2016. február 27., szombat

SzóFogadó - Lustaság és látomás


Erre a hétre a LUSTASÁG fogalmát kaptam Szilvitől. Ezúttal úgy véltem, nyugodtan eltekinthetek a fogalomkifejtés fázisától, hiszen közismert, napi használatban lévő kifejezésről beszélünk. Ehelyett inkább azonnal megpróbáltam azon gondolkodni, vajon mi az, amivel leginkább ábrázolhatnám édesanyám szerint rám olyannyira jellemző viselkedésmódot, és eszembe is jutott gyorsan, hogy a „lusta disznó” szóösszetétel az, amelyet legtöbbször használt velem kapcsolatban! :D

Malacos manikűrök után kutakodva a neten találtam ezt a süteményfotót, és beleszerettem, mert a csokoládémasszában dagonyázó malackák látványa az első pillanatban ihletett állapotba juttatott.



Érdemes megfigyelni a kucukák pózait, az emberi mozdulatokat, és a három fölfelé álló rózsaszín popót! :D :D

A malacokat nézegetve elhatároztam, hogy csokoládémasszát fogok festeni a körmeimre, és a lehető leglustább marble-módszeremmel finom csipkével szegélyezem.
A munka gyors volt és egyszerű, néhány megszokott, márványozó mozdulat a nedves lakk felületében, és néhány pöttyöcske. Ennél lustább már csak akkor lett volna a mani, ha semmit nem kentem volna az alapra.





Imádtam a kész művet, de gondoltam, a móka kedvéért az ihletadó malackák közül felpingálok néhány igen szerény példányt, csak úgy lustán, elnagyoltan, semmi árnyékolás, aprólékos kidolgozottság.



Számotokra mi jeleníti meg leginkább a lustaság fogalmát?


Látomás


Bandita erre a hétre a látomás szó manikűrbe építését bízta rám. A látomás - ha jól tudom - az, amikor éber állapotban vagyunk, mégis olyan dolgokat látunk, mintha álmodnánk. Nekem még sosem volt látomásom. Valószínűleg túlságosan földhözragadt vagyok az ilyesmihez... :)

A látomásról irodalmi és egyéb művészi élmények jutnak eszembe, Toulouse Lautrec és Van Gogh, festményei valamint Voltaire Candide-ja. 

Ezek - ha jól tudom - látomásokkal tarkított ihletettség által láttak napvilágot, amihez köze volt egy elhíresült zöld italnak, az Absinthe-nak, vagy más néven a "Zöld Tündér"-nek. Sok érdekesség olvasható róla a neten, például itt, itt és itt.



A manikűr a fentieknek megfelelően a zöld szín köré épült. Fekete alapra szivaccsal vittem fel három eltérő tónusú és finisű lakkot, a metálos hatású kékes-zöld Catrice Skies Force-ot a körömágyhoz, a holohatású hideg zöld Colour Alike 570-et középre és a tavasziasan üde melegebb árnyalatú csillogó Moyra Johanne került a szabadszélre.

forrás

Erre az alapra az MdU Lemon Tree lakkjával nyomdáztam.

A gyűrűsujjamon a Moyra Moments lemezről választottam mintát, egy női arc, lehunyt szemmel, arcába omló hajjal, általa akartam megjeleníteni a mámoros zöld tündért.

A többi ujjon a Moyra Maharaja egyik keleties hatású mintáját alkalmaztam, a cél valamiféle zilált-fülledt-édes-keserű hangulat átadása volt.

Aki anélkül akarja megérteni ezt a látomásokkal átitatott módosult tudatállapotot, hogy abszintot vagy valami más ártalmas szert venne magához, olvassa el ezt a könyvet, nekem nagyon tetszett. S végül jöhetnek a képek a manikűrről, remélem visszaadják valamelyest a látomás hangulatát.





Volt már látomásotok? :)


Szeretettel:

Bandita és Szilvi

14 megjegyzés:

  1. Megint két ellentétes hangulatú manikűr, nagyon tetszenek!
    A malackás aranyos, nekem sosem jutott volna eszembe a lusta disznó hasonlat, mert a disznónak az a dolga, hogy egyen, hízzon, azt meg jól csinálja, a dagonyázás meg játék. De tényleg ezt szokták mondani :)
    Elolvastam az abszintos cikket, ezek után sem akarok ilyesmit inni, akkor sem, ha már finomítottak a recepten. Amúgy is ritkán iszok töményet. A manikűr jó, találó a témára! Tetszenek a Moyra lemezek? Nekem szinte csak fémes lakkal vagy MdU-val működnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem iszom ilyesmit. Max egy-egy kupica pálinka alkalmakkor, esetleg Unicum ;) :) A Moyra lemezek nekem is csak a metál lakkokkal és az MdU-kkal működnek jól, ezért csak kéz alól veszek már belőlük. 1000ft/db áron még megéri, de magasabb árat nem fizetnék értük. :))))

      Törlés
    2. Örülök, hogy tetszettek a kucuk! :)
      Abszintot én se ittam még, de úgy képzelem, hogy hasonlíthat az ánizspálinkához...amit nem igazán szeretek.

      Törlés
  2. Nagyon szuper mindkét manikűr, a malackás még külön imádni való :)) A lustaságról nekem a sokáig alvás jut először eszembe.
    Az abszintot nem szeretem, meg úgy általában a piát sem, akárhogy is nevezik.
    Nekem kb. 10 Moyra lemezem van, tökéletesen működik még az olcsó Lora fekete és fehér lakkal is, mindegy neki a stamper is. Meglepődve olvasom több blogon, facen, hogy milyen használhatatlan lemezek. Szerintem pedig nagyon szép, kidolgozottak a minták, még ha máshol már láttuk is a neten az évek során. Egyébként már nagyon újat egyik lemezgyártó sem tud kihozni, egymás mintáit finomítják, tuningolják, stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :)
      Én most Vasárnap avatom fel első Moyra lemezemet. Úgy izgulok, mintha műtétre készülnék :D Majd gondolj rám kérlek! :)

      Törlés
    2. Jajj, Andi! Dehát te nyomda specialista vagy hozzám képest, úgy könnyű :)))) Az én olvasatomban az a jó lemez amit én is jól tudok használni ;)))) :) :D

      Törlés
  3. Szilvikém, a manid imádni való! :)
    Ha van buja zöld és buja minta, akkor ez az.
    Valóban látomásszerű, erotikus álomképre emlékeztet! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Meg a cuki cocákat is :)))))) Gyerekkoromban volt szerencsém kismalacokat születésükkor gondjaimba venni, nagyon aranyosak picinek, pihe-puhák és bújósak :)

      Törlés
  4. A torta az csúcs! A manid meg disznó jó lett! :D Hogy úgy mondjam cukik a cocák! :D
    A zöld mani is szép lett. Látomásom nem szokott lenni de megálmodom ha valami rossz ember kerül a közelembe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! No igen, nem semmi fantáziája van annak aki ezt a tortát "kisütötte". Nekem sajnos nem ilyen érzékenyek a radarjaim, emiatt többször sikerült már pofára esnem...

      Törlés
    2. Köszönjük, a cocák nevében külön is! :)
      Több ehhez hasonló tortát láttam, rendesen kedvet kaptam hozzá, hogy készítsek hasonlót.

      Törlés
  5. A torta az csúcs! A manid meg disznó jó lett! :D Hogy úgy mondjam cukik a cocák! :D
    A zöld mani is szép lett. Látomásom nem szokott lenni de megálmodom ha valami rossz ember kerül a közelembe. :)

    VálaszTörlés
  6. Hű, azt a tortát megkóstolnám! :)
    Bandita körmei nagyon cukik: malackák nélkül visszafogottan elegáns csokis, malackákkal pedig cuki :)
    Szilvi körme is nagyon tetszik, igazán különleges hatású körmök! :)
    Nekem is van néhány Moyra lemezem, de nem érzem úgy, hogy olyan kiemelkedően jó lenne. Néhány minta nagyon vékony, alig használható, de a nagyja szép. A minták nagysága néha zavaró, trükközni kell, ha túl nagyok a körmeimre, pedig csodaszépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :)
      Ránézésre töménynek tűnik a torta, de persze én is megkóstolnám! :D

      Törlés