2015. október 12., hétfő

Manicute - Ásványok

A Manicute Lányokkal ma ásványok ihlette manikűröket festettünk. Az én választásom egy régi nagy kedvencemre, a Lapis Lazuli -ra esett. Ezt a követ nevezik az igazság kövének is, de van aki azt gondolja róla, hogy elűzi a depressziót. 



Nem tudom, mennyire lehet bízni az ásványok körüli misztikus gondolatokban, de ezt a követ akkor is boldogan viselném, ha semmi jó tulajdonsága nem lenne a gyönyörűséges színén kívül. Kár, hogy horror árban vannak a természetes ásványok. E-bay-ről pedig nem érdemes rendelni, mert a kis kínai barátaink festett kavicsot küldenek a pénzünkért (tapasztalatból írom). 

forrás


A manikűrben többféle kék árnyalattal és arany színnel próbáltam felmaszatolni az alapszínt, a fehér zárvány szerűségeket pedig water spotting módszerrel készítettem el, nem tudom mennyire lett élethű, mindenesetre nagyon igyekeztem és most parfümillatban fürdik a nappali.





Kiváncsi vagyok a többiek ásványaira, nézzétek meg ti is!


Üdv:




23 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett. Én is ezzel a technikával operáltam :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépséges a te "köved" is :) Valóban egy rugóra járt az agyunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) nem először és valószínűleg nem is utoljára :)))))))))))) épp ez a jó ezekben a kihívásokban!

      Törlés
  3. Zsíííír! :)
    Hátkéremszépen: lakkozni csak így érdemes. Szívből. Ismét egy munka, ami elrabolta a szívem. Nagyon élethűre sikerült, ráadásul különdíjat érdemelnének a szép fotók, a háttér drapériája.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A drapéria igazából a kislányom plüsspizsije :) :) :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm, Eleni!!! Nagyon örülök, hogy tetszik :)

      Törlés
  5. Csodás lett! Nagyon élethűre sikerült!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett a manikűröd.
    Viszont a Lasuri szóban az "s" helyett "z"-t írnak. A kő eredete a Bibliára nyúlik vissza,érdekes a története,viszont én nem nagyon hiszek az ilyenben :) Ettől eltekinte elég szép kő,én kinaiaktól festetett nem vennék,főleg ha ásványokról van szó....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítottam, köszi! Nos utólag már én is okosabb vagyok a kínai féldrágakövekkel kapcsolatban :)))) A fene se gondolta, hogy ilyet is hamisítanak :))))))

      Törlés
  7. Na, most lehidaltam, teljesen odavagyok a látványért!!

    VálaszTörlés