2015. november 23., hétfő

Manicute - Delicate print


A "Delicate Print" viszonylag új hívószó a magyar körömművészek számára, kicsit fel is adta a leckét az értelmezése. Szó szerint fordítva "finom minta" a jelentése, a Google képtalálatai között pedig jobbára csipkés manikűröket találunk.

Nekem a nagyon nőies, visszafogott, de azért mégis különleges manikűr képe villant fel a téma hallatán. 

A legfinomabb, legnőiesebb színeknek azokat a pasztell árnyalatokat tartom, amik felkenve olyan hatást keltenek, mint a tekla gyöngyök felületén látható bevonat. Igazi klasszikus. A nyolcvanas-kilencvenes évek körül volt divatban ez a stílus, akkor ezt hívtuk "gyöngyházas" lakkoknak. 

Sokak szemében öregasszonyosnak hat, mert a mostani divat szerint inkább a krém finish-t tartjuk elegánsnak és valóban gyönyörűek a krém lakkok is. A másik ok, ami miatt ritkán látni körmökön ezt a gyöngyszerű hatást, az ilyen lakkok nehéz kezelhetősége. Márkától függetlenül elmondható, hogy ezek az árnyalatok gyengébben fednek, jobban csíkoznak, a több réteg miatt sok esetben buborékosodnak és lassan száradnak. 

Hazugság lenne azt állítani, hogy a Moyra No. 13. lakkja tökéletes, mert a fentebb soroltak közül az összes jó és rossz tulajdonság megtalálható benne is. Mégis úgy gondolom, hogy ez A Klasszikus Finom Szín, ha lehet így fogalmazni. 

Mutatom először magában, majd mintázva is:



4 azaz négy rétegben került a körmeimre és több órán át száradt, igazi úriasszonyos lakk - értsd, annak való, aki órákon keresztül képes úgy létezni, hogy nem használja a kezét... szóval nem egy hétköznapi darab, nem is mostanában veszem újra használatba, az tuti!!!



Az arany sand lakk azért került a körmömre, hogy durva felületével és tolakodó csillogásával kontrasztot állítson a púderrózsaszín már-már kínosan kellemes selyembevonatnak. A gyűrűsujjamon szereplő lakk a Moyra Sand Effect No. 852, később a Moyra Metal Effekt No. 305. színével készült nyomdamintával fejeztem be a manikűrt.

A cél egy olyan lakkozás volt, amiben messziről nézve nem is látszik a minta, csak "gyanúsan" megváltoztatja az alapszínt - ez a mintha lenne rajta minta, vagy mégsem? érzés - amikor látod, hogy a szeme sarkából nézi valaki a körmöd, és gondolkodik, hogy most van itt valami néznivaló, vagy csak elszúrtad a lakkozást, te meg magadban jól elszórakozol ezen... :)))))))

Persze pont emiatt a fényképezés is jó nehéz volt, mert az a minta ami szabad szemmel is csak speciális fényviszonyok esetében látszik, az a fényképezőgép lencséjének is feladja a leckét. 





Kíváncsi vagyok mi a véleményetek az alapszínről és a kész manikűrről és arra is, a többieknél mit jelent a "Delicate Print" ?


Üdv:





11 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a gyöngyház lakkokat, tény, hogy márkától függően okozhatnak kellemetlen meglepetést, bele tudok halni egy oda nem illő buborékba! :D
    És mégis!
    A nőiesség, a gyöngédség netovábbja egy ilyen több rétegű szenvedtetős manikűr!
    Ez a munkád most olyan finom lett, mint a lepke szárnya, mint egy lágy sóhaj. Nem öregasszonyos, inkább tündéri!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a nyomdázott része ennek a manikürnek, na meg a színek fantasztikusak igy együtt.

    VálaszTörlés
  3. Nekem megvan a Moyra 13, kétszer is megvettem, a vicc, hogy megújították vagy mi van, de tök eltérő színt vettem mindkét alkalommal, egyszer rózsaszínesebb volt, aztán piszkosabb rózsaszín, de sokkal sötétebb, mint a te képeden és két rétegben fed, bár én egy vékony és egy vastag réteggel dolgozom többnyire. Azért ez messze van a régi gyöngyházszíntől, szerencsére már kellemesebb a hatásuk, fejlődtek a lakkok.
    A mani gyönyörű, én szeretem az ilyen sejtelmes lakkozásokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is nézem időnként, hogy vagy ugyanaz a lakk jelenik meg átnevezve, vagy ugyanaz alatt a név alatt jelenik meg új szín :)))))

      Törlés
  4. Ez már annyira visszafogott, hogy szinte alig látszik :) Én jobban szeretem a "láthatóbb" manikűröket, mert rajtam olyan betegesen mutatnak ezek a finom árnyalatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is viszonylag ritkán hordok ilyen elegáns összeállítást, de ezt most nagyon szerettem :))) Most viszont egy szikrázó narancsot próbáltam ki a Moyra Peach kollekcióból és imádom. :))))

      Törlés
  5. Nagyon szép, elegáns manikűr lett :)

    VálaszTörlés