2015. január 19., hétfő

Manicute 2015 - 2. Ovis jel


Nekem cseresznye volt a jelem az oviban. Nagyon szerettem és büszke voltam rá, legfőképp azért, mert imádtam a cseresznyét. Állt egy hatalmas cseresznyefa az udvarunkban, aminek az ágai rálógtak a garázs tetejére. Előszeretettel időztem a garázstetőn az ágak közt, olyan volt, mint egy sátor, elbújhattam ott a saját kis világomban, nem tűzött rám a nap és belelógtak az édes cseresznyék az arcomba, csak a számat kellett kinyitnom értük! Ezt nagyon szerettem.

Az ovit viszont gyűlöltem, mellőzöttnek éreztem magam ott. A hízelgők úgy ugrálták körül az óvónőt, mint a kismajmok a banánt, de ezt én valahogy "rangon alulinak" éreztem, nem feküdt nekem ez az álságos rajongás.

Szóval az élelmesebb gyerekek kisajátították az óvónő figyelmét, én meg nem értettem, miért az ő rajzukat dicséri, mikor az enyém sokkal szebb és miért nem lehetek én a királylány az anyák napi a műsorban, mikor én sokkal jobban tudom a szöveget?

Na, azóta rájöttem - később, a közgazdasági szakközépiskolában - amikor a marketingről tanultunk. Ez számomra felért a megvilágosodással... :)

Ez nagyon régen volt, azóta felnőttem. Ami ebből a korból megmaradt, az a dac és a cseresznye:A párducminta szimbolizálja az erőt, nőiességet, önállóságot, ezek már a felnőttkoromhoz kapcsolódó érzések. Ma már könnyebben átlátom az emberi viszonyokat és időközben megtanultam, hogy tereljem magamra a figyelmet, ha közlendőm van.


Ennyi lett volna a mai "Utazás a cseresznye körül", a végére még megmutatom a lakkokat, amikkel alkottam:


A háttérben pedig a görög-perzsa háború történetét látjátok :)

Üdv:18 megjegyzés:

 1. izgalmas ez a párduc mintával való összeházasítás. :) Én nem gondolkodtam ennyit... A lehető legegyszerűbb megoldást választottam. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látod-látod, több mint 30 év eltelt már az óvodáskorom óta, mégis ilyen erősen hat rám az emléke :)))))))))

   Törlés
 2. Ez tényleg elképesztően jó párosítás lett :) Nagyon tetszik, hogy megbolondítottad egy kis párduc mintával :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó lett. Most én is elcseresznyézgetnék azon a garázstetőn :)

  VálaszTörlés
 4. tiéd az egyik legjobb.Nagyon cuki lett sorstárs :)

  VálaszTörlés
 5. Imádom, hogy ennyire részletesen meséltél az élményeidről és tetszik a manikűrben is, hogy különböző érzéseket igyekeztél vegyíteni. Nagyon klassz lett! :)
  Egy általad említett cseresznyefát pedig én is nagyon imádtam volna... ;)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon cuki lett a cseresznye,különösen tetszik,hogy csillámos lakkot is használtál.:)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon helyes manikűr lett :) A zöld Moyra tetszik nekem...

  VálaszTörlés
 8. Nagyon ügyes lett :) nekem nagyon tetszik! És valahogy hasonlóan voltam az ovival, mint te!

  VálaszTörlés
 9. Fú, mennyi gondolat egy maniban! Hát engem elég sokat szekáltak az evéssel az oviban, de aztán anyám bement és leszerelte őket, szóval nincsenek ezen kívül rossz emlékeim, de persze amit írtál, az megvan mindenhol, iskolában és később a munkahelyen is.
  Nagyon tetszik a mani, a történet is.

  VálaszTörlés