2015. augusztus 18., kedd

Metals

A mai bejegyzés apropóját egy rég használt lakk - a Manhattan 003 Liquid Copper - újra felfedezése adta. Kifestettem vele a körmöm, majd díszítésen kezdtem gondolkodni. A színes lakkoknál is szeretem a fémes finist, de önmagukban a fémszínek is elbűvölőek számomra.

Szóval jött az ötlet, hogy fémek, fémszínek, majd kicsit körülnéztem a fémek háza táján. Szebbnél-szebb inspirációs képekre bukkantam, amikből készítettem egy szerény kis montázst:


Ez a témakör nagyon gazdag, én most azokra a fémekre koncentráltam, amiket gyakran használnak az iparban, például sárga- és vörösréz, bronz, rozsdamentes acél, de hálás téma lehet a nemesfémek világa is.


A manikűr elkészítéséhez az alap tehát megvolt a réz színű Manhattan "személyében", a díszítéshez pedig adta magát a Moyra Metal Effect kollekciója, amiből három színt használtam, a 301-et, a 304-et és a 305-öt. Megtetszett a fenti képek közül a rózsaminta ezért ezt a motívumot szemeltem ki a művemhez.


Az alap koncepció az volt, hogy a BP-73 lemezzel és stamping decals technikával trikolor rózsamintát teszek a réz alapra. Aha... meg ahogy azt én elképzeltem. Ugye ti is látjátok, hogy ez a tervem dugába dőlt?

Az történt, hogy össze-vissza vacakoltam a stamping decal-lel. A lemez csak a metál lakkokkal akart működni, pedig a Pancsi által javasolt fekete Lora-val is próbálkoztam. Lehet, hogy a lemezem selejtes, de nem tudtam egyről a kettőre jutni.

Ahányszor elrontottam egy-egy körmöt annyiszor újragondoltam a koncepciómat. Egy köztes állomás volt a minden körmön másmilyen fém alap + tricolor stamping decals rózsák verzió, de aztán eldurrant az agyam, félredobtam az egész "hóbelevanc"-ot és megfestettem szabad kézzel a mintát.


Nnnnna. Ennyit a nyomdázott rózsákról... Ráadásul a fotózás után szúrt szemet, hogy szegény Manhattan Liquid Copper a végére egész kikopott a manikűrből, szomorú és méltatlan sors ez egy ötletadó lakk számára. :))))))))))




Jó sok időt elpocsékoltam erre a manikűrre, pedig ha rögtön freehand-del kezdtem volna, már rég az ebédet főzhetném.... :))))))))))

... de lakkozni jobb volt!


Üdv:






10 megjegyzés:

  1. De gyönyörű lett, van rajta mit nézni :) pedig nem is szeretem a fémes lakkokat!
    Na, én már csak este lakkozok, vagy ha végeztem a házimunkával, mert tuti, hogy pont akkor nem megy a lakkozás, tuti felhív valaki vagy mást kell csinálnom.

    VálaszTörlés
  2. Minden percet megért ez a manikűr. Fantasztikusan jól mutat.

    VálaszTörlés
  3. Tökéletes lett a kézzel festett rózsád is :) Lora lakknak annyi a hátránya, hogy baromi gyorsan szárad, tehát gyorsan is kell nyomdázni vele. A decals technikánál a párnán hagyott mintát kell kifesteni, majd a körömre illeszteni. MdU fekete lassabban szárad, ezzel a lakkal felvett mintát lehet fóliára is tenni, majd ott kifesteni. Nekem legalábbis ennyi az észrevételem a Loraval kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó ötlet és milyen szép kivitelezés is. :) Nagyon tetszik. :))

    VálaszTörlés
  5. wow...i"m in love with your nail design))))
    kisses from ukraine :-****
    follow4follow??
    maliovanka.blogspot.com

    VálaszTörlés
  6. Ha én ilyen szépeket tudnék saját kézzel rajzolni, nem vacakolnék nyomdázással! :)
    Sima nyomdázásra tudtad hazsnálni a BP-73-as lemezt, csak decal-ra nem? Furi.
    Én most várom ezt a lemezt, mert a megrendelt csomagomból egyszerűen kifelejtették...

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűűűűség!!! :)
    Nyálcsorgatva nézem a csodás kézzel festett motívumokat, eszméletlen!
    Benne van a top ötben tőled, imádkozom, hogy a Manivadin minél hamarabb vadászhassak nálad. :D

    VálaszTörlés