2014. október 20., hétfő

Manikűrvadász 12. - Bandita bejegyzése

A Manikűrvadász 12. fordulójában ismét velünk tart Bandita, aki bloggal egyenlőre nem rendelkezik, de a munkáit megtaláljátok a  Krémmánián . Ez a bejegyzés az általa írt mondatokat és az általa készített manikűrt tartalmazza, fogadjátok szeretettel:




Sziasztok!

Nagy izgalommal vártam a Manikűrvadász 12. fordulóját, és hogy kit sorsol számomra a véletlen, csak úgy buzgott bennem az alkotási láz! :D
Imádom ezt a játékot, szuper ötletnek tartom, hogy nem saját tervek alapján dolgozunk ugyan, de saját fantáziánkkal ötvözzük az eredeti mani alkotójának sajátos gondolatmenetét.

Ezúttal Dii lett a párom a játékban http://wish-for-beauty.blogspot.hu/, és azonnal megkezdtem az áldozat becserkészését, és a lelkesedésem percről-percre, óráról-órára csappant, míg végül totális kétségbeesés kerített hatalmába, ugyanis megdöbbenve tapasztaltam, hogy ez a fantasztikus csaj bizony nem az én körömmintázási stílusomat képviseli!

Csak bámultam a szépséges fotókat, a letisztult, domináns színű manikűröket, többször egymás után átgörgetve a bőséges anyagot, míg végül kiválasztottam azt, amibe már elsőre beleszerettem, de még nem voltam biztos abban, hogy lesz merszem utána csinálni. Nagyon ritkán készítek ugyanis olyan manikűrt, ahol egyetlen intenzív színű körömlakk szépsége a főszereplő, arról nem is beszélve, hogy nem tudok tökéletesen, laza suhintásokkal, egyenletesen lakkozni, és éreztem, hogy ez a manikűr ilyen szempontból bizony kemény dió lesz.




Alapként az általam ismert legszebb fekete körömlakkot, a Moyra No35-öt használtam, egyetlen rétegben, a teljes körömfelületen. Ez a lépés volt a munka legnehezebb része, mert amelyik körmömön nem sikerült elsőre szépen felvinni a fényűző tükörfényes, krémes feketét, azt azonnal lemostam.

Az alapszín teljes száradását követően a körömhold területére vékony ecsettel ívesen felkentem a metálfényű aranyat, amit némi holo-transzferfólia segítségével megbolondítottam.

Bár az eredménnyel már így is maximálisan elégedett voltam, mégsem bírtam a véremmel, muszáj voltam "megbandizni" kicsit ezt az aranysávot, és a fekete lakkból vékony ecsettel csigás indákat húztam az aranysáv területébe. Végül gazdag, géles, áttetsző fedőlakkal zártam a manikűrt.

Az én verzióm: 






Köszönöm a játékban való részvételt, és szeretettel ajánlom a többiek munkáját is megtekintésre! :)

Bandita

27 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges! Csodaszép! :)) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. szuper lett, imádom ezt a csavaros mintát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Csigaminta-függő vagyok! A legtöbb manim ilyen-olyan formában tartalmazza ezt a motívumot, eleinte próbáltam tudatosan szabadulni tőle, de mára már elfogadtam, hogy így vagyok összepakolva! :)

      Törlés
  3. Szép, elegáns, dögös, görögös! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike! :) Nekem is megfordult a fejemben, hogy van némi görögös "beütése" a mintának! :D
      Állatira meglepődtem ám, amikor kész lett, mert munka közben én csak az arany sávot és benne a kis fekete csigavonalakat láttam, és miután felkerült a fedőlakk, akkor döbbentem rá, hogy sokkal inkább látszik a sáv arany csigák sorának, mint fekete csigás arany sávnak! :D

      Törlés
  4. banditás lett : ))) abszolút!
    ha nem tudnám, hogy ő az, sejteném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Mondták már páran, hogy van valami jellegzetesen "banditás" a manikűrjeimben, és ilyenkor mindig nevetek, és örülök, nomeg iszonyúan hízik is a májam! :D
      Ugyanakkor nem tudom, hogy mi az, amitől mások jellegzetesnek érzik a munkáimat....talán a színválasztás, illetve arra tudok még tippelni, hogy csigát csigára szoktam halmozni, mert ez a kedvenc motívumom!

      Törlés
  5. Nahát, ez eszméletlen!!!! Csodálatos o.o

    VálaszTörlés
  6. Hű ez nagyon szépséges lesz! *.*

    VálaszTörlés
  7. *-* Eszméletlen jó lett, csodásan újra lett gondova az eredetileg rém egyszerű manikűr! Le a kalappal, imádom ;D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, a manikűrjeid sokadszori átböngészése közben nagyon mély hatást gyakorolt rám az egyszerű, mégis látványos stílusod és sokat tanultam Tőled! :) Rá fogok járni a munkáidra! :)
      Örülök, hogy tetszik az én verzióm.

      Törlés
    2. Milyen aranyos vagy, nagyon jól esik ezt 'hallani'. Köszönöm szépen :))

      Törlés
  8. both version are nice ! love gold and black color combo !

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ötletes és szépen kivitelezett manikűr, minden elismerésem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :) Mostanában gyakran járok "feléd", mert kedvelem a szokatlan, megkapó írásaidat, és amint ezen a fekete, elegáns manin ügyködtem, arra gondoltam, hogy vajon fogod-e kedvelni, ha ezt meglátod, nem lesz-e túl sok, vagy épp túl kevés....bizonyára érted. :)

      Törlés
  10. Szuper lett! Kíváncsian vártam, hogyan oldod meg a "fejtörőt", hogy tudod a saját ízlésedre formálni a manikűrt! Tökéletesen sikerült meghagyni az eredeti manikűr lényegét és mégis "Banditásítani" azt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Az úúúgy volt, hogy a párom folyamatosan csesztetett, hogy neki nem jön be sem az alapmani, és a fekete lakk úgy általában is fúúúj! :D Azt persze elismerte, hogy Dii manikűrje szuper, de hogy ezt a manit az én kis csuti kezemen lássa, és még fotóznia is kelljen! :D
      Aztán szép lassan megbékélt, mert látta, hogy bár a lakk fekete, mégis fényűzően elegáns. Igazából a felhasznált két lakk egyenként is olyan csodálatos, hogy az ember késztetést érez rá, hogy díszítse, mintázza őket.

      Törlés
  11. Nagyon köszönöm Lányok a sok kedves hozzászólást, hatalmas örömet okoztatok!
    Szilvinek pedig külön köszönöm, hogy közzé tette ezt a manikűrt és a bejegyzésemet!

    VálaszTörlés
  12. Szuper lett, imádom! Picit jobban is tetszik, mint az eredeti, izgalmasabb lett! :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó választás volt! Amíg nem olvastam el a bejegyzést, én is azt hittem, hogy az arany csigák lettek a feketére festve, az meg sem fordult volna a fejemben, hogy az arany sáv görögösödött időközben el a fekete csigákkal. :) Nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  14. Aztamindenit. Csodaszép lett :-)

    VálaszTörlés