2015. május 23., szombat

MdU nyomdalakkok: 15-Mexican Pink, 11-Yellow, 52-Lemon Tree, 8-Green,


A legutóbbi HAUL bejegyzésem óta adós vagyok nektek az MdU nyomdalakkokról kialakult véleményemmel. 

Nagyon izgalmas kaland volt ez nekem, mert annak ellenére, hogy már két éves a blog - tehát értékelhető tapasztalatom van a nyomdázás terén - nekem most volt először nyomdalakk a kezemben. Ennek legfőbb oka a fukarságom volt, mert nagyon sok szép hagyományos körömlakkal rendelkeztem, amikkel kiválóan tudtam nyomdázni. Úgy voltam vele, hogy azért a néhány színért, ami nekem nincs meg, nem érdemes beruházni. Aztán mégiscsak megtört a jég!

Első nekifutásra ezt sikerült összehoznom velük:


Más nyomdázólakkal tehát nem tudom őket összehasonlítani, mert nincs viszonyítási alapom. A hagyományos lakkokhoz képest viszont valóban sokkal pigmentáltabbak, gyönyörű telt élénk színek laknak az üvegekben, amik teljesen "átlátszatlanok".

Az MdU lakkok erősségei:

  • nagy színválaszték, szemet gyönyörködtető, gazdag színek vannak a kínálatban, 
  • a színek egymással jól keverhetők, színátmenetes technikához abszolút alkalmasak,
  • tökéletesen fednek, nagyon erősen pigmentáltak
  • nagyon kevés kell belőlük, az állaguk kissé ragacsos, sűrű, nem folyik szanaszét a lemezen
  • én speciel egy lehúzással kétszer egymás után is fel tudtam venni ugyanazt a mintát újra lakkozás nélkül (nem tudom érthető -e így?) szóval egyszer rákentem a lemezre, lehúztam a felesleget, nyomdáztam, majd újra nyomdáztam... fura, de nagyon élvezetes :)))
  • lassabban szárad mint a sima lakk, ezért több idő jut arra, hogy felvegyük a párnára, ez azért jó, mert így nagyobb mintáknál egy-két pötty nyomdalakkal be lehet teríteni egy jókora területet és nem szárad bele a lakk abba a részbe amit később veszünk fel, ez ISTENI! teljesen más dimenzióba helyezi a nyomdázással kapcsolatos pepecselést



Az MdU lakkok hátrányai:

  • A szaguk elég erős, mondjuk ez engem nem zavar.
  • Azonnal takarítani kell munka közben és után is! Az összes szín nagyon agresszív, befogták a Moyou lemezem műanyag keretét, a pink lakk elszínezte a nyomdapárnámat.
  • Mivel lassan száradnak, ezért a lehúzóról a papírtörlőre lekent felesleg nem szárad meg és ha véletlenül belenyúlsz akkor sikálhatod a bőröd, mert ez bizony befogja, de durván.
  • Maszkolás nélkül egy lépést se tegyél! Nekem a gyűrűsujjamon egy helyen nem sikerült jól a maszkolásom és eléggé befogta a bőrömet - de ez az én bénaságom volt
  • Nem mindegyik fedőlakkal kompatibilisek - legalábbis a Pink szín elég érzékeny rá - de a China Glaze Fast Forward fedőlakkja nem kente el szerencsére!

Nos, mivel a hátrányok nagy része megfelelő óvintézkedésekkel orvosolható, ezért arra jutottam, hogy abszolút jó döntés volt megvenni ezeket a lakkokat! Most arra vágyom, hogy beszerezzem az összes színt és reggeltől estig ontsam magamból a nyomdás manikat. :)))))

Nyugi, csak vicc volt, önmérsékletet tanúsítok és nem fogok kizárólag a nyomdázásra ráállni! Az ecseteim meg is sértődnének!!!

Még valami: Utólag a fejem verem a falba, hogy idáig vártam a nyomdalakkok kipróbálásával. Igaz hogy látszólag drágának tűnnek, mert 690Ft-ért egy szemcseppnyi mennyiséget kapunk csak, de itt tényleg nem a méret a lényeg. Egy ilyen kis üvegcse ítéletnapig kitart és minél több színed van belőle, annál lassabban fogynak, ugye?

Szóval az ítélet az, hogy kell belőle még. Sok!

Végül még idebiggyesztek az alapról is egy képet, mert annyira szép önmagában is, hogy megérdemli. Ezen a képen egy közepes rétegben látjátok, fedőlakk nélkül... ez egy álom, amit úgy hívnak, hogy Golden Rose Rich Color 59:



... és a záró csoportkép:



Üdv:





 

23 megjegyzés:

  1. Wow, they stamp really good. I'm impressed :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a nyomdázás! Köszi a sok tapasztalatot, még átnyálazom majd... :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a manikűrt.:)

    VálaszTörlés
  4. hát ez a mani gyönyörű lett :) és meghoztad a kedvemet is az MDU-hoz... sokáig csak rosszakat olvastam róla, de kezdem úgy érezni, hogy egy-kettő színre beruháznék

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban van néhány olyan tulajdonsága ami egy kicsit kellemetlen, de ha előre tudod, akkor meg is tudod előzni, hogy belefuss a hibákba. Ezért jók ezek a tapasztalatmegosztó bejegyzések, mert így az ember lánya nem zsákbamacskát vesz. :)

      Törlés
  5. Húha, nagyon szép lett! Eddig nem éreztem különösebb késztetést, hogy MDU lakkot szerezzek be, de most nagyon kívánós lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most ez a "bajom" nekem is, hogy hirtelen meg akarnám venni az egész kollekciót. Mindig ez van, vonakodom-vonakodom, aztán egyszer csak megtörik a jég és legszivesebben átkapcsolnék gőzgép üzemmódba :))))))

      Törlés
  6. jajj de szupi trópusi manit csináltál, kedvem lenne koktélozgatni :D
    köszi a rengeteg infót, azt hiszem ideje leadnom egy nailland rendelést ...;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik! Egy Cuba Libre-t boldogan legurítanék ebben a pillanatban... csak nincs itthon rum! Na akkor marad a jó öreg törkölypálinka, az mindig van itthon... persze szigorúan orvosi célzattal ;) :))

      Törlés
  7. Imádom ezt a manikűrödet!! Gyönyörű!4 Ebben a foss időben, jó hangulatom lett tőle! Nekem is van ilyen nyomdázásra való lakkom, barna színben, és nagyon szeretem :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik! Lehet van valami woodoo hatása ennek a manikűrnek, mert amióta kitettem nemcsak az eső állt el, de még a nap is kisütött. Igazi "szvaccsolós idő" lett :)

      Törlés
  8. Figyu, konkrétan ha ebből a manikűrödből bikinit gyártanának, én lennék az első, aki megveszi!!! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, milyen jó szemed van, én is bátran bevállalnék egy ilyen tarkabarka fürdőrucit. Igaz nem vagyok egy topmodell, de ez nem tántorít el a feltűnő daraboktól, mindig mondom az XL-es méret előnye, hogy a nagyminták is teljes pompájukban meg tudnak rajtam jelenni :)))))))))))))))

      Törlés
  9. De gyönyörű lett a manikűr, imádom ezeket a színeket!
    A nyomdalakkok még egyelőre nem izgatnak, lassan érő típus vagyok, lehet, fél év múlva már kollekcióm lesz belőle.

    VálaszTörlés
  10. Uhh*-* Eszméletlenül szép lett!:))

    VálaszTörlés
  11. Úristeeeeen <3 Imádom ezt a manit! És ez az alap (már pont kérdezni akartam, hogy melyik ez a lakk, és aztán látom a végén a csodás swatch-ot róla)! A következő rendelésemben tuti benne lesz :) Ja, és a Mundo lakkok közül is szeretnék pár színt (főleg a kékek, menták, zöldek kötnek le egyenlőre), mert a BPS-tól állandóan nyomdalemezt kérek tesztelésre, de nincs egy normális nyomdalakkom :DD

    VálaszTörlés
  12. Engem meggyőztél! Köszi a részletes posztot. :)

    VálaszTörlés
  13. Tyűha! Az a kék GR lakk tényleg álom! :D

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó lett ez a minta ezekkel az élénk színekkel. :) Jók ezek a lakkok!

    VálaszTörlés