2015. december 1., kedd

MBBK - XMAS TAG - 1. rész: Karácsonyi filmek


Nemrég csatlakoztam a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségéhez, ahol a főszervező, Suz'n remek karácsonyi játékötletekkel állt elő, az egyik közülük ez a TAG, aminek első részében a kedvenc karácsonyi filmjeinket mutatjuk be.

Egy másik TAG-ben szerintem már elárultam, hogy a legkedvesebb karácsonyi filmem az:


A linkre kattintva a rövid történethez juttok, azért nem írom le részletesen, mert szerintem sokan már ismeritek.

Nagyon kedvelem Sandra Bullock filmjeit, nagyon szimpatikus kisugárzása van, különösen a humoros-romantikus vonalon futó sztorikban nyújtott alakításait nézem szívesen. 

Ebben a filmben a két férfi szereplő is igen figyelemreméltó, igazából a sztori nem is annyira izgalmas, engem legfőképp az érzelmek megformálása, a sztereotípiák viccesen fájdalmasan valóságos realitása fogott meg.

A történetben meseszerű fordulatok és nagyon is életszerű igazságtalanságok váltakoznak, de mindez pihe-puha humorköntösbe bugyolálva, talán emiatt férkőzik be oly könnyen sokunk szívébe.

A másik mű amit mindig próbálok levadászni a tv-ben, nem film, hanem egy rockopera, 

Tolcsvay - Müller - Müller (Sziámi): 
Mária Evangéliuma

A szöveg részletekben és teljes szövegkönyvként is letölthető innen: musicalmúzeum

Ennek a műnek az a különlegessége számomra, hogy bár a története vallási eredetű - Jézus élete és halála - de az anya, Mária szemszögéből láthatjuk. Az én személyes preferenciáim tükrében ez az anyaság előtti tisztelgés. 

Különösen a fiús anyák könnycsatornái vannak fokozott bevetésnek kitéve, százas papírzsepi alapkészültségünk része kell hogy legyen, ha leülünk megnézni/elolvasni/meghallgatni. 


Ez a kedvenc részletem:



Azt gondolom, ha valaki nem vallásos, vagy nem kedveli a műfajt, akkor is érdemes megismernie közelebbről legalább a szöveg néhány részletét, mert nagyon emberi és tanulságos.


Üdv:


2 megjegyzés:

  1. Az első filmet tavaly vagy tavaly előtt én is láttam. :) Kedveltem, ahogy az összes látott Bullock filmet is. :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos láttam ezt a filmet jó régen, csak nem emlékszem rá. Kedvelem én is Sandra Bullockot, férjnek kedvence.

    VálaszTörlés