2014. június 23., hétfő

Manicute - Pöttyök és Csíkok


A pöttyöket szeretem, de a csíkokkal kapcsolatos viszonyom elég hűvös, ezért az első gondolatom az volt, hogy csík alakban festek pöttyöket és kész. Aztán persze felébredt a lelkiismeretem, és csak nekifutottam a díszítőszalagozásnak ... kár volt ... :D

Én nem tudom mi lehet a baj, de nekem díszítőszalagos maszkolással nem sikerül egyenes vonalat festenem. Amikor feltépem a díszítőcsíkot, akkor összeráncolódik az egész. A fedőlakk tovább rontott a dolgon, mert levegőbuborékokat zárt magába a színek találkozásánál. A dühroham kerülgetett miközben lajstromba vettem a hibákat, de már nem volt lelki érkezésem a korrekcióhoz, ilyen lett:






A manikűrhöz 5 lakkot használtam fel, gyakorlatilag ez a teljes menta-türkiz vonalba tartozó lakk készletem:


Miss Sporty Lasting Colour 544
Miss Sporty Clubbing Colour 346
Manhattan Lotus Effect 78S
Rimmel 835 Bright Back At You
Golden Rose Rich Color 44

A fenti lakkok közül a 346-os Miss Sporty -val volt a legkényelmesebb lakkozni, nagyon jó az állaga és gyorsan szárad. A színe is ennek tetszik a legjobban, imádom ahogy csillog a napon! A második legjobb lakk ezek közül - használhatóság szempontjából - a Manhattan lakk. Viszont mindkét szépséggel vigyázni kell, mert lemosás után is tartják a színüket - értsd, elszínezik a körömlemezt még alaplakkon keresztül is! :)))

A másik három világosabb szín gyengéje, hogy nagyon el kell találni a felvinni szánt festék mennyiségét ahhoz, hogy két rétegben szépen fedjenek és ne legyen vaskos domborminta a körmünkön - ez eddig minden krém finisű pasztel vagy világos lakknál így volt, amit eddig próbáltam. Ez utóbbi három lakk tulajdonságai (állag, száradás, fedés, stb) közel azonosak, márkától függetlenül. Mindegyikhez kell egy kis gyakorlás és türelem. Akinek megvan valamelyik és gond nélkül tud vele bánni, annak semmi oka kételkedni a tényben: ő bizony a profi lakkozók táborát erősíti! :)

Üdv:




16 megjegyzés:

  1. De szépek ezek a színek....az egész manikűr tetszik, úgy ahogy van.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek ezek a színek. :3 És a minta és szuper lett.

    VálaszTörlés
  3. tiszta tengeres színvilága van, nagyon nyári! tetszik :D

    VálaszTörlés
  4. Oooh, this is so sweet. Great choice of colours! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodásak ezek a lakkok együtt! :)

    VálaszTörlés
  6. nagyon tetszik, a tenger jut róla eszembe. :)

    VálaszTörlés
  7. Szép és szolid, szerintem gyönyörű :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű lett! Az összeráncolódott lakkból sem látszik semmi, csak az egyik közeli fotón vehető ki néhány légbuborék, de amúgy semmi. :) A díszítőszalaggal, cellux-szal én is mindig megjárom, vagy ragacs kerül a körmömre, vagy feljön a körömlakk, akkor is, ha már órákat hagytam előtte száradni. Így én is csak nagyon ritkán használom őket, inkább ecsettel húzom a vékony vonalakat is. Nem sikerül így sem tökéletesre, de egy csomó időt, energiát és mérget megspórolok vele. :)
    A gyűrűs ujjadon lévő kék alaplakkba teljesen beleszerettem. Imádom, ahogy a napon csillog! *.* Gondolom, az az MS lakk, amit említettél is a bejegyzésben. :)

    VálaszTörlés
  9. nagyon szép lett, imádom az ilyen diszkrét lakkozásokat, amik csak közelről látszanak pontosan. és abszolút nem fedeztem fel semmilyen hibát! :)

    VálaszTörlés