2014. január 23., csütörtök

ADEN lakkok

Az ADEN webshopban annyira olcsók a termékek és annyira kedvezőek a szállítási feltételek (már 4000Ft rendelési értéktől ingyen futár van) hogy muszáj volt kipróbálni. Ráadásul jókat olvastam ezekről a lakkokról. Na majd meglátjuk ;)

Megláttuk. Hát-hát... eddig öt terméket próbáltam ki. Ár-érték arány tekintetében elégedett vagyok, 381 Ft volt darabja. :) A színeknél kisebb eltérések vannak a katalógushoz képest, de nem vészes, ez a sokkal drágább portékák esetében is így van. Hipergyors volt a szállítás, a csomagolás profi és a dobozban egy katalógus is lapult, ami megegyezik a honlapon találhatóval. Azt azért kiemelném, hogy képernyőn élethűbbek a színek, mint nyomtatásban.

Őket teszteltem először:

körömkiegyenlítő alaplakk, Nr. 120 Material Girl, gyorsszárító fedőlakk


Nr. 49 Eden Orchid és Nr. 58 Scarlet's Secret
A körömkiegyenlítő lakkra azért lenne szükségem, mert hosszanti barázdák vannak a körmeimen és nem akarom halálra polírozni őket, főleg mivel tudom, hogy a körömbarázdák valódi okán az ilyen úri huncutságok nem segítenek. Sebaj, amennyire lehet ezt is kontroll alatt tartom. :) ... legalábbis néhány teszt erejéig még biztos megmaradok ennek a világnak... remélem :D  A körömkiegyenlítő lakk gyorsan szárad, átlátszó felületet képez a körmön és semmit nem csinál a köröm egyenetlenségeivel :))) Hát, így jártam, lett egy újabb alaplakkom. Annak viszont teljesen jó, ez az igazi nem is árt de nem is használ kategória. 

"I am a material girl... " - énekelte Madonna és szerintem ez a dal örök érvényű igazságot fogalmaz meg, nagyon-nagyon őszintén és sok humorral! :))) Vajon innen ered a lakk fantázianeve? 



Visszatérve a lakkra: a katalógus alapján bordós-barnás színre számítottam egy kis arany beütéssel. Nos... nagyjából eltaláltam, az arany csillámok kivételével, azok ugyanis mintha az üveg falához tartoznának inkább mintsem a körömlakkhoz. :)

Sajnos napfényben nem volt lehetőségem fényképezni, hideg fehér izzó volt a fényforrásom. Természetes fényben sima gyöngyházas-fakóbordó színe van, pont olyan ami a nyolcvanas években nagyon vagány volt. Most egy kicsit uncsi, de azért szép... majd díszítve fogom hordani.


közelről próbáltam fotózni a kis arany csillámokat... nem sok sikerrel :)
A lakk ecsete közepesen vastag, lapított, de nem lekerekített - én a hagyományos karcsú ecsetek híve vagyok, de ezzel sem volt gondom, legalábbis ennél a színnél nem. A tökéletes fedéshez 2 réteg kell, de hárommal szebb. Egyenletesen terül, nem csíkozódik, közepes a száradási ideje, kb 3-4 perc. A saját gyorsszárító lakkjával ez lényegesen lerövidíthető, de utána még sokáig elég sérülékeny és már másnap elkezdett lepattogni. :(

Apropó gyors szárító fedőlakk. Valóban gyorsan szárad, de nem szárít. Már megszáradt lakkon meg tud gyorsan száradni, így pontos a leírás. Jó hír, hogy nem marta fel a színt és nem buborékosodott. Nem olyan fényes mint a magasfényű fedőlakkok, de ezt nem is ígéri.

Mutatom a képet a már említett ecsetről is, annyi kiegészítéssel, hogy elég kemények az ecset szálai ami miatt nehéz egyenletesen eloszlatni a lakkot. Kezdőknek nem ajánlom.


Az csillámos lakkról egy papírlap segítségével készítettem 1, 2, és 3 rétegben színmintát. Mint látjátok, átlátszó alapban úsznak pici pink és még picibb világoslila csillámok. Nagyon gyorsan szárad, könnyű vele dolgozni. Sötét színű alappal fogom használni, mindjárt mutatom milyen jól passzol az Eden Orchid színhez:


Az alábbi képek természetes fényben készültek:




Az Eden Orchid nevű lakknak szerintem csodás a színe és izgalmas ez a zselés hatású finish. Furcsa mód a sötét szín ellenére három réteg kellett a tökéletes fedéshez és csíkozott is... ilyet talán még nem is tapasztaltam korábban, de több helyen olvastam hogy az ilyen zselés tipusok a drágább márkáknál is szeszélyesen viselkednek. A száradása ugyanolyan lassú, mint a Material Girl -é, szóval ez erősen türelemjáték volt a részemről, de ezt a színt akkor is megérte megvenni! :)

Összességében a márkával kapcsolatban az a benyomásom, hogy az árszintnek megfelelő minőséget kapunk. Nagyjából úgy muzsikál mint a Lovely, Essence, Miss Sporty. Nem jobb, de nem is rosszabb ezeknél, viszont olcsóbb. Tehát akinek ez fontos, az ne habozzon megvenni, főleg ha talál valami izgalmas színt a kollekcióban! :)))

Üdv:


22 megjegyzés:

  1. Szerintem a hideg led izzónál nincsen jobb dolog fényképezni... előbb-utóbb nekem is lesz!

    VálaszTörlés
  2. nice color ans shimmer too ! .as i understand you have to wait for other product ?
    hope you will get it soon :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yes :) I collect my lacquers faster, like I can use them :)

      Törlés
  3. Ki nem néztem volna a 120-as lakkból ezt :O:O Pedig forgattam elég sokat, de mondom úgyse tetszene...hát DE! :D:D:DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hithű lakkmániás vagy :))) ... én is így szoktam megtérni egy-egy szín kapcsán! :D

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Minőségre is az a legjobb közülük szerintem.

      Törlés
  5. Aden lakkot még nem próbáltam, de szépek ezek a színek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépek-szépek, legszivesebben már rendelném a következő adagot :) :)

      Törlés
  6. nagyon szép lakkok, most megfogtál,mert eddig nem voltam jóban az aden lakkokakl :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem tökéletes minőség, de hát ennyi pénzért ez nem is elvárható. Viszont van jópár olyan szín a kollekcióban, amiért megéri kompromisszumot kötni :)

      Törlés
  7. Csodálatosak *-* körbe nézek már én is ezen a webshopon: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az érzésem hogy én is visszatérek még oda főleg a sötétebb árnyalatok miatt... van benne néhány izgalmas kék, türkiz és sötétlila... a világos színek viszont becsapósak, pl. a 85-ös big challange vagy a 04-es Anemone Pink sokkal világosabb mint a képen. Bár ha jól emlékszem a te szíved is jobban húz a sötétebb tónusok felé? :)

      Törlés
    2. Igazából az én szívem a rózsaszín felé húz: D de egyébként tényleg gyakrabban nyúlok sötét lakkokért... most is egy fekete-arany van rajtam: D nézegettem, de sajnos nem sok színmintát látni. Bár ha kézzel fogdosom a lakkot sem biztos,hogy ugyanazt kapom meg amit az üvegben látok. Katytól kaptam már két Adent ugyhogy mindenképpen kipróbálom azokat, aztán irány a webshop: )

      Törlés
  8. Én is nemrég vettem meg az Aden gyorsszárító lakkját, és nekem elmaszatolta a lakkokat, illetve leszedett belőlük :/ Ez nagyon nem tetszik benne. Úgy tudtam megoldani ezt a problémát, hogy jó vastagon kenek fel belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ezt már nagyon sok fedőlakk eljátszotta velem, utoljára egy Rimmel, pedig háromszor ennyibe került... a világos színek és a fedőlakkok a legnagyobb lutri a lakkvilágban :)

      Törlés
  9. Gyönyörűek a lakkok :) Sajnos még nincs Aden lakkom , de biztos ,hogy venni fogok !!

    VálaszTörlés
  10. Szépek. :) A csillámos nekem is megvan. :3

    VálaszTörlés