2015. október 5., hétfő

NOTD - Egy elfelejtett lakk újrafelfedezése...

Történt egyszer réges-régen egy messzi-messzi galaxisban... hogy nyertem Erzsi nyereményjátékán egy halom lakkot. Köztük volt a Maybelline Colorama 101, ami egy pompás barnás-lilás őszies szín. Azonban hamar szembesültem a ténnyel, hogy a használata komoly kihívást jelent a számomra, mert minimum három réteg kell belőle a szép fedéshez, úgy viszont lassan szárad. 

A minap csak leemeltem a polcról hosszú hónapok után - hisz ősz lévén valami szép őszies színre vágytam - és rövid tanakodás után úgy határoztam, hogy megalapozok neki egy jól fedő, gyorsan száradó nem túl meghatározó barnás árnyalattal és meglátjuk mi lesz... 

A választott alapszín a Moyra Gel Look 916 lett, amire előbb egy, majd két réteg került a Maybelline-ből. Mutatom az első réteget ahol még a barnásabb árnyalata mutatja jobban magát: Ezután megejtettem a már régóta tervezett körömkurtítást - igen, én ezt lakkozott körmön végzem, hogy jól lássam a végleges formát - és felvittem egy újabb réteget ebből a kellemes színből, végül egy kis rózsamintás matricával egészítettem ki. Szerintem szép lett, így már a lilás árnyala is elő-előbukkan és talán nektek is tetszik majd:

Sok lakknál előfordul, hogy méltatlanul mellőzzük, mert elkényelmesít bennünket az egyréteges, gyorsan száradó lakkok özöne. Pedig egy kis leleményesség útján a gyengén fedő lakkok is kellemes meglepetéssel szolgálhatnak!


Üdv:5 megjegyzés:

 1. Nagyon elegáns manikűr, de azt írtad, hogy kurtítottad a körmeid...nem látszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig kemény három mm lejött, azt is tök nagy meló volt lereszelni mert iszonyat kemény :))))))))))))))

   Törlés
 2. :D
  Én is azt képzeltem, hogy idejövök és látok egy brutális módon lefejezett szabadszélt-erre a megszokott fazon és hossz fogad! :D
  Abszolút nem látszik, hogy kurtítottad, a manikűr pedig igazán csinos lett! :)

  VálaszTörlés
 3. Szép ez a mani :) Én is lakkozott körmöket szoktam vagdosni, de mielőtt a régi lakkot lemosnám, akkor vágok. 3 mm? Nem látszik semmi :) Szép hosszúra megnőttek. Én nem is tudom, meddig nőnének a körmeim, mindig hamarabb elkezdenek zavarni és akkor tövig vágom őket.

  VálaszTörlés