2014. május 27., kedd

33DC - 7. Art with your oldest untried


... alkotás a legrégebb óta nem próbálttal?

Valójában nem vagyok benne biztos hogy jól értettem -e a feladatot, mert nem tudtam eldönteni, hogy egy olyan lakkal kell alkotni, ami már nagyon régóta vár rá, hogy felavassam, vagy egy olyan technikával, amit már régóta ki akartam próbálni? Vagy valami egészen más... ki tudja?

Mindegy, úgy döntöttem most olyan technikával hozok manikűrt, amivel már régóta szemeztem, de még sosem próbáltam, tehát az első "nyomdamatrica" kísérletemet láthatjátok:







Azok számára, akik még nem találkoztak a technikával, röviden leírom:

A körömnyomdázáshoz szükséges lemezre és nyomdázóra mindenkép szükségünk lesz a minta elkészítéséhez.  Először felvesszük a nyomdalemezről a mintát, majd mielőtt még a körmünkre nyomnánk, egyszerűen kifestjük, mint a gyerekek a szinezőt. A nyomdázógumin vagy szilikon lapon nagyon gyorsan megszárad a lakk és ezután nyomjuk a körmünkre a mintát. Olyan lesz az állaga mint a vizes matricának, tehát igényel némi kézügyességet és gyakorlatot a művelet, ha nem akarjuk hogy gyűrődjön vagy szakadjon a minta. Nekem elsőre sikerült. :)

Kísérletező kedvűeknek bátran ajánlom ezt a technikát!
A Csingiling tündérke mintát a Dashica Infinity 65-ös nyomdalemezről vettem.

Ezt a zöld lakkot korábban már láthattátok a blogon, ő a Moyra Nr. 25 számú Gel Look lakkja, a kisujjon és a mutató ujjon Astor csillámos fedőlakkal szerepel. A szív alakú kövecskéket az e-bay-ről rendeltem, egy tárcsányi vegyes-mindenféle kütyü között érkeztek hozzám. :)

Szokás szerint adom a linket, amivel csatlakozni tudtok :

<!-- start InLinkz script -->

<script type="text/javascript">
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://www.inlinkz.com/cs.php?id=409209&' + new Date().getTime() + '"><\/script>');
</script>

<!-- end InLinkz script -->

Üdv:






21 megjegyzés:

  1. Nem semmi, nagyon jó lett! Még a sima nyomdára se tudom rávenni magam...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szeretek vele játszani, ez a színes könnyebben ment mint vártam :)

      Törlés
  2. Aww, that is super cute!! I love it!

    VálaszTörlés