2015. december 5., szombat

MBBK XMAS TAG 3. - És akkor kiderült, hogy nincs Jézuska és Mikulás...




Ez a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Facebook csoportja által játszott karácsonyi kihívás 3. állomása, amiben Suz'n azirányú kérdésére válaszolunk, hogy hogy estünk át a tűzkeresztségen, milyen érzés volt rájönni, hogy nincs is Jézuska és Mikulás.

forrás


Őszinte leszek, ez számomra egy meghatározhatatlan pillanat és emlékem sincs róla. Biztos, hogy nagyon kicsi voltam amikor szembesültem a ténnyel, de úgy emlékszem utána még jó darabig megjátszottam, hogy nem tudom :))) De szerintem a szüleim tudták, hogy tudom, csak ők is megjátszották, hogy azt hiszik, hogy azt hiszem... :))))

Mami! - ha olvasod ezt a posztot és emlékszel az ominózus pillanatra, légyszi meséld el!!!

Szülőként is bizonytalan vagyok ezügyben, hogy mi a helyes protokoll. A gyerekeim már nagyok 16 és 12 évesek, régóta képben vannak a témában, ennek ellenére még mindig emlegetjük a Mikulást és a Jézuskát. Tudjátok, ezek ilyen összekacsintós dolgok. Egy aranyos játék, amitől bensőségesebbé válnak az ajándékozások. Ettől valahogy "ünnepebb az ünnep" és "családabb a család".
forrás

Kicsit off, de azért idevág, mert ez is egy nagy felismerés volt: sokkal jobban emlékszem arra a pillanatra, amikor rájöttem, hogy a bűvészek is átlagos emberek. 

Egy üdülőhelyen fellépett egy bűvész aki kártyatrükköt mutatott be és engem választott ki "segédnek". Őszinte kíváncsiság volt bennem, hogy mi fog történni... húznom kellett volna a lapok közül, de egyet előretolt, hogy lássam melyiket akarja, hogy húzzam és kacsintott, hogy "vegyem a lapot". Én ezen olyan szinten felháborodtam, hogy csakazértis egy másik lapot akartam húzni és elkezdtem rángatni egyet találomra. Úgy szorította, mintha az életéért küzdött volna, nagyon ideges lehetett szerintem. 

Ebben a tekintetben nem változtam semmit, ma is rosszul tolerálom, ha megpróbálnak manipulálni vagy átverni és azóta is utálom a bűvészmutatványokat és a kártyajátékokat is! :))) 


Üdv:




3 megjegyzés:

  1. Én sem emlékszem, hogy pontosan mikor jöttem rá a dologra, viszont ennek ellenére mi itthon még mindig azt mondjuk, hogy jön a Mikulás, jön az Angyalka (Erdélynek ezen a részén Angyalka hozza az ajándékot, nem Jézuska^^).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, nagyon jó eljátszani, hogy hiszünk benne :)

      Törlés
  2. Mikulás és Jézuska márpedig létezik! :D
    Az enyém szakállas, magas és bátor. Lesi minden gondolatomat, és szeret engem a nap minden percében, még akkor is ha épp veszekszünk! :)

    ...komolyra fordítva a szót, emlékeim szerint hatévesen jöttem rá, hogy mi az igazság, és picikét megrendített, mert nem értettem, hogy ha nincs, a szüleim miért akarták, hogy ennek az ellenkezőjét higgyem?

    VálaszTörlés