2016. január 4., hétfő

Manicute 2016 - Inspiráció


A Manicute lányok erre a hétre azt találták ki, hogy egy közösen választott kép alapján inspirálódjunk mindannyian. A kezdőkép kapta ezt a szerepet.


Rég volt már a blogon aprólékos freehand manikűr, a tavas tájkép óta nem is nagyon próbálkoztam hasonlóval. Tovább nehezítette a dolgot, hogy az elmúlt év "töretlen sikere" után sajnos most tövig kellett reszelnem a körmeimet egy háztartási baleset miatt és még akrilfestékem sincs itthon, csak a lakkjaim és egy vékony ecset volt minden segítségem.

Ennek ellenére csak nekivágtam a kép megfestésének, bevallom, nem számítottam rá, hogy sikerrel járok... de végül egész jól beazonosítható lett a minta.







A manikűr elkészítéséhez egy babarózsaszín-nude lakkot kentem fel, a Moyra Matte Satin Nude 04-et. Erre jöttek vékony ecsettel a következő színek:

fekete - Moyra Matte No. 406
sötétlilák - Golden Rose Matte Satin 206, Golden Rose Paris Magic Colour 307
világoslilák - Rimmel Rita Ora 5058, Astor Fashion Studio Classy Chic Violette, Moyra Stardust 363
rózsaszínek - Golden Rose Matte Satin Nude 04, Lovely Classic Nr. 405
világoskékek - Golden Rose Matte No. 29, Claire"s - Denim, Lovely Saint Tropez Nr. 2.
fehér - Essence 33 Wild White Ways
sárga - MdU 11 Yellow


Összességében elmondhatom, hogy ez egy jó kis meditatív festegetés volt, rég tudtam már ennyire elmélyedni az alkotásban és most nagyon jól esett!

Nézzétek meg a többiek munkáit is, nagyon kíváncsi vagyok, ki hogy interpretálta a kezdőképet a körmeire?

Üdv:




25 megjegyzés:

  1. Wow, nagyon tetszik a te verziód :) Valóban nagyon egy rugóra járt az agyunk :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van ez így :))) Lehet, hogy ugyanaz a hobbink ? ;) :D <3

      Törlés
  2. Már egészen megszoktam a hosszú körmeid, sajnálom, hogy baleset érte :( Így is nagyon jó a manikűröd. Lehet én nem jól értelmeztem a feladatunkat? :)) na mindegy...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól értelmezted, mindenki úgy dolgozta fel, ahogy akarta. Pont ez volt a lényeg, valaki egy az egyben megfestette, van aki csak a színekkel operált, mások egy-egy motívumot emeltek ki, ez így izgalmas, hogy ahányan vagyunk annyifélét festünk :D

      Törlés
  3. Nagyon szép lett! Csodásak a színek. :) Fura, mintha nem is a saját kezed lenne így, de egyáltalán nem rossz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Sok kékem és lilám van, nagy kedvenceim, ezért volt miből válogatni ;)

      Törlés
  4. Nagyon jól sikerült! Szerintem egyáltalán nem baj,hogy rövidebbek a körmeid,nekem se mindig hosszúak,az én körmeimet is éri baleset sokszor.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Hááát, azért elég furi így nekem, de majd megnő úgyis hamar - remélem legalábbis :D

      Törlés
  5. Nagyon szép lett! (-: Nagyon ügyes vagy szabad kézzel!!

    VálaszTörlés
  6. Úristen, imádom! Lila fenyőfák!!!!!! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Ó igen, a lila fenyőfa nálam is abszolút nyerő :)

      Törlés
  7. Mint egy kislány apró keze! :D
    Tudom, ez most nem vigasztal, de hidd el, jól áll, és nagyon szép lett a manikűr is. Izgalmas forduló volt ez, szerintem nagyon szuper inspirációs képet sikerült választani, gyönyörű ez a pasztell színkombináció!

    És akkor most egyperces néma csend a megboldogultakért...........................................................................................................................................................................................................................................

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, kislánykéz :)))) Nos, valóban kisebb kezem van mint a kislányomnak :)))))

      Törlés
  8. Jesszus! Ezt mind lakkal festetted?! Azt hittem akril.. Hát le a kalappal, mert győnyörű lett! Nekem is ripityomra törtek a körmeim sajna, és elég lassan nő... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a spórolós mindenemet :))))) még mindig nem pótoltam az akrilhiányomat :D

      Törlés
  9. Nagyon szép!! Most nekem is rövidek a körmeim, majd megnőnek. Nálam inkább a lemezesedés a gond ilyenkor télen, kiszáradnak a hidegben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nekem a házimunka tett be. Az ünnepek előtt alatt és után is sokat sertepertéltem a konyhában és sokat takarítottam is, amikor hajtás van a munkában akkor minimalizálom az ilyen irányú aktivitásomat, azért szokott jó kondiban lenni a kezem és a körmöm. De most, hogy az átlag háziasszony életvitelt vittem hetekig, bizony az én kezemet is hazavágta. Épp ma néztem, hogy a bőröm is extra ápolásra szorul, pedig nagyon ritkán száraz a kezemen...

      Törlés
  10. csodás manikűr lett :) szerintem így is szépek a körmeid, ha nekem tövig kéne reszelnem, akkor kb nem is maradna körmöm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Ép csak a kis sarkocskák maradtak meg, mert nem ennyire egyenes a körömágyam, de a hossz gyakorlatilag a nullához konvergál... mindig irigykedem mikor szép hosszúkás-karcsú szabályos körmöket látok :)))) de hát ez van, ezt kell szeretni :)

      Törlés
  11. Mindenek elött szeretnék kívánni boldog új évet.
    A manikűr kész művészi alkotás, én nekem nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is a legjobbakat kívánom Neked erre az évre! A kedves szavakat is köszönöm, nagyon jól esik a lelkemnek :)))

      Törlés
  12. Nah, csak eljutottam a kommentelésig!! :-) Ahogy már instán is írtam, ez a nailart valami fantasztikus lett, le a kalappal, komolyan! Nekem amúgy jobban tetszik rajtad ez a köröm hossz és forma de nyilván mindenki olyanra növeszti és formázza ami neki tetszik, de gondoltam adok egy kis visszajelzést, hogy nekem ez így nagyon bejön. Bár nekem lenne ilyen szép széles körömlemezen, nagyon jó kis vászon az ilyen csodás művészeti alkotásokhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök! És köszi :))) Aranyos vagy, a legapróbb pozitív megerősítés is felér egy "nagyölelés"-sel! Külön köszönöm, hogy rehabilitáltad a kis "törpéim" becsületét :))))

      Törlés
  13. Csodálatos, el vagyok ájulva!

    VálaszTörlés