2015. július 16., csütörtök

A Dry Brush, a Sand, a Kék és én :)


Ma ismét egy spontán K-öröm manit hoztam egy igazi "szilviset". Ez az abszolút "hangulatmanikűr" kategória, egy "flow-élmény" eredménye. Ennek ellenére szerintem hétköznapra is használható - finomabb színekkel akár irodakompatibilis is lehet. Kezdő lakkozók figyelmébe is bátran ajánlom, mert nem kellenek hozzá speciális eszközök, elkészítése időtakarékos, nem igényel különösebb kézügyességet vagy gyakorlatot. 

Több tutorial videó is kering a neten, nekem Cutepolish-é tetszik a legjobban:Íme az én verzióm:


Azok kedvéért, akik nem ismerik a technikát és nincs kedvük megnézni a videót, röviden leírom, hogy készül ez a minta: 

Elsőként befestjük egyszínűre a körmünket, majd eltérő színű lakkal (legalább két eltérő színnel) megbolondítjuk egy kicsit. A megbolondítás praktikusan annyit jelent, hogy a lakk ecsetét többször végighúzzuk az üveg száján, egészen addig, amíg az ecseten már alig marad festék - innen ered a technika elnevezése is "száraz ecset". Szóval ezzel a majdnem teljesen száraz ecsettel lágyan húzunk itt-ott egyet-egyet a körmünkre. Én hossz irányban ejtettem el néhány laza festő mozdulatot előbb az egyik majd a másik színnel. A technika nagymestereitől azonban láthatunk számos más, mutatós mintázatot, a mozdulatok lehetnek átlósak és vízszintesek is, keresztezhetik egymást, vagy háromszög szerűen találkozhatnak a körömcsúcsnál, a variációknak csak a fantázia szab határt.Ugyanez vonatkozik a színválasztásra is. A mintát ezúttal egymással harmonizáló színekkel készítettem el, de nagyon hatásos lesz az összkép akkor is, ha kontrasztos, vagy komplementer színekkel dolgozunk.Lefogadom, hogy a felhasznált lakkok közül legalább egy megvan neked is... jól sejtem?


Moyra Holographic - No. 254.
Lovely Baltic Sand - Nr. 6.
Essence Colour &Go - 129. the boy next door
OPI - Teal The Cows Come Home

Te milyen színekben készítenéd/készítetted el ezt a manikűrt?Üdv:10 megjegyzés:

 1. it is so beautiful.my favor color is bluu and i like how it turned out !

  VálaszTörlés
 2. Ezek a színek gyönyörűek. Nagyon jó ez a technika, sokszor használom, mikor nem tudok dönteni az alapszínt illetően. Nyomdázva, mintával is nagyon látványos.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép körömlakk kombináció. A Lovely Baltic Sand nekem is meg van és nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a sand lakk nagyon bevált, három napig meg se moccan a körmön :)

   Törlés
 4. Hehe, a holos Moyra megvan :) Á, miután az óvó nénit sötétkék körömmel láttam meg, felülvizsgálom, mi az irodakompatibilis lakk :)

  VálaszTörlés
 5. Ja, és természetesen szép a mani, jó hosszúak a körmeid, nyáron sokan járnak hosszú körmökkel, én is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Igazából már elég kényelmetlen, rövidíteni kéne, de olyan nehezen szakítok rá időt, festeni jobb mint manikűrözni! :)

   Törlés
 6. Még sosem próbáltam, de neked nagyon jól sikerült szerintem. :)

  VálaszTörlés