2016. március 20., vasárnap

SzóFogadó - Nyeremény és nyugalom


A SzóFogadó mai fordulója az NY betűs szavak közül merített. Először Bandita hozza el a NYEREMÉNY-t, az én kezeim közül pedig a NYUGALOM kerül a színetek elé meglehetősen nyugtalan köntösben.

Ezen a héten Szilvi legújabb feladványát, a NYEREMÉNY fogalmát kellett lakkba öntenem. A nyereményről nekem azonnal a pénzgazdagság,szerencse szavak jutottak eszembe, és a gondolatmenetemet követve végül eljutottam a négylevelű lóhere szerencseszimbólumig.

Nyerni bármiben azt gondolom, soha nem törvényszerű, inkább szerencsés véletlenek összjátéka az egész, nyertesnek lenni számomra egyfajta kegyelmi állapotot jelent, miközben eufórikus hangulatban a szerencse lányának érzem magam.
Inspirálódás közben találtam ezt a fotót, amelynek főszereplője, az aprócska növény a szó legteljesebb értelmében nyertes.

forrás
A nyeremény színe az én olvasatomban szikrázó arany, ennek megfelelő tónusú manikűrt álmodtam a témára, öt szál jelentőségteljes négylevelű lóherével!




Bandita szemkápráztató manikűrje kész főnyeremény, most már megnyugodhatunk :))))


A NYUGALOM szóra most hirtelen nem is tudtam reagálni. 

A jelen élethelyzetemben annyira távol áll tőlem mint Makó Jeruzsálemtől... 

Nemrég váltottam munkahelyet és rögtön egy rosszindulatú hölgyemény gondjaira lettem bízva. Minden tőle telhetőt elkövet, hogy elvegye az önbizalmam és a kedvem a munkától.

Feszt azt mondogatja, hogy úgyis elbukom és nem jön rá, hogy ezzel csak mégjobban feltüzeli bennem a bizonyítási vágyat. 
Na és persze nekem is megvannak a kis módszereim, de most még nem jött el az én időm, várnom kell egy kicsit.
Képzelhetitek, hogy élvezem... :( ... de sebaj, az idő nekem dolgozik! 

Nagy szükségem lenne most a nyugalomra, belső békére, de nem vagyok túl spirituális lélek, nem igazán sikerül ellazulni, még lakkozni és kötögetni sincs így kedvem.

Meditálni nem tudok, ezért különféle vicces mottókkal nyugtatom magam. Például: "Padlóra küldhetsz, de ha felállok fussál b.meg! " és hasonlók.... :)

A manikűrt viszont szerettem volna egy kicsit magasztosabb gondolatisággal megalkotni. 
Meg is kezdtem a kutatást a nyugalom szimbolikája tárgyában. Húúúú, persze találtam is a szokásos ezoterikus és távolkeleti dolgokat, de egyáltalán nem tudtam rájuk hangolódni. A Moyra Maharja lemezén van néhány szimbólum ami kifejezetten rásimul a témára, ezek közül emeltem ki egyet, a lótuszt. Azért ezt, mert ez a bölcsesség virága és nekem most a bölcsességemre kell támaszkodnom, hogy ellenálljak a csábító gondolatnak, miszerint a markomban sokkal jobban mutatna a kedves "nénikém" haja, mint a fején. 

De azért ne gondoljátok rólam, hogy agresszív vagyok... épp ellenkezőleg egy született angyal! ... nagyjából...



A manikűr színvilága a lilás-kékes fémszínek és arany találkozásából született. Igyekeztem harmonikus hatást előidézni, de ez most inkább egzaltált lett... mondjuk hajat tépni jól lehetne vele, nem igaz?




Ti milyen viszonyban vagytok a belső békétekkel, elő tudjátok idézni különféle technikákkal pl. meditáció? 


Szeretettel:

Bandita és Szilvi


14 megjegyzés:

  1. Elképesztő manikűrt alkottál!
    Ha nem olvasom a szöveget, azt hittem volna, a legteljesebb béke járt át épp, miközben díszítettél, így nagyon jót nevettem, amint elképzeltem ebben a tündérszép kacsóban a hölgyemény haját :D :D

    A manikűr összképéért, hangulatáért teljesen oda vagyok, a középső ujj pedig abszolút kedvencem. Az alap sejtelmes ragyogása az arany minta alatt kimeríti a háremvánkos fogalmát.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Kicsit elírtam, azért kellett törölnöm. :) Szilvi szerintem már te is vagy annyira rutinos, hogy mosolyogva küldesz valakit úgy a francba, hogy az örömmel induljon :)) Nekem pl többször mondták már, hogy ne nézzek, inkább beszéljek, az nem annyira gyilkos :)) Manikűr nekem nagyon tetszik, mindkettő természetesen. Bandita körme teljesen visszaadja az inspiráló kép hangulatát. Mindkettőtök manikűrjében elég nagy hangsúlyt kapott az arany szín, mintha megbeszéltétek volna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen :)
      Bár nem szoktunk összebeszélni a manikűrök színválasztásával kapcsolatban, mégis gyakori, hogy egy rugóra jár az agyunk, és olyankor bőszen szmájlizunk! :D :D

      Törlés
  4. Mindkettőtök manikűrje szuper lett! :)
    A hétvégét egy 7 éves gyerek társaságában töltöttem, szóval azt mondanám: mega-szuper-szép! :D
    Szilvi, kitartást az új kolléganőhöz, el tudom képzelni, hogy tart Tőled és azért olyan, amilyen, de ha megmutatod mit tudsz, azzal tudsz a leginkább visszavágni neki.

    VálaszTörlés
  5. Mindkettő fanatsztikusan jól mutat.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klasszak a manijaitok! Nagyon tisztelem bennetek lányok hogy mindig ennyire jól össze tudjátok szedni az aktuális fogalommal kapcsolatos gondolataitokat! Én nem biztos hogy képes lennék rá. :)
    Hát Szilvi nem irigyellek, viszont tök jó dolog hogy felcsiholtad magadban a versenyszellemet! Nekem egy genyó biológia tanárom volt gimnáziumba, aztán évekkel később kiderült mindenkivel genyóskodott aki biológia fakultációra járt, vagy megtudta hogy ezzel a tantárgyal kapcsolatos egyetemre készül. Gondolhatod milyen fontos ilyenkor egy egy jó jegy megszerzése. Állítólag egyszer sírva könyörgött az unokájáért, hogy ne rúgják ki az iskolából, mert szétvert valami ajtót... :D
    Hát istenem egyszer mindenkit utól ér a végzete... :D Tényleg a végzet szerepelt már a sorozatotokban? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jólesik, köszönjük szépen :) Nálam az a helyzet, hogy az esetek többségében amint megpillantom a feladványt, azonnal beugrik róla valami kép, gondolat, szerencsés esetben mindkettő, és ilyenkor már inkább az okoz gondot, hogy a megfelelő mederbe tereljem magamat....hogy ne legyek túl sok, túl elvont. Ritka, hogy azonnal leüljek a témához lakkozni, fogalmazni, kell az az egy hét ülepíteni :)

      Törlés
  7. Nagyon szép a nyereményes mani, de azért ilyenkor eszembe szokott jutni, hogy az igazi kis harcos növény vajon meddig tart ki? Remélem, lesz poszt, hogy hogyan csináltad :)
    Fú, Szilvi, nagyon rossz lehet az ilyen hangulatú munkahelyen dolgozni, szerencse, hogy jól állsz hozzá a dolgokhoz. Nekem eddigi két munkahelyemen mindig volt valaki kellemetlen kolléga, rémes, hogy 8 órát kell együtt tölteni egy ilyen mérgező emberrel. A mani nagyon szép, hát nekem nincsen belső békém, vagy nagyon ritkán, ez hozzáállás kérdése lenne ugye. Szóval drukkolok, hogy kitarts!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes érzés volt az inspiráló fotót nézegetni, engem is elgondolkodtatott. Szilvi már posztolta a közös munkát, amikor bevillant az agyamba, hogy talán manipulált fotó lehet....a kétkedő énem megszólalt, mert furcsa, hogy ennyire kiszáradt, repedezett talajból ilyen dús, egészséges növény bújt elő...bárhogy is van, mint fotó, engem nagyon megfogott, és bízom benne, hogy igaz, amit látok :)
      A mani leírása már készül! :D

      Törlés