2015. május 7., csütörtök

Tavasz színei - Barack/Korall


A barack / korall témánál nem akartam választani a két árnyalat között, együtt szerettem volna használni őket. A korall színnél egyértelmű volt, hogy a Springfield - Coral nevű lakkját használom - annak ellenére, hogy van egy kis pinkes beütése - de a barack színnel már dilemmában voltam...


Hogy is definiáljuk a barack színt? Én úgy gondolom, hogy a lenti lakkok közül a Manhattan egy ideális barack árnyalat. No, de ha mondjuk nyomdázásra használom egy korall-pinkes alapra, akkor is megtartja a tónust, vagy átmegy rózsaszínbe?

S mi a helyzet a Miss Sporty barackjával? Ez barack vagy narancs? Vajon lehet nyomdázni vele? Jó lenne, mert lakkozni rémálom ezzel is... 

Végül a Moyra Frederique - semmi köze a barackhoz - ez sütőtök vagy sárgadinnye. De ha pinkes árnyalatra nyomdázok vele, vajon a két szín együtt barackos-korallos hatást kelthet?

Ezek a kérdések forogtak a fejemben, miközben kirakosgattam és nézegettem az üvegcséket:


Döntenem kellett volna, hogy melyikkel nyomdázzak, de nem tudtam. Mindet ki akartam próbálni és meg is tettem. Miután elkészültem a teszteléssel, annyira megtetszett a kis kísérletezésem eredménye, hogy nem volt szívem lemosni.

Mostanában sok decens nyomda-manit láttok a körmös blogokon, az enyém most rendezetlen, de viseléskor mégis egységesnek éreztem, sokan megbámulták, talán épp azért, mert eltérőek a színek és minták, nem annyira, hogy ordítson a különbség, de azért mégiscsak látszik... és ez kiváncsivá tette az embereket. Érdekelne, nektek mennyire "megy át" így a képek alapján, érdekes, vagy inkább zavaró látvány a szemeteknek ez a finom diszharmónia?









A nyomdalemez amit használtam: Bornpretty Store - QA44 

A hüvelyk és a kisujjamon a Manhattan, a mutató és a gyűrűsujjamon a Moyra, a középső ujjamon a Miss Sporty lakkal nyomdáztam.

Nekem a középső tetszik a legjobban, nektek melyik?


Üdv:


10 megjegyzés:

  1. Nekem ez most a színek miatt annyira nem jött be.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a kürümlakkok amiket használtál. A végeredmény különleges.

    VálaszTörlés
  3. A Moyrával így lehet nyomdázni, nahát! Olyan, mint egy tapétaminta. Nekem a narancsosabb+korall alap tetszik legjobban.

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszik, szerintem mindegyik lakk nagyon szép, önmagában is, így együtt is különlegesek. Én úgy oldottam meg a dolgot hogy biztosra mentem és fehérre nyomdáztam, azon azért nagy átlagban még a halvány lakkok is látszanak, pl egy barack árnyalat :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kis csini lett. Jól mutat ez a sok árnyalat együtt. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is tetszik ez a rengeteg árnyalat. :)

    VálaszTörlés
  7. Szépséges, visszafogott mani :)

    VálaszTörlés