2016. április 6., szerda

SzóFogadó - Otthon és orvosság


A SzóFogadó kisebb kihagyás után az O betűvel jelentkezik. Bandita feladata az OTTHON fogalmának vizualizálása volt, cserébe ORVOSSÁG-ot küldött nekem... ez talán szakmai ártalom, Bandi? :)))


OTTHON. Minden egyes fogalom, amelyet eddig kaptam Szilvitől, ha azonnal nem is, de az emésztés és kidolgozás során egytől-egyig a részemmé vált. Ez most más. Az Otthon fogalmával nem kellett küzdenem, nem volt szükség rá, hogy magamba építsem, mert már eleve ott volt.

Otthon.

A hely, ahonnan minden nap elindulok, és ahová megérkezem, miután bevégeztem a dolgaimat.
Biztonság, szeretet és nyugalom, még akkor is, ha az esetek többségében nincs tökéletes rend, és patikatisztaság.

Úgy ismerem az otthonom minden zugát, a falak összes repedését, mint az anyajegyeket a testemen, és éppúgy hiszem az otthon örökkévalóságát, mint a saját halhatatlanságomat. Az eszem tudja, hogy minden múlandó, de a szívem nem ezt dobogja.

Mostanában gyakran összeszorul a torkom a félelemtől, és vannak rémképeim arról, hogy idegen emberek betörnek az otthonomba, megölik a szeretteimet és minden romokban hever, amit felépítettünk.

Az otthonom azonban ma még egy békés zug, ahová elbújhatok a bánatommal, és erőt gyűjthetek. Kreativitásom, ötleteim, szenvedélyeim színtere, amely változékony állandóságában gondoskodni, ragaszkodni tanít, és rajta keresztül kapaszkodom a gyökereimhez.
Itt mindenhez közöm van, minden tárgy, könyv, szőnyeg és képkeret engem képvisel. Az ajtókereteket, küszöböket magam festettem. A kezeletlen fenyő az én kezem nyomát őrzi, és még orromban érzem a mahagóni színű lazúrfesték illatát.

Nagyon szeretek fával dolgozni, az anyag erezete, az évgyűrűk alkotta rajzolatok szabálytalanul ismétlődő ritmusa, mint egy-egy szívdobbanás. A manikűrömben a saját kezűleg festett bejárati ajtónk látványát hoztam el nektek.



ORVOSSÁG

Nemrég estem túl egy komolyabb influenzán, ami igencsak megkínozta a testem és mint tudjátok az idegeim is kicsit viharvert állapotban vannak a személyre szabott boszorkányomnak köszönhetően, így az orvosságról előbb a Rubophen, utóbb a Frontin ugrott be, de hát az mégse járja, hogy ilyen profán megoldással rukkoljak elő. 

Egyesek azt állítják: "Amit a pálinka nem gyógyít meg arra nincs orvosság...", de azért ezzel vitába szállnék a magam részéről :))))

Ami az orvosságot illeti a harmadik asszociációm Maria Treben - Egészség Isten patikájából c. könyve volt, amit élvezettel lapozgattam gyerekkoromban, igazi sláger volt úgy 20-30 évvel ezelőtt, talán a ti polcotokon is ott lapul?

Tapasztalatom szerint a gyógynövények, inkább a meglőzésben segítenek, illetve kiegészítő kezelésként jók, amikor igazán nagy a baj, akkor muszáj a pirulákat előkapni, még akkor is ha tudjuk, lesz néhány mellékhatásuk.

De a körömlakkozás szintjén mégiscsak két természetes orvosság mellett tettem le a voksom, az egyik a méz a másik a kamilla. Remélem be tudjátok őket azonosítani a körmeimen :)




Ti mennyire használjátok a természetes gyógymódokat?


Üdv:

Bandita&Szilvi





4 megjegyzés:

  1. nice nails
    Visit my blog
    http://www.melodyjacob.com/

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett Szilvikém! :)
    Már morfondíroztam egy ideje, mivel vehetnélek rá, hogy kamillavirágot fess a körmeidre, és titkolt vágyam volt, mikor a feladványt küldtem, hogy eljuss vele a kamillához. Úgy örülök neki, imádom ezt a növényt, és a méhkaptáros minta telitalálat volt mellé.
    Kitartás, már nem tarthatnak soká a rossz napok.

    VálaszTörlés
  3. Kellemes kis zug lehet az otthonod Bandita, nekem mindig az otthonról a tennivalók jutnak eszembe, gyakorlatilag nonstop házimunka, pedig aztán nem viszem túlzásba, úgyhogy a szabadnapnak sem szoktam nagyon örülni, mert mindig azzal telik, hogy pakolok. Ha elmegyünk otthonról, akkor későbbre marad a káosz eltüntetése, nincs megfőzve, mert nem voltam otthon, szóval ennyire nem vagyok romantikus. A mani viszont szép, tökéletesen visszaadtad a fát :)

    Minket is elkapott a betegséghullám, ez megy egy hónapja, remélem, már vége lesz lassan. Megvan szüleimnek ez a könyv, apám szokott mindenféle gyógyteát készíteni, hát nem is beteges alkat. Remélem, lassan jön az árnyék után a fény nálad, egyszer csak vége kell, hogy legyen a folyamatos rossznak. A mani tetszik, a kamillavirág különösen!

    VálaszTörlés
  4. i like cammomile plants and tea. nail art is superb, dear Szilvia

    VálaszTörlés