2015. január 18., vasárnap

31DC2015 - 18. Artwork




A műalkotás témakörében mindenképpen olyan inspirációforrást akartam választani, ami magyar, ami manikűrszempontból nem "lerágott csont", aminek az elkészítése viszonylag egyszerű, az eredmény pedig letisztult, modern, elegáns.

A festészet szerencsére nemcsak a festővásznat ismeri mint felületet, a művészet utat tör magának a használati tárgyak világában is. Szász Endre munkái csodálatosak, megérdemlik a figyelmet.

cikk Szász Endre munkásságáról

Ez a fekete-fehér sorozat nagy divat volt a kilencvenes években. Én is akkor kaptam egy ilyen vázát - a férjemmel közösen - a kollégáinktól eljegyzési ajándékba. 


A dísztányér később került hozzám, ahogy a polcon található többi tárgy is, amikben az a közös, hogy mind a karrieremhez kapcsolódik, így arra emlékeztetnek, hogy akiktől kaptam, azok valamilyen szinten szerettek és/vagy tiszteltek... vagy legalábbis felém ezt kommunikálták. :)))))

A Szász Endre által szignált Hollóházi porcelánok ma is nagy értéket képviselnek, szerintem megállják a helyüket a legmodernebb enteriőrben is.

Nehezítette a dolgom, hogy a körmöm "kockásítása" érdekében megint szinte tövig reszeltem a tíz kis festővásznamat, de azért így is sikerült értékelhető manit alkotnom.




A manikűrben próbáltam megjeleníteni a fekete alapon lévő 24 karátos kézzel készített aranyozást és a fehér alapon fekete mintát. Ezzel viszont el is fogytak az előregyártott manik a kihívásra, innentől, már nem leszek annyira naprakész, viszont úgy látom ez nem akkora baj ebben a csoportban, van aki 2-3 nap csúszással publikál.

Végül a felhasznált lakkok:
Moyra Gel Look 938 Laurette - az aranyhoz ez volt  az alapszín a kiváló fedés miatt
Catrice 08 Gold Busters - az aranynál ez volt a fedőszín, hogy sárgásabb legyen az árnyalat
Moyra Gel Look 944 Chantal - kétréteges, egyenletesen fedő, gyorsan száradó fehér lakk
Lovely Gloss Like Gel Nr. 34 - személyes kedvencem, számomra "A fekete lakk".

Nyomdapaletta:
Moyou Tourist Collection - 08 - XL méret


Üdv:







23 megjegyzés:

  1. Csodaszép mani és tárgyak. Ilyen kék mintás Hollóházink nekünk is van. :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű mani lett! Nagyon ügyes vagy! Szász Endre munkássága egyedülálló!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép lett!!! Igazán összhangban van a porcelánnal, bámulatos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ez egyfajta tisztelgés a részemről a művész irányába, örülök, hogy "átjött" a képeken :)

      Törlés
  4. great inspiration ! nails are super cute ! i like it !

    VálaszTörlés
  5. fantastic and classy look- I love it <3

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű,amulok és bámulok milyen csodalatos! :))

    VálaszTörlés
  7. nagyon ritkán használok fekete lakkokat a körmeimre, de most erősen kísértésbe estem, hogy ezt én most azonnal felfestem *-* nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon ütős lett! Imádom. :) be is pinelem :$

    VálaszTörlés
  9. De szép! :)
    Nekünk is van ebből a hollóházi kollekcióból, szerintem még a mai napig megállják a helyüket mondjuk egy modern lakásban is. :)
    Mindig a Győri Nemzeti Színház jut róla eszembe, ott is van több Szász Endre alkotás is, illetve a Vasarely kerámia az oldalán is fekete-fehér. :)

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű és nagyon ötletes, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  11. Ahh... kész vagyok! Én is akarok ilyen körmöket! A Szász Endre grafikás porcelánok hol tetszenek, hol nem, a hangulatomtól függ. De ezek a manikűr... *.* És külön öröm, hogy alátámasztod/megerősíted a rövid körmökre is lehet ütőset alkotni elvet (bár nekem mostanában nem annyira rövidek, de lélekben rövid körmű lány vagyok még mindig ^^).

    VálaszTörlés