2014. május 11., vasárnap

Árnyalatok


Ha valaki a körömlakkjainak rendszerezése közben talál három-négy árnyalatot ami hasonlít egymásra, joggal gondolhatja magáról, hogy elhatalmasodott rajta a gyűjtőszenvedély. Különösen ha olyan színnel fordul ez elő, ami soha nem jut eszébe amikor a kedvenc színét kell megneveznie.

Nálam ugye az arany a nyerő, ezt követik a rózsaszínek, majd a kékek, de valami oknál fogva itt-ott a kanyarban mindig megtalál egy-egy pinkes-lilás-bordós szín, aminek általában nem is tudom a "hivatalos" nevét:


A bejegyzésben az alábbiak szerint láthatók körmön a lakkok:

kisujj -  Moyra Gel Look No. 910, 
gyűrűs ujj - ADEN No 49. Eden Orchid, 
középső ujj - OPI Anti Bleak, 
mutató ujj - Miss Sporty 345 
hüvelykujj - ADEN No. 38 Deep Pink

Az első réteg mindegyiknél szuper gyorsan szárad. Szeretek először egy vékony réteget húzni a körmömre, így mind az öt lakk pillanatokon belül megszilárdult. Fedésben egyértelműen a Moyra viszi a prímet.

egy rétegben
A második réteg lehet egy kicsit vastagabb, ha a fedéshez ez szükséges. Sajnos az Eden Orchid nagyon csíkoz, nehéz vele lakkozni, a többiek mind szép egyenletesen terülnek. A második réteg száradási ideje az OPI és a Moyra esetében egyformán gyors, nincs velük gond, a Miss Sporty-nál és az ADEN-nél többet kellett várni. 


Meg kell jegyeznem, hogy a Moyra semmivel sem teljesít gyengébben, mint az OPI, igazából csak az árukban van különbség, az viszont drasztikus. Jó-jó, az OPI-t kéz alól vettem, így szerintem nagyon jó vételt csináltam vele, de újonnan - teljes áron - biztos nem fog a kosaramban landolni, akármilyen szép is. 

Szintén a lakkok rendezgetése közben állapítottam meg, hogy topperekből is szépen betáraztam az utóbbi időben. Igaz, hogy az alábbi öt lakk közül csak a két szélső az, amit ezzel a céllal vettem, a Moyra Vamp lakkokról és a Colorama-tól azt reméltem, hogy "normális" lakként fogom tudni őket használni, de gyenge fedésük ezt nem teszi lehetővé a türelmetlen lakkozók számára.


Ez az Essence topper uralta a Rossmann lomos kosarait nemrég, így elég sok bloggernél landolt már, a többség számára csalódást okozott. Én is a többségbe tartozom. Túl zselés az állaga, nehéz kibugázni a flittereket és nagyon lassan szárad. A kisujjamon láthatjátok, szép de annyira nem nagy szám.


A Colorama 67 - ami a középső ujjamon látható, szintén sokunk készletében szerepel, egy DM-es leárazásnak köszönhetőn. Nagyon szép, de önállóan három-négy réteg is kellene belőle, ezért inkább topperként használom. 


A két Moyra Vamp lakkal sem vagyok kibékülve. A gyűrűsujjamon a Moyra Vamp 11, a mutatóujjamon a Moyra Vamp 12 látható. Ha ez lenne az első réteg a körmömön, akkor gyorsan meg tudna száradni, viszont nem elég egy réteg. Talán a rövidre vágott körmön a 12-es számú verzióval lehetne valamit kezdeni, de hosszú körmön felejtős. Topperként alkalmazva szép, de így már nagyon lassan szárad. Ez van, szeretem a Moyra lakkokat, de a Vamp széria nem nyerő nálam. 

A Golden Rose lakk a topperek közül az egyetlen, amivel maradéktalanul elégedett vagyok. Ő hozza a formáját, hozok is majd egy önálló bejegyzést vele, amiben a Rimmel Salon Pro Purple Rain alapon fogom megmutatni nektek. 

Üdv:


9 megjegyzés:

  1. Azok a Moyra Vamp lakkok pedig csodaszépek! Engem azt hiszem nem zavarna a sok réteg, elég, ha beleszeretek egy színbe :)

    VálaszTörlés
  2. Ó anyám, imádok ezt a színt... :) És a csillámos lakkokkal is szuperek, és manikűrnek is tökéletes szerintem. :D

    VálaszTörlés
  3. Pff mikor megláttam a kezdő képet reméltem, hogy végre megtudom mi ennek a színnek a neve mert nekem is nagyon tetszik :)
    Szerintem mindegyik lakk szép, a topperek is.
    Ezt a fajta Essence lakkot én fekete vagy sötétkék lakkra használom, úgy tetszik, de amúgy tényleg nem nagy szám :)

    VálaszTörlés
  4. love to see all many pink in one place ! beautiful ! i love them all dear !

    VálaszTörlés
  5. Az OPI és a Maybelline tetszik legjobban. :) Ősszel szerettem volna egy ilyen árnyalatot, meg is vettem egy She lakkot, aminek mint kiderült bordó színe van, szinte barnás. Nem szabad bízni a DM-es megvilágításban. :D

    VálaszTörlés