2016. április 7., csütörtök

Lakkozz! Fotózz! Posztolj! - Shabby Chic



Az LFP! mai fordulójának én vagyok az ötletgazdája, és a Shabby Chic stílust választottam témaként. Ez egyfajta ódon elegancia nagy adag romantikával meghintve. Ha hallom vagy látom valahol, akkor mindig a nővérem jut eszembe, mert az ő nagy kedvence és tőle hallottam először erről az irányzatról. 

A lényeg, hogy régi, valódi fa tárgyakat keltenek életre több réteg festékkel, de a visszacsiszolják a legfelső réteget, hogy patinás jellegét megőrizzék, de egyúttal a modern ízlést is tükrözze. A kiegészítők és kárpitok általában rózsamintásak, a színvilág jellemzően pasztell, igazán nőies stílusnak gondolom.

A lakberendezésben én inkább a rusztikus vonalat kedvelem, ahol a fa eredeti színét látjuk, ezért Bandita tegnapi faerezetet imitáló SzóFogadó munkája nagyon közel áll a szívemhez.

De ez itt most a Lakkozz! Fotózz! Posztolj! és a Shabby Chic, fogadjátok szeretettel a manikűrt, ami egy antikolt bútort igyekszik imitálni rózsamintás díszítéssel:





A manikűr alapja két réteg Moyra Chantal, erre került száraz-ecset technikával egy kis Lora sötétbarna, ami ebben a formájában bordónak látszik, de megbocsátjuk neki és egy leheletnyi S-he arany, épp csak egy ici-pici, ami tökéletesen stílusidegen egyébként, de ezen a manin valahogy mégis jól mutat szerintem.

A rózsákat a rózsaszín három árnyalatával festettem meg szabadkézzel, és a kis világoszöld - Lemon Tree - MdU-val növesztettem nekik levélkéket.

Íme mégegy jellegzetes shabby chic enteriőr, mielőtt továbbkattintotok a többiekhez:


Nektek mennyire tetszik ez a stílus?
Lakberendezésben melyik irányzat áll legközelebb a szívetekhez?


Üdv:




20 megjegyzés:

  1. Ez a manikűr fantasztikus lett, csodás! :)

    VálaszTörlés
  2. Csodás lett, a patina nagyon jól mutat :)

    VálaszTörlés
  3. Szép a manikűr, jól visszaadja a hangulatot. Azt hiszem, nem vagyok ennyire romantikus, nekem ez a kopottas romantika valahogy annyira nem jön be, nem tudom, mikori ez a stílus, 1900-as évek? Megnéztem pár képet, hát nagyon nem, lányszobába persze el tudnám képzelni, mert bájos, finom színekkel kombinál. Nekem a praktikum tetszik, semmi porfogó, a Bauhaus ridegsége mindig elvarázsol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Porfogónak nekem is az a kb. 300 körömlakk a falon épp elég :)

      Törlés
  4. Wow, csodálatosan oldottad meg! Először én is dry brushban gondolkodtam, már bánom hogy elvetettem azt az ötletet, mert szuperül visszaadja a kopottas, ódon hangulatot! A virágok is szépek lettek nagyon. Amúgy az arany nem stílusidegen! Olvastam a neten, hogy mértékkel, de abszolút jellemzője a shabby chic-nek! Köszönjük a klassz témát ;)

    VálaszTörlés
  5. Wow, nagyon szuper lett, jól visszaadja a stílus hangulatát a manikűröd :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik ahogy megoldottad ezt a témát. Néha egy kis romantika nem árt senkinek sem. Szerintem csodás a végeredmény!

    VálaszTörlés
  7. Szuperül megoldottad a kopott hatást az alapban! Nagyon jó lett szerintem! :)

    VálaszTörlés
  8. Nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy mire föl, de én határozottan érzem az árnyalatnyi különbséget a Shabby Chic és a Vintage stílus között és a vintage számomra valahogy bársonyosabb, igazibb, melegebb. Ez a lakberendezési stílus számomra túl üde és mesterséges.
    Nagyon szeretem a régi bútorokat, a fát, a rezet, de nem virágmintás párnahuzatba csomagolva.
    Ezt leszámítva meg kell mondjam, a manikűröd nyomán mégis bele tudtam szeretni egyetlen pillanat alatt, mert ez a CSODÁLATOS mani abszolút nem giccses, inkább tiszta, mint a frissen gyöngyöző forrásvíz.
    A legszebb tavaszi manikűr, amit idén láttam.

    Nomeg, nem mellesleg sikerült meg is bőgetnem magam, a kettős élmény hatására, amelyet nagyon köszönök! :)

    VálaszTörlés