2016. január 13., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Tinikorom kedvenc könyve




Jó rég írtam már posztot a VKP! keretében, így ideje felvenni a fonalat. A mostani téma tinikorunk kedvenc könyve. 

Tinikoromban rengeteget olvastam, főleg Stephen King és Leslie L. Lawrence könyveket. Sok olyan könyvemlékem van más szerzőktől is, amik még évekkel az olvasás után is gondolkodóba ejtettek, például az Ötödik Sally, a Védett Férfiak, az Agy, vagy az 1984, de King valahogy mindig külön kategória marad. 

A Stephen King könyvek közül 16 évesen vettem az elsőt a kezembe, a Rémkoppantók címűt. Ez indította el a rajongásomat az író iránt, majd 18 éves koromban a Kedvencek Temetője oltotta ki - az már sok volt nekem, vagy addigra nőtt be a fejem lágya (?) nem tudom... :))) 

A kettő között elolvastam még a Tortúrát, a Cujo-t, a Ragyogást, a Christine-t és a Tűzgyújtót is. A mai fejemmel már egyiket sem tudnám elolvasni, sőt amióta filmen is láttam a Ragyogást, még a színésztől is hidegrázást kapok aki anno játszotta.

De most pont az a lényeg, hogy tinikori kedvencet válasszunk, és nekem az egyértelműen a Rémkoppantók volt. Ha jól emlékszem mindössze három nap alatt kiolvastam, semmi másra nem tudtam gondolni ez idő alatt, a sztorira már csak homályosan emlékszem, de az érzés még ma is eleven, ez a könyv elrabolt engem és fogva tartott napokig, a végén alig bírtam magamhoz térni, kísérteties és nagyon intenzív élmény volt.

A sztorit többen feltették már a netre ezért én most nem írom le, de ha valaki még nem olvasta, könnyen hozzáférhet online. Őszinte leszek, csak a legelvetemültebb King rajongóknak ajánlom. Ép eszű normális ember messziről kerülje el, ha jót akar magának! :))))))))))

Mások írták a könyvről:



Üdv:





2 megjegyzés:

  1. Stephen King-rajongó vagyok! :D
    Lehet, ettől van hajlamom tudathasadásos manik készítésére! :D

    A Rémkoppantókat nem szerettem, de ez nem tesz semmit! :D

    VálaszTörlés
  2. Én még soha nem mertem egy SK könyvet sem a kezembe venni. xD Illetve ez így nem teljesen igaz, mert egyetlen egy van, amit próbáltam könyvtárban beszerezni, sajnos sikertelenül. :( Ez A remény rabjai volt. Őt is csak azért, mert évekkel ezelőtt láttam filmben és ott nagyon-nagyon megfogott.

    VálaszTörlés