1/ Mi a legnagyobb álmod?

A legnagyobb álmom, hogy láthassam a gyerekeimet magabiztos, önálló felnőttként, szerető családdal körülvéve, egészségesen, boldogan, lehetőleg stabil egzisztenciában kiteljesedve élni. Ez minden vágyam. A saját egóm rendben van, a gyerekkori álmaimat mind valóra váltottam már. Most szülői minőségemben álmodom én is sokunk "átlagálmát", csak ezt akarom és mindennél jobban vágyom rá.

2/ Melyik a kedvenc körömlakk márkád?

A Moyra. Remek ár-érték arányú termék, a gyártó gyakran hozakodik elő újdonságokkal és a termékei könnyen hozzáférhetőek vidéken is.

3/ Nude körömlakk vagy inkább színes?

Szííííííííííínes!!!! :))))))

Nem mondom, hogy nincsenek visszafogottabb hangulataim ezért a címkefelhő Nude címkéje is tartalmaz néhány szép manikűrt, de egyértelműen az élénk, erőteljes színek uralják a blogot,amikor festek, olyan vagyok, mint egy kisgyerek...

Ez volt a legnépszerűbb nude lakkozás a blogon: Hideg fejjel - meleg szívvel



Nailpolishhaeven:

1/ Melyik technika a kedvenced?

Nem tudom nevezhető-e technikának, de nagyon szeretek egy domináns alapszínre teljesen eltérő vagy épp ellenkezőleg, alig különböző gyenge fedésű árnyalattal vagy effektlakkal lakkozni. A látvány sokszor annyira meglepő, mintha egy teljesen új lakkot vásároltam volna. :)

Itt egy jó példa erre: Lime

2/ A képzőművészet terén mihez vonzódsz leginkább?

Egyértelműen a festészet! Nagyon szeretem a romantikus festészetet. A romantika és a realizmus közel áll hozzám és az impresszionista festők képeit is kedvelem.


Ha valamelyik kérdést te is szívesen megválaszolnád, ne habozz megosztani velünk kommentben!


Üdv:


5 megjegyzés:

  1. Tudnál élni lakkozás nélkül?? :)) Ez az én kérdésem csoporton kívül. Miért nem vagyok én tag? Meghívásos a dolog?

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg tudnék, de akkor visszaszoknék a körömrágásra... :))))))
    A FB-n keress rá a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége csoportra és kérd a felvételedet, az admin gyorsan fog reagálni, Banditát is seperc alatt bevették. Felvétel után egy rövid bemutatkozó beköszönést kérnek a blogod linkjével kiegészítve és már köztünk is vagy!
    Jippppíííííí, gyere te is!

    VálaszTörlés
  3. Végre egy elégedett ember :) Én is rágom a körmömet, vagy inkább piszkálom a bőrt körülötte, mióta festem, ez nincs, de én már nagyon régóta festem, rendszeresen gimi óta és az nem mostanában volt. Jaj, hát ha nem lakkozhatnál, attól még ünnepre meg hétvégén meg lábkörömre lehetne, nem? :) Ismerek olyan csajt, aki alkalomra lakkoz, utána meg lemossa a sminkkel együtt.
    Moyrát én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó volt olvasni! :) Hímezni én is nagyon szeretek.

    VálaszTörlés