2014. december 31., szerda

Minta Mánia - Ikat




A kihívás - illetve az én részemről - egyben az év utolsó manikűrje is, az ikat minta. Őszinte leszek, utáltam ezt a mintát festeni, nem is sikerült jól. Ez volt az első próbálkozásom és kihíváson kívül biztos nem futottam volna neki a témának. Ezért is jók a kihívások, mert segítenek feszegetni a határainkat.




A kezemen látszanak a karácsonyi előkészületek nyomai, bizony rámférne egy kényeztető kezelés, vagy egy kis fotoshop?

Régóta birizgálja a fantáziámat, hogy mitől van néhány bloggernek olyan hihetetlenül makulátlan körömágya, ami számomra egészen valószerűtlen látványt nyújt. A blog óta nagyon sok figyelmet fordítok a körmeim és a kezeim ápolására, de az idő - itt az életkoromra célzok - és az igénybevétel ennek ellenére is meglátszik rajtuk. 

Játszottam egy kicsit a picmonkey-val, nézzétek milyen becsapós a modern technika:


Ugye van egy kis különbség? Szerintem ez őrület. Akartok a jövőben ilyen feltuningolt képeket, vagy maradhatunk az eredeti verziónál?

Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm Nektek, hogy velem voltatok egész évben, sokat jelent ez nekem. Örülök neki, hogy az olvasóim többsége aktívan jelen van a blogom, gyakoriak a hozzászólások, úgy érzem közelebb kerültünk egymáshoz és egy jó kis közösség alakult ki itt.

Bízom benne, hogy jövőre is számot tarthatok az érdeklődésetekre, igyekszem majd ötletes és minőségi munkákkal jelentkezni, már amennyire a képességeim és a lehetőségeim ezt lehetővé teszik.

Holnaptól egy hónapon át minden nap lesz bejegyzés, mert csatlakoztam Debbie Crumpet 2015 évi első kihívásához. Néhány hete már erre "gyúrtam" ezért voltam kevésbé aktív, bár remélem ez azért nem volt zavaró senkinek. Alig várom hogy kezdjük!

Mindenkinek sikerekben és szeretetben gazdag boldog új évet kívánok 2015-re!

forrás
Ha jól tudom, a kínaiak szerint 2015 a kecske éve lesz, ami harmóniát és megértést hoz a világnak, azt gondolom ez ránk is fér, remélem nem fogunk csalódni!

forrás

Üdv:


21 megjegyzés:

  1. Jól sikerült mani ez! :)
    Részemről az "eredeti" képekre szavazok, nincs mit takargatnod! :) Nagyon várom a manijaidat!
    Boldog új évet kívánok!
    I.

    VálaszTörlés
  2. very beautiful design :)
    Happy New Year Szilvia!

    VálaszTörlés
  3. Én se csináltam még ilyen mintát, szerintem elsőre jó lett. :)

    Nem látok kivetni valót a kezeden, emberek vagyunk. De ha te úgy érzed jobban, egy picit rásegítesz képszerkesztővel, senki nem fog haragudni, észre se fogjuk venni. Én inkább a körmöt nézem egy képen, csak az tűnik fel, ha valakinek extrém száraz a keze, vagy a nyakáig lakkos. Az megint más ha valaki profi felszereléssel profi képekre törekszik, ami egy magazinban is megállná a helyét.
    Annyit kipróbálhatsz, hogy fotózás előtt egy kis olajat vagy zsíros krémet rákensz a körömágyadra és akkor nem lesz száraz, vizesen csillogni fog. Bevallom nekem is néha utólag tűnik fel a fotókon, hogy egy kis szárazság, szösz vagy lakk ott maradt. Lehet valakinek ez igénytelen, de nem a világ vége, ne ilyesmin stresszeljük. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a fotók elég kíméletlenek, élőben általában fel sem tűnnek ezek a hibák, a fotóról viszont szinte ordítanak :) A magazinminőségtől fényévekre vagyok, hisz ez "csak" egy hobbiblog, de mindig nagyon örülök, ha azt látom, hogy az én kis világom is érdekel valakit. :))))

      Törlés
  4. Szupi lett. :) Én is egyszer próbálkoztam eddig ezzel a mintával, de most nem ilyet készítettem, pedig direkt ezért találtam ki ezt a témát... :D Nem is én lennék. :) Boldog új évet! :)

    VálaszTörlés
  5. Boldog új évet kívánok. :)
    Nekem tetszenek az eredeti képek, észre sem vettem azt a pici sebet a kisujjadnál, ha nem kezdem el keresni. Én is a manikűrökre figyelek. Persze az feltűnik, ha valakinek nagyon csúnya a körömágybőre, de neked nem ilyen, nincs miért aggódnod. :)

    VálaszTörlés
  6. Boldog Új Évet Szilvi Neked is! Nagyon kedvelem a manikűrjeid, a fantáziád, amit egy-egy témából kihoztál :) Szeretnék még sok szép lakkozást látni Tőled! Hasonló manikűrt akartam én is, aztán úgy voltam vele, hogy minek szenvedjek, ha tudok nyomdázni is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos a két pont, ha lett volna ilyen lemezem, szerintem én sem vesződtem volna vele ennyit :D

      Törlés
  7. Nagyon szép mani! Búék neked! :))
    Én szoktam ps-t használni, mivel nekem sem mindig tökéletes a körömágyam. Van mikor nagyon száraz a kezem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Akkor nincs olyan nagy lelkifurdalásom :))))) Igazából család, háztartás, munka mellett nehezebb mindig hozni a "bababőr" szinvonalat, gondolom az igazi profik is időnként kímélő üzemmódban vannak... :D Nekem a körömsárgulás a halálom, egyszerűen nem válik be semmilyen praktika, csak a pihentetés, de akkor meg nem tudok bejegyzéseket csinálni, mert ugye nálam csak manik vannak... a többi kenceficéhez nem értek :D

      Törlés
    2. Tökéletes körömágy nem lesz, az elhalt hámsejtek előbb utóbb előkerülnek... :D
      Ez a természet rendje. A körömsárgulással én sem tudok mit kezdeni. Néha én is mani nélkül járkálok, de hosszútávon teljes lenövesztés segít csak rajta. Nekem a jobb kezemen volt a köröm nagyon törős, na az le is nőtt.. :D A balt meg ugye fotózom... :D

      Törlés
  8. Szép lett, igen, nem árt néha újdonságot kipróbálni :)
    Na, az én kezem...ma sütőt pucoltam, lakkban, aztán megcsináltam a szilveszteri manit, hát kell rá krém dögivel, a hideg idő különösen nem kíméli a kézfejemet, nekem az a kritikus rész.
    Mivel a lakkozásod igényes, nem hiszem, hogy kell szépítgetés számítógéppel. Amikor valakinél látszik még az előző lakkozás maradványa meg mellé van kenve a lakk, na az rettenet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hát igen a tél nem kedvez a kis dolgos kacsóinknak :D

      Törlés
  9. love your Ikat design !
    Szilvi, all the best in 2015

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you, Dear Friend!!!! <3 Welcome in 2015! :)

      Törlés
  10. Nagyon jó lett a minta és a színkombináció is! :)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Az én kezem is ugyanilyen sajnos, és igyekszem rendben tartani, de még nem találtam meg a megfelelő módját ennek. Próbálkoztam eleinte a Ps-el, de aztán úgy gondoltam, hogy ez felesleges, olyan, amilyen, amit lehet, megteszek azért, hogy viszonylag rendben legyenek a kezeim. Nem kell feltunningolni semmit, ez van, mosogatunk is, takarítunk is, mint mindenki más, senkinek sincs mindig olyan állapotban a keze, amilyenben kellene, hogy legyen. Ha mégis, akkor abban már van egy kis csalafintaság.
    Semmi gond a kezeiddel, és szép a manikűröd is. Tetszik a blogod is, örülök, hogy megtaláltam. :)

    VálaszTörlés