2015. december 3., csütörtök

MBBK - XMAS TAG 2. - Karácsonyi kívánságok




Ez a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők FB csoport karácsonyi játékának 2. fordulója, amit Suz'n eszelt ki nekünk. 

A mai téma a karácsonyi kívánságlista. Nekem nincs listám. Nemcsak Karácsonykor, máskor sem szoktam ajándék igénnyel előállni a szeretteim felé. 

A témával kapcsolatos érzéseimet az érti, aki tudja, hogy elég gyakorlatias családba születtem, ahol az ajándékozással járó kockázatokat mindenki igyekszik minimalizálni, az igények lehető legpontosabb feltárásával. Ez praktikusan a "te tudod mire van szükséged, adok pénzt vegyél magadnak valamit"... megoldást eredményezi és ez ki is nyiffantja a nagy varázslatot. 

Ha kapok ajándékot, természetesen örülök neki, de ha kérnem kell akkor inkább nem kell. Azért egy doboz Ferrero Rocher minden körülmények közt betonbiztos utat jelent a hálás mosolyomhoz, ezt nem is tudnám eltitkolni.

Egyébként az utóbbi években pozitív változások történtek ajándékozás fronton, anyukámtól és nővéremtől gyakran kapok saját készítésű ajándékokat. Ezeket nagyon szeretem, kötődöm hozzájuk. Többségük "főhelyen" van, vagy a falra kiakasztva, vagy a vitrinben díszeleg, illetve anyukám horgolt díszei a karácsonyfát ékesítik.



Ezen a Karácsonyon legfőképp arra vágyom, hogy sikerüljön egy klassz karácsonyfát szerezni, pazar családi vacsorát főzni, egészségesek legyünk, békések és jókedvűek - főleg az idős nagyszülők - rendesen gyulladjon meg a csillagszóró, ne legyen túl hamis a Mennyből az angyal... és én se kapjak pánikrohamot a kényszertakarítás jegyében.

Évek óta először konkrét vágyam is van: szeretnék egy pár napos miskolctapolcai utazást négyesben a két ünnep között, az nagyon jó lenne! :)



Nézzétek meg a többiek listáját is :)


Üdv:


5 megjegyzés:

  1. Mi is a gyakorlatias variációval oldjuk meg az ajándékozást, tényleg nincs rizikó és mindenki "boldog" . :D
    Én semmi másra nem vágyom csak arra, hogy végre a napi 4-5 óra alvásnál többet alhassak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj napi 4-5 óra? Hogy bírod???? Nekem minimum 7-8 óra kell ahhoz hogy ne bolonduljak meg :D

      Törlés
  2. I love Ferrero Rocher, yum yum!! :)

    VálaszTörlés
  3. Az én karácsonyi kívánságlistám is hasonló: egészség, egyetértés, stresszmentes készülődés, béke és egy szép fa. :)

    VálaszTörlés
  4. Hetek óta tervezzük, hogy el kellene menni a barlangfürdőbe! :D Jó szórakozást kívánok a kiránduláshoz, biztos jól fogjátok érezni magatokat. :)

    VálaszTörlés