2016. március 14., hétfő

Szófogadó - Napéjegyenlőség és naptár



"N" mint NAPÉJEGYENLŐSÉG és NAPTÁR ezek a SzóFogadó mai szavai. Bandita kezd a napéjegyenlőséggel:


Szilvi feladványa értelmében ma a NAPÉJEGYENLŐSÉG fogalmát hoztam nektek. Semmiképp nem szerettem volna Wikipédia-szagú bejegyzéssel előrukkolni, és jó bő lére ereszteni a mondanivalómat, hiszen egy olyan jelenségről szántam értekezni, amelyet mindannyian szeretettel üdvözlünk éventekét alkalommal.
Az őszi napéjegyenlőség számomra a természet álomba készülődését, míg a tavaszi napéjegyenlőség az ébredést, az újjászületést, bibliai értelemben véve a feltámadást szimbolizálja.
Fogalmam sincs, idén melyik volt az a nap, amikor először tudatosult bennem, hogy az éjszakai és a nappali órák hossza elkezdett közelíteni egymáshoz, de ezen a héten már biztosan éreztem a levegőben a tavasz vibrálását és meghatározhatatlan illatát.


Forrás

Nem tudom, a következő évek tavaszi napéjegyenlősége mit hoz majd számomra, de ma erről a fogalomról csetlő-botló őzgidák, ezüstös barkaágak, Aranyeső dús virágzata jut eszembe.
Tollpihe a fűben, langyos tojás a fészek mélyén.

A manikűröm a sötétség és a fény, a Nap és a Hold egymásba olvadását ábrázolja.




Naptár

Bandita igencsak feladta a leckét a naptárral, mert elsőre természetesen a fehér papírra nyomtatott fekete - piros számok jutottak csak eszembe, ez meg nem épp izgalmas manikűrtéma. Néhány kósza gondolat erejéig eszemben volt a holdciklus állomásainak vagy a négy évszak váltakozásának megfestése, de ilyen manikűröket már láttam és nem tartottam elég érdekesnek ehhez a bejegyzéshez. 

A naptár egyébként nélkülözhetetlen az életemben. Privátban én is vezetem a DM-es life book-ot, lelkesen ragasztgatom bele a különféle díszítőcsíkokat és matricákat mint egy kisgyerek és persze tervező ide-tervező oda, tologatom a határidőket ugyanúgy, mintha nem is vezetnék róluk nyilvántartást. 

A munkámban viszont kemény szankciók járnának a határidők be nem tartásáért, ezért ott komolyan veszem a naptár diktálta tempót. Ezért is esett a választásom erre a munkaidőnaptárra, ami a bérszámfejtők számára nagyon hasznos találmány és még szép színes is!


Nem épp a legszokványosabb manikűrtéma, de aki dolgozik ilyennel, annak most átszaladt az arcán egy mosoly, a többiek pedig girbegurba sávokat és kockákat fognak látni a képeken. :))))

Szóljanak a sávok, rublikák a fegyelemnek és a kacskaringós vonalvezetés és tarkabarkaság a privát lazaságnak és jókedvnek. Ez a kettősség szerintem sokunkban benne van:



... és igen, már három éve festek, de még mindig nem tudok egyenes vonalat húzni.... :)))


Te hogy viszonyulsz a határidőkhöz?


Szeretettel:


Bandita & Szilvi

2 megjegyzés:

  1. Karácsony után lesznek egyre hosszabbak a nappalok, úgy tudom. Tetszenek a manik, bár a 2. nekem sem sokat mond, vannak határidők, de nem ennyire színesek :) (inkább olyan, hogy mostazonnal.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem bérszámfejtő vagy :)))) Lehet hogy azért csinálják ilyen színesre a munkaidőnaptárat, mert egyébként nagyon unalmas lenne a sok szám :)))))))))

      Törlés