2015. december 7., hétfő

Manicute - Tutorial




A Manicute lányok ma mind egy-egy tutorial alapján dolgoztak. Jómagam egy egyszerűbb mintát választottam, de ennek ellenére mégis meggyűlt vele a bajom egy kicsit. Ez lenne a tutorial amit választottam:

forrás
Piros és arany színnel akartam újraalkotni a fenti manikűrt. Szerintem aki a tutorialt készítette, valószínűleg cellux-ot használt, én szabadkézzel festettem fel a fehér haránt mintát. Ennek semmi egyéb oka nem volt, csak a lustaságom. :))))

Az alapszínem a Moyra No 83. volt, amiből egy réteg is elég a tökéletes fedéshez. A fehér lakk az Essence The gel nails 33 Wild White Ways volt, a fekete pedig egy Lora. Utóbbi igen gyorsan szárad, emiatt sajnos a zebracsíkok nem lettek szépek. Arany csíknak a S-he 320-at válaszottam, de szerintem a Moyra Metal effect arany változatával karakteresebb hatást érhettem volna el... 




Mivel a piros verzióval több okból is elégedetlen voltam, elhatároztam hogy újra nekifutok, ezúttal zöld-ezüst változatban. Most alapként a Golden Rose Matte 15 került a körmeimre két rétegben, a fehér és a fekete lakk ugyanaz volt mint az előbb, csak most a fekete csíkok festésekor időnként megfürdettem acetonban az ecsetet, így higítva a lakkcseppet amibe mártogattam. Ez a módszer hatásosnak bizonyult. Az ezüst csíkot sem bíztam a véletlenre, ezúttal Moyra Metal Effect -et válaszottam, ezzel nem lehet mellényúlni!



Még ezzel a második variációval sem vagyok igazán elégedett, úgy érzem nem voltak elég könnyedek a mozdulataim amikor a fekete színnel dolgoztam, egyszerűen nem állt rá a kezem. Érdekes, ha magam találok ki egy mintát akkor olyan könnyen megy a festés, ha megadott minta után kell mennem akkor olyan izzadtságszagú lesz az egész, szinte megbénulok amikor utánzásra kényszerítem magam. Főzni sem szeretek recept szerint! :))))

Nézzétek meg a többiek munkáit is!


Üdv:



35 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik mindkét színkombinációban. :)

    VálaszTörlés
  2. szerintem mind a két változat szép lett :)

    VálaszTörlés
  3. Mindkét verzió tetszik nekem is, talán az utsó közelebb áll hozzám :)

    VálaszTörlés
  4. Mindkét manikűr szép lett! Nekem a kék lakkal készült a kedvencem.:)

    VálaszTörlés
  5. Nekem mind a két verzió tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. Ahogy megláttam a képet öröm töltött el, azt hittem, Theo visszatért a blogvilágba, aztán rá is kerestem, de sajnos már a blogja sem található meg. De legalább a manikűrjei velünk maradtak! :)
    Nekem amúgy nagyon tetszik mindkét verzió, a színe miatt a második egy picit jobban. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, jövünk-megyünk, csak a manikűrök maradnak :)))

      Törlés
  7. Most őszinte leszek, ha nem baj..:) Miért nem akrillal festetted a fekete mintákat? Gyönyörűek az alapok amiket csináltál, és erre jöhetett volna a fekete akril. Sokkal könnyebb dolgozni vele. Vagy nincs még fekete színű? :) És ezzel a festékkel lehet lendületesebben festeni, a gyorsan száradó lakkal aligha. Én imádok másolni, mondjuk előfordul közben, hogy olyan ideges leszek, hogy majd felrobbanok..mert nekem sem sikerül minden elsőre. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az e-bay-es akrilfestékeim beszáradtak, tömör és csomós lett az állaguk, olyat már nem akarok, másik fajtát meg még nem szereztem be. Fekete lakkból is csak ez az egy van most készleten, de mondom inkább az a gond, hogy amikor én tervezek meg egy mintát akkor szinte magától mozog a kezem, ha másvalakiét utánzom, az meg olyan suta érzés. :)

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Beautiful decorating *_* both versions I like very much :)

    VálaszTörlés
  10. beautiful nail art and fantastic tutorial :)

    VálaszTörlés
  11. Szépséges! :) Nekem az első mani a színei miatt jobban tetszik.

    VálaszTörlés
  12. Nekem mindkét változat nagyon tetszik, nem is tudnék választani.
    Moyrának is van akrilfestéke, úgy tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van...egyébként érdemes körmös akrilt venni mert töményebb és jóval pigmentáltabb mint a művész akrilok általában. :)

      Törlés
    2. Na, a Moyra jó ötlet, nem is vészes az ára... köszi a tippet csajok!

      Törlés
  13. A második neki futás valóban jobban mutat.

    VálaszTörlés
  14. Mindkét színkombinációban tetszik a manikűröd, sőt, talán jobban, mint az eredeti, mert a véletlen okozta apró szálkák a fekete csíkocskákban az én szememnek tetszetősebbek, mint a "teli" csíkok. :)

    VálaszTörlés