2015. október 4., vasárnap

31DC2015 II - Half moons

Hála az én kis bacilusaimnak, az éjszakát nem tudom alvással tölteni, s hogy ne ébresszem fel a családot a göthölésemmel önfeláldozóan lejöttem a földszinti kis lakkos-zugomba egy kis acetont inhalálni a jobbulás érdekében... de most egyenlőre még nem az éjszakai zuglakkozásom erdeményét láthatjátok, hanem a tegnap délutáni művemet... ami egy bolondos félkör-manikűr... :)






Most már én is elég banyásnak látom ezt a körömhosszt, ezért hamarosan visszább veszek belőlük, bár ilyenkor sajgó szívvel gondolok a hatalmas Moyra nyomdamintákra, megint nem lesz felület hozzájuk... :))))



Üdv:


8 megjegyzés:

  1. Szépséges manikűr, nagyon tetszenek a felhasznált lakkok színei!
    Dehogy banyás, a hosszal semmi gond nincs, azonban, vizuális szempontból, és a hátsó bőrredő alakját figyelembe véve talán előnyösebb lenne egy kerekített sarkú kocka fazon, enyhén ívelt szabadszéllel. Így megmarad a felület, és a zavaró banyahegy eltűnne. Az ujjaid, körömágyad fazonja egyértelműen pártolja a hosszú körmöket, de a körömágyad széles, ezért fura picikét a jelenlegi körömforma, amely egy egyenlő szárú duci háromszögre emlékeztet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már késő :)))) Megszabadultam kb 3mm-től... a kockával az a gondom, hogy instabil, még a lekerekített is, könnyen törik. Ovális vagy mandula formával viszont eszméletlenül erős és ellenálló, valószínűleg a szélessége miatt. Ami még a hosszabb körmök mellett szól esetemben, az az, hogy amikor hosszú, akkor a c ívem sokkal határozottabb, ami optikailag kicsit keskenyít rajta, ezzel szemben amikor rövid, akkor kicsit laposabb és teljes szélességében látszik. S mivel kerekded a körömágyam igazi kisgömböc tud lenni :))) Az ívelt szabadszél elgondolkodtatott, ilyen kissé trapéz jellegű formára gondoltál?

      Törlés
    2. Igen. Egy trapéz fazon, melynek a keskenyebb oldala ( a szabadszél) enyhén ívelt, tükörképe a hátsó bőrredő ívének. Mivel ívelt, a koccanásokat, mechanikai hatásokat az él pereme szépen felfogja, a szögletes sarkok sem fognak beakadni sehová.

      Törlés
    3. Az enyém jelenleg ilyen, csak aprócska, mert rövid a körömágyhosszom. Ettől a festett körmeim sajnos rövidnek tűnnek :(
      Amire érdemes ennél a fazonnál ügyelni, hogy az oldalvonalak egymással párhuzamosak legyenek, ne befelé tartóak.

      Törlés