2014. november 4., kedd

33DC - The same pattern, different colours


Ma "azonos minta különféle színekben" a körömmenünk. A sok kihívás miatt mostanában kicsit besokalltam mintákból, egyre gyakrabban kapom azon magam, hogy az egyszerűbb díszítések felé hajlok. 

A körömfóliáim már rég nem voltak használatban, ezt a kihívást remek apropónak találtam a kapcsolat felfrissítéséhez.

Tehát ami közös, az a körömfólia, az eltérő színek pedig nem szorulnak magyarázatra. Egyszerűen és olcsón elkészíthető manikűrt hoztam nektek ma. A fóliát én ragasztó nélkül használom, a lakk teljes száradása előtti pillanatokban érintem a körmeimhez, így érem el ezt a mozaikszerű hatást.




A fedőlakkot nagyon óvatosan kell felvinni, mert oldja a fóliát. Ahogy a nyomdázásnál is tanácsos, nem érintem az ecsetet a körmeimhez, csak a fedőlakkot, így simítom el, óvatosan. Néhány helyen olvastam, hogy a körömfóliát fedőlakkal együtt használni nem jó, mert töredezik, ráncolódik tőle a fólia, de szerintem ez nem annyira tragikus, fedőlakk nélkül nagyon hamar lekopna.

A körömfóliát a BPS-ről rendeltem, jó nagy lepedőket szállítanak fillérekért, szerintem életem végéig elég lesz, pedig már ajándékoztam is belőle. :)

Itt a link amivel csatlakozni lehet:

<!-- start InLinkz script -->

<script type="text/javascript">
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="//www.inlinkz.com/cs.php?id=463828&' + new Date().getTime() + '"><\/script>');
</script>

<!-- end InLinkz script -->

Üdv:


10 megjegyzés:

  1. Színes, az tény, de nekem elég fura, vagy ma valahogy nem bújt elő a játékos énem, hogy ezt kellőképpen tudjam értékelni.. Ez valami spéci fólia?
    Most nekem is nude lakk van a körmömön, kicsit sok volt a szín mostanában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tipusú játékosság nálam is inkább a blogra korlátozódik, "civilben" egy kicsit mértéktartóbb vagyok :) Ez sima körömfólia, sok helyen kapható, rendeltetés szerint ragasztóval kellene használni, de nekem épp elég belőle ennyi, nem igénylem a teljes fedést, ezért a nagyjából száraz lakkba szoktam nyomogatni. Vannak szofisztikáltabb felhasználási módjai is, pl, csak egy fóliasáv a körmön, vagy fóliás francia vég és vannak belőle visszafogottabb színek is, szóval ez szerintem egy elég jó kis kellék.

      Törlés
  2. A transzferfólia szerintem Isten ajándéka az ember lányának, különösen ötlettelen napokon...ámbár van pár álomszép 3D-s indaminta, ami ezek nélkül elképzelhetetlen!
    Ez a manid most nem annyira bejövős nekem, mert a végeredmény kissé zűrös lett, talán sötét alaplakk fölött mindezt jobban bevette volna a szemem, mert a színek mesések!
    Mindenképp használj hozzá Transzferfólia ragasztót, anélkül, nem az igazi, ugyanis a fedőlakk NEM fogja felszedni, ha ilyen speckó ragacsba nyomod a fóliát, és maga a ragasztó is sokoldalú felhasználást tesz lehetővé fillérekért, pl a színátmenetes porpigmentek festői alkalmazását! :)
    A ragasztót vékony ecsettel mintába is lehet kenni, szivaccsal feltunkolva foltokban pedig hasonló manik elkészítésére alkalmas, mint ez, csak még kifinomultabb eredménnyel, úgy, hogy a fóliadarabkát meggyűröd, és mintha Saran Wrap-ot készítenél, úgy érintgeted hozzá, a sokféle színt. Nagyon könnyű bánni vele, és stabilan fogja a fóliáról beletapadt filmréteget.
    Az Essence új körömdíszítő fóliáit sasold meg, szerintem nagyon szépek, van köztük egy csodás színátmenetes-holografikus, ami kihagyhatatlan ebben a témában!

    VálaszTörlés
  3. Akkor lehet, hogy mégiscsak érdemes megvenni a ragasztót, ha már felhalmoztam ezeket a fóliákat :) Köszi a tippeket!!!

    VálaszTörlés
  4. Spectacular manicure ! what a nice idea ! lovely.is that transfer foil ? i cannot translate your post :)

    VálaszTörlés
  5. Különleges , nekem tetszik :)
    Amit tőled kaptam fóliát , elég sokat próbálkoztam vele régebben , de sajnos nem sikerült nekem. Lehet ,hogy most újra előveszem , vagy veszek hozzá ragasztót a fodrászkellékesben.

    VálaszTörlés