2015. március 15., vasárnap

Egy kis más...


Talán észrevettétek, hogy az elmúlt napokban kicsit ritkultak a blogbejegyzések. Ennek részben oka volt a vizsgám - amiről még nincs eredmény - de más is. Valahogy nem volt kedvem alkotni. A figyelmemet elvonta néhány szépségápolással kapcsolatos probléma. Ezek közt vannak egész jelentéktelenek, vannak rég halogatott ki nem próbált ötleteim és most már a leánykám serdülése is feladja a leckét...

Régebben egyszer már elhatároztam, hogy nyitok a házikencék irányába. de ez csak addig tartott, amíg megvettem az alapanyagokat. Persze, mivel a sheavajat és a kókuszzsírt önmagában is lehet használni, lustaságból nem próbáltam ki a recepteket, ami miatt eredetileg beszereztem az alapanyagokat... most az allinpackaging.hu oldalon található termékek közt böngészve újra eszembe jutottak a régi hamvába holt projektjeim.

Elsőként egy DIY teafa olajos körömágybőr ápolót készítettem:


Ebbe a kis üvegcsébe szilárd állapotában került 1/3 rész sheavaj és 1/3 rész kókuszzsír, további 1/3 részt pedig olajokkal töltöttem fel, lenmagolajat használtam és a fenti képen is látható bőrápoló olajkeveréket.


Ezt a Joanna olajat egy 1eurós boltban találtam, potom 290 Ft-ba került. Tetszett az illata és az összetevők elolvasása után is megmaradt a pozitív benyomásom. Napraforgóolaj, édesmandulaolaj, kókuszolaj, E-vitamin, némi illatanyag és tartósító van benne. Az illata édes. Nagyon édes! A krémmánián utóbbi két összetevő sárga jelzést kapott, az összes többi zöld. Önmagában az olaj az én bőrömnek túl tömény - az állaga és az illata is - krémbe keverve viszont könnyebb vele bánni, jobban felszívódik.


Mint a nagyok, nem? Még ilyen kis műanyag fedőlapka is volt a tégelyhez... :)


Szóval csak beleöntögettem a hozzávalókat a tégelybe. Fogtam egy műzlistálat, tettem bele egy kis melegvizet - kb. 50 fokos lehetett, nem mértem hőmérővel, de forróbb volt a kézmelegnél -  és megvártam míg felolvad minden összetevő.

Amikor ez megtörtént, belecseppentettem két csepp teafa olajat - azt olvastam, hogy ez fertőtlenítő és hámosító hatású - és egy kicsit összekevertem. Amikor lehűlt, krémes állagúvá vált, a bőrre kerülve azonnal megolvad és gyorsan beszívódik. Remélem a körömágyam hálás lesz érte. Egyébként a teafaolajnak nincs valami jó illata, legközelebb valami mást fogok választani...



Igazság szerint szükség is van az extra ápolásra, mert elkövettem azt a balgaságot, hogy kipróbáltam a neten fellelhető körömfehérítési praktikákat. Sütőpor, szódabikarbóna, fehérítő fogkrém, citrom, citromsav, stb... felejtős. A legkevésbé sem lett fehérebb a körmöm, ellenben a körömágyam teljesen kikészült :( 

Most ott tartok, hogyha mindenképp fehér körömvégeket akarnék mutatni, akkor le kéne az összeset reszelni csutira és legalább 2 hétig egyáltalán nem szabadna lakkozni... de az eredményt nem sokáig élvezhetném, hisz ha folyamatosan lakkozom úgyis újra besárgul, pedig alaplakkból is kipróbáltam már vagy ezer félét... utoljára az Eveline 8in1-et, de sárgulás ellen ez sem véd.

A nagy fehér flakon egy habpumpa, ezt kíváncsiságból rendeltem. Még próbálgatnom kell a szappan-víz arányokat, mert nem elég kemény a hab amit kiad:



A kicsi pumpás flakon azért került hozzám, mert a kedvenc - és számomra az egyetlen használható - hajfixálóm (Logona Bamboo) pumpája megadta magát. Jelentem, ez a pindur tökéletesen működik!



Van még itt két tégely egy nagyobb, amibe vagy testvaj kerül vagy hajpakolás - ezt még nem döntöttem el - és egy kis alumínium tégely ami meg csak úgy megtetszett :) valószínűleg ebbe is valami krémet kutyulok majd.

Ezenkívül gondolkodom még házi parfüm keverésben is, de nem lehet mindent egyszerre...

Most hétvégén már volt időm regenerálódni, így hétfőn két manikűr is kikerül a blogra, reggel a 7Főbűn kihívás Torkosság állomása, este pedig a Manicute legújabb témája... remélem velem tartotok!

Üdv:


4 megjegyzés:

  1. Tiszta boszorkánykonyha :D Nem tudom mennyire számít, hogy én mit használok alaplakknak, de a körmeim nem színeződtek el. Pedig általában sötét színeket használok. Nekem az Avon alaplakkja vált, soha nem is vettem mást. Tudom, mindenkinek más és más a nyerő. Nálam pl. az Evelin 8+1 nagyon megbukott.

    VálaszTörlés
  2. Áá ez jó kis poszt, én is gyakran kacérkodom a gondolattal, hogy házilag kutyulok kencéket :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, tényleg sárgák a körmeid, mit használsz alaplakknak? Vagy a fotó miatt ilyen? Élőben biztos nem ennyire feltűnő.
    Lehet, hogy sosem lesznek nagyon fehérek, szerintem aki lakkoz, annak mindig lesz minimális elszíneződés, de javítani biztos lehet rajta. Nekem jó volt az Essence is, Eveline is, Moyra körömerősítő is, hm, nem tudom, nálad mi lehet a gond. Próbáltál két réteg alapot is? Vagy alapra színtelen lakkot és arra a színeset? Amikor be volt repedve a körmöm, mindig két réteg alapot kentem fel, hogy ne adja meg magát a lakk már 2. napon.
    Egyébként meg úgyis mindig lakkozol, ki látja alatta, milyen? :)

    VálaszTörlés