2015. június 15., hétfő

Manikűrvadász 17.

Izabella ismét meghirdette a Manikűrvadászt, immár 17. alkalommal. Tőlem Zizitim vadászott, ami miatt nagyon izgulok, ugyanis ő a precíz munkák nagymestere, biztos keze van, ami rám nem igazán mondható el, szóval kíváncsian várom, vajon hogy fog mutatni valamely elképzelésem profi kivitelezésben.

Ez a Manikűrvadász forduló más okból is nagyon különleges számomra, mert olyan személyt kaptam páromul, akit nagyon izgalmas, érzékeny és erős személyiségnek képzelek el a munkái alapján. 

Amikor Bandita festményeit nézem, vagy hozzászólásait olvasom, arra gondolok, hogy hozzám hasonlóan ő is látott már egyet-mást az életben, valószínűleg éles elmével és mély érzelmekkel megáldott ember.

Igazából nem ismerem őt, de az ösztönöm azt súgja, hogyha egyszer leülnénk beszélgetni, talán még a tér-idő kontinuum is újradefiniálódna általunk... :)


A valós és tartalmas üzenetek néha erős közlési kényszert hoznak ki az emberből, olyan erőset, hogy még egy olyan hétköznapi rutin - mint a körömfestés - is kommunikációs eszközzé válik általa. :) Banditának van üzenete, érti a módját, hogy ejtse gondolkodóba a gondolkodni vágyókat.

Rátérve a vadászat technikai részére, Bandita előszeretettel nyúl a dry marble technikához, amit mesterfokon űz, ezért mindenképp ebbe az irányba akartam indulni én is. Egyébként nem nagyon szoktam használni ezt a módszert, nem is értem miért, hisz nagyon tetszik... :)))

Az alkotás, amit választottam egy olyan manikűr, ami igazi WOW! élményt adott, amikor először megláttam, erről lenne szó:

az eredeti manikűr linkje

A manikűr témája a Naplemente, ezt megtartottam, de a koncepción és a színvilágon változtattam egy kicsit, hogy "szilvisítsem". Korábbi Manikűrvadászokban többször láttátok, hogy hajlamos vagyok kékbe vagy lilába átemelni a manikűröket, most sem tudtam ellenállni a kísértésnek. További eltérés, hogy nálam a Nap csak egy körmön jelenik meg, mert ritkán tudok kétszer egymás után egyformán megcsinálni egy mintát. Nemcsak a minta más, a színek arányai is eltérőek körmönként. No és persze hűen önmagamhoz, az elmaradhatatlan arany is helyet kapott egy kis körömvégi lehelet formájában.

Kísérletet tettem arra is, hogy a jellegzetes, lendületesen elrugaszkodó, majd szerényen önmagukba visszaforduló íveket reprodukáljam, így a manikűr nyomokban "Bandita-csigákat" is tartalmaz. Ezt a képet nézegettem miközben készítettem a manikűrt:


Remélem az én munkám is elnyeri a tetszéseteket, ha mégsem, hát nézzétek el nekem, mert Banditával nem nagyon lehet versenyre kelni ebben a műsorszámban... :))))))

A hosszú bevezető után jöjjenek a képek, vigyázat, rengeteg lesz belőlük, mert szerelembe estem a művemmel!















Kíváncsian várom a véleményeiteket, valamint a többiek munkáit! Nézzétek meg ti is az alábbi linkeken!

Üdv:






23 megjegyzés:

  1. Aztak...! :D
    Vállcsúcsig lúdbőrzik mindkét karom, részben a szöveg, részben az általad alkotott remekmű az ok! :)
    Az utóbbi időben némi alkotói válságon (hiszti) megyek keresztül, de ez a mani, amit ide kanyarítottál fordulópont számomra!
    Misztikus, különleges, és a színvilága eszméletlen! ....Szepes Mária Napszél c. könyvét juttatja eszembe, pontosabban a könyv borítóját, a legendás Kozmosz Fantasztikus Könyvek-sorozatból.

    Köszönöm, ez a perc számomra ünnep.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benne van szivem lelkem. Négy napig "lakkböjtöltem" előtte, hogy tiszta legyen a fejem az alkalomra, átszellemült és átgondolt manival akartam előrukkolni, ami mentes minden trendtől, évszaktól és más felesleges hatásoktól. Nagyon örülök, hogy tetszik! Nekem is nagyon jóleső érzés nézegetni a munkáidat, szóval alig várom hogy újra elkapjon az alkotási láz :)

      Törlés
  2. Tényleg fantasztikus lett, a te verziód is és Banditáé is!

    VálaszTörlés
  3. Én csak ámulok munkáitokon! Mindkettő nagyon egyedi és merész lett. :)
    Bevallom, Bandita manikűrjéről leginkább valami "vérágas" szem jutott eszembe első látásra...tudom, nem bírok elrugaszkodni a munkahelyemtől (kórház) :D Szóval, azért szívesen megismernélek mindkettőtöket, mert....csak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Összehozzuk, Andi! Ha így folytatom a blogsale-es ámokfutásomat, már indokolt lesz a személyes átvétel a súly miatt :))))

      Törlés
  4. beautiful, I love this technique very much :)

    VálaszTörlés
  5. Mindkettő fantasztikus lett!!! Elképesztően ügyesek és kreatívak vagytok! :)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Olyan keleties mesevilág hangulata van. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól tetted, hogy több képet készítettél, így legalább csodálni lehetett minden szögből a szépséges manidat.

    VálaszTörlés
  8. Ez aztán hatásos mani!! Gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  9. Szupi lett. :) Nagyon tüzes. :)

    VálaszTörlés
  10. Csodás lett, jobban is tetszik, mint az eredeti, pedig Bandita munkáit is imádom! :)

    VálaszTörlés
  11. De jól néz már ki*-* Csodás lett:)

    VálaszTörlés