2016. április 11., hétfő

Manicute - Tribal


A mai Manicute témája a tribal. vagy törzsi minta. Erről a mintáról valamilyen okból a legforróbb nyári napok jutnak az eszembe, ezért nyárias színeket használtam, amit az ezüst hűsítő fénye és a fekete komolysága ellensúlyoz. 


Ez az élénk neon-narancs lakk a Moyra Coral kollekciójának tagja és Hawaii névre hallgat. Számomra új élmény, hogy végre nem kell fehér alapszínt kennem a neonszín elérése érdekében, mert ez krém finisű és normálisan fed, két rétegben tökéletes, félmattra szárad. 

A türkiz lakk a Golden Rose Rich Color 44 amiből nekem 3 réteg kellett, mert elég gyengén fed, ez az oka, hogy ritkán kerül a körmeimre. 


Ami a mintákat illeti, nagy lelkesen nekifutottam átlátszó stamperrel a mutatványnak, hogy majd én a Bornprettystore BP- L009 lemez kicsi tribal mintái közül szemezgetek, de az a szomorú valóság, hogy én akkor se tudom középre igazítani a mintát, ha a szemem szúrja ki a képzeletbeli célkereszt... 

Ezért többszöri lemosás és újrapróbálkozás után egy tribal-tattoo minta mellett döntöttem. A fekete Lora lakk, amit nyomdázáshoz használtam, általában szép eredménnyel szokott működni, de most nem igazán volt így. Valószínűleg a lemez nem megfelelő minőségű, előfordul BP-éknél is a selejt olykor-olykor.

Nézzétek meg a többiek munkáit is!


Üdv:



10 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, főleg a mutatóujjad valami szuper. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is jó lett! Mi a gond az átlátszó nyomdafejjel? Kicsit szokni kell, az biztos és másképp kell vele a mintát felvinni.

    VálaszTörlés
  3. Szuper, nagyon tetszik a végeredmény!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem jó lett! szépek a színek és a minták és jól mutatnak együtt. :) Eleinte nekem sem igazán ment az átlátszó nyomdázóval a munka, de már egész megszoktam. :)

    VálaszTörlés
  5. Csinos! Nekem úton van a Moyra Coral 3 tagja, a rózsaszínesebbeket és a legsötétebbet rendeltem az illatszerbe :) (Ha már maguktól nem követik az újdonságokat.)
    Nekem kemény fejű nyomdázóm van és görgetni kell, először középre helyezem, utána meg kétoldalra görgetem, de figyelni kell, ne legyen ferde. Hát bénább vagyok, mintha belövöm vaktában a szilikonos nyomdázóval, hova kerül a minta.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett! Én nem látom,hogy nem sikerült középre nyomdáznod,szerintem nagyon jól sikerült!:)

    VálaszTörlés