2015. május 22., péntek

Golden Rose Wow! 08 és Manhattan Quick Dry 25G - A barackok viadala :)


Veled is előfordult, hogy vásárlás után szembesültél vele, hogy basszus, ilyen színem már van? Ilyenkor a lelkiismereted megnyugtatása végett kend fel mindkettőt és győzd meg magad, hogy nem egyformák - rögtön jobb lesz a közérzeted!

A Manhattan lakk egy DM-es pontbeváltós akció keretében került hozzám, s mivel az első felkenéskor a világos színű, krém finish-ű lakkok összes makrancosságát mutatta, félre is tettem, s annak rendje-módja szerint meg is feledkeztem róla. 

A Golden Rose-t pedig kíváncsiságból rendeltem, mert a "minden lánc pont annyira erős mint a leggyengébb láncszeme" elv alapján kíváncsi voltam, mit tud az egyik kedvenc márkám az "érzékeny" színek terén. Az eredmény egész jó lett, de majd meglátjátok!

Először egy kis összehasonlítás következik, majd bónuszként egy manikűr :)Golden Rose WOW 08

Manhattan Quick Dry 25G

Kiszerelés
6ml
1
7ml
1
Ár
330,-Ft/db
1
 799,-Ft/db
0
Megjelenés, tárolhatóság
Cuki, henger alakú üvegcse, helytakarékos, praktikus
1
Modern, elegáns, de nagyobb helyet foglal, mint amit a térfogat indokol
0
Beszerezhetőség
Nailland Budapesten vagy webshop útján – tehát vidékiek hátrányban a  postaköltség miatt. (kivéve ha a rendelésük értéke eléri a 10.000Ft-ot)
0
DM 
Rossmann 
Müller
egyéb drogériák,
webshop-ok
1
Golden Rose WOW 08

Manhattan Quick Dry 25G

Kupak
kicsi, de jól kézreáll
1
kicsit fura, olyan a fogása, mint amikor kihúzó filccel „rajzolsz”
0
Ecset
hagyományos fazon,
kör keresztmetszetű,
egyenesre nyírt,
rugalmasak a szálai ,
megfelelő mennyiségű lakkot vesz fel
1
hagyományos fazon,
lapított keresztmetszetű,
egyenesre nyírt,
rugalmas szálai vannak,
megfelelő mennyiségű lakkot vesz fel

szubjektív véleményem:
nem tetszik, hogy nem lehet a talpára állítani
1
Lakk állaga
közepesen híg,
krémes állagú
1
közepesen híg,
krémes állagú
1
Fedés
1.       réteg: egész jó, de még csíkos  (a gyűrűsujjam a legvacakabb köröm szempontból)
2.       réteg: így már szép, de barázdált körmök esetén kellhet a 3. réteg
3.       réteg: na most olyan mint az üvegben J
1
1.       réteg: csíkos!!!
2.       réteg: csíkos és bubis!!!
3.       réteg: így már oké, de a 3. réteg felkenésére másnap lehetett csak sort keríteni, mert addigra lett az alap már tuti száraz!
0
Száradás
1.       réteg: gyors
2.       réteg: gyors
3.       réteg: lassú
1
1.       réteg: lassú
2.       réteg: pokol
3.       réteg: tűrhető

Fény, finish
szép fényes, de fedőlakkot igényel
szép krémes finish
1
buborékosodásra hajlamos!
fedőlakk elengedhetetlen, lehetőleg gyorsszárító legyen!!!
0
Szín
igazi pasztell barack, nagyon elegáns
1
egy árnyalattal élénkebb mint a GR, de ez is nagyon szép szín
1

Bírjátok még? :)))

Akkor jöjjenek a képek:


Nos, a fentiekhez még annyit fűznék hozzá, hogy a képek alapján nem annyira jönnek ki azok a gyenge pontok, amikről írtam, de nekem nagyon rááll már a kezem a lakkozásra és a problémásabb darabokkal is jól boldogulok, de egy átlagos vásárló nem ilyen, a leírásban foglaltakat fogja tapasztalni. :)

A végére azért dobtam rá egy kis díszítést is:


A nyomdázáshoz a Moyra Metal Effect No 304-et használtam és a azt a Jumbo Cheeky E lemezt, amit még Andinál  nyertem még régebben. :)

A glitteres lakk a Catrice 40 - I'm a Dynamite, őt Eleni küldte, ezúton is ezer hála és köszönet!!!Összességében:  A GR 10 pontot kapott, a Manhattan csak 5-öt.

- ha már megvan ez a Manhattan lakk  - és még nem dobtad ki - akkor nyugodtan gyakorolj csak vele, mint látod, a küldetés nem lehetetlen, csak nehéz,
- ha már kidobtad a Manhattan lakkot, de szeretnél egy nagyon hasonló, ám könnyebben kezelhető színt, akkor nyugodtan vedd meg a GR WOW 08-at,
- ha még egyik sincs meg és mindenképp szeretnél egy ilyen színt, akkor jobban jársz a GR WOW! 08-al. :) 

Remélem tetszett a mai bejegyzés, jó hosszú volt, de gondoltam ha már összehasonlítok, akkor összehasonlítok rendesen, el is fáradtam. Most pedig rázzuk ki scrollozástól megfáradt ujjainkat és lakkozzunk tovább! :)

Üdv:

12 megjegyzés:

 1. A kicsi Manhattanek nem jók. Inkább GR WOW!-t veszek, olcsóbb és jobb, nem szenvedős. Az a táblázat!! Őrült jó az összehasonlítás :D
  A mani is tetszik, természetesen.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ez az összehasonlítás! :D Színre nekem a Manhattan jobban tetszik, kár, hogy olyan problémás, mint általában a lakkjaik, nekem volt kb 6, abból egyet tudtam megszeretni. Nagyon csinos lett a mani :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszett ez az összehasonlító :D Nekem se pici Manhattan-em, se pici Golden Rose-om nincs, de ha választani kellene, akkor inkább az utóbbi, az ára és a nagy színválaszték is meggyőzőbb. Habár a nagy Manhattan lakkokkal nincs gondom, de a piciket eléggé túlárazottnak érzem.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szupi az összehasonlítás! Nekem nincsenek tapasztalataim a Manhattan lakkokkal, sajnos. Színre ez jobban tetszik ,mert élénkebb, mint a Golden Rose, de a tulajdonságai alapján eléggé túlárazott szerintem. Így biztosan a Golden Rose-t választanám. :)

  VálaszTörlés
 5. De jó ez a bejegyzés, remélem, hogy lesz még ilyen!:)) Színre nekem is a Manhatten tetszik, képeken nem is látszik, hogy annyira csíkos és bubis lenne, de szerintem ezek után majd a GR lakkjait fogom kipróbálni.:D

  VálaszTörlés
 6. De jó ez az összehasonlító poszt! Én mindenképp a GR lakkot választanám. Manhattan lakkal eddig csak DM-ben találkoztam, más drogériában nem láttam. A táblázatokról a diplomadolgozat jutott eszembe, mert tegnapig csak azon járt az agyam :D :D

  VálaszTörlés
 7. A Manhattan szín sokkal jobban tetszik, viszont a GR lakkal könnyebb lehet dolgozni. Hmm, hmm, nagy dilemma :D

  VálaszTörlés
 8. Tetszett ez a táblázatos összehasonlítás, szerintem így sokkal jobban átláthatók a tulajdonságok, könnyebb választani. Szerencsére mindkettő olyan szín, ami nekem nem annyira passzol a bőröm árnyalatához, de ennek ellenére tetszenek, mert mintázva biztosan hordanám. A mini GR lakkok nagyon bejönnek nekem, pont az a mennyiség, ami egy lakk mániásnak bőven elegendő...úgyis mindig újat talál :D

  VálaszTörlés
 9. The final result looks really good :)

  VálaszTörlés
 10. Élmény volt ez a bejegyzés, a táblázatocska telitalálat benne!!! :D
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 11. Tyűha! Igazán kár azért a Manhattan lakkért, nekem az árnyalata jobban tetszik a GRnél. Viszont ha választani kéne, énis az utóbbit zsebelném inkább be.

  VálaszTörlés