2015. február 28., szombat

My Sister's dreams: "Könyvkötészet Meska Módra"


Ígértem nektek a közelmúltban egy új sorozatot, amiben a testvérem által alkott dísztárgyakat használom inspirációforrásként. Eddig a Manicute keretében láthattatok két manikűrt ebben a szellemben, itt és itt  , de mostantól önálló rovatot szánok neki, My Sister's Dreams címkével.

A nővérem és köztem nagyon sok különbség van, teljesen másképp van bekábelezve az agyunk. Emiatt sokáig nem alakult ki köztünk az a bensőséges testvéri kapcsolat, amire szívünk mélyén mindketten vágytunk. 



Sok tévedés, félreértés, prekoncepció volt mindkettőnkben egymással kapcsolatban, amik csak felnőttkorunkban kerültek "ki- és megbeszélésre" és ekkor jöttünk rá, hogy végig egymás példaképei voltunk bizonyos értelemben. Én irigyeltem az ő szorgalmát és kiváló tanulási képességeit, ő pedig az én asszertivitásomat, kommunikációs készségeimet csodálta. Az élet mindkettőnket alaposan megrángatott, a nehéz pillanatok hol eltávolítottak, hogy közelebb hoztak bennünket egymáshoz.



Nagyon örültem neki, amikor elkezdett alkotni, mert úgy érzem a munkái által beleláthatok egy kicsit a lelkébe, az alkotásaink beszélnek most helyettünk, egymásnak, hisz a szavak nem funkcionálnak megfelelő hatékonysággal ha közös múltunkról és a jövőbeni kapcsolatunkban rejlő lehetőségekről akarunk beszélni. Szeretem őt. 

Visszatérve a manikűrre, alapnak a Golden Rose Wow! 07 lakkját használtam, ami fantasztikus, de korábban már írtam róla a blogon, a tesztek címke alatt megtaláljátok a bejegyzést. A díszítéshez pedig ezek a lakkok voltak segítségemre:


Az az alkotás, ami a fenti manikűr elkészítésére inspirált, ez a vintage hangulatú, rózsás textilkötésbe öltöztetett könyv alakú díszdoboz volt:



Bízom benne, hogy a doboz és a manikűr is elnyeri majd a tetszéseteket. Szeretném ha a munkái minél több helyre eljuthatnának. A blog oldalsávjában találtok egy bannert, ami elvezet benneteket a nővérem valóságba ültetett álmaihoz. Jó nézelődést kívánok!


Üdv:


14 megjegyzés:

  1. Nagyon szépséges a mani és a doboz is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindkettő nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a manikűr, és olyan jó érzés volt olvasni ezeket a sorokat a testvéredről :) Azért talán annyira mégsem különböztök, hiszen mindkettőtökben van egy jó nagy adag kreativitás és művészi hajlam ahogy elnézem :) Nagyon szép dolgokat készít ő is!

    VálaszTörlés
  4. Imádom ezt a stílust, nagyon szép lett a manikűr! :)

    VálaszTörlés
  5. Ilona szinte az első vevőim között volt a meskán. :)) Gratulálok mind a kettőtöknek nagyon szépek! :))

    VálaszTörlés
  6. I am charmed :) Beautiful nails :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon csinik a rózsák. :3 És szép a doboz is. :)

    VálaszTörlés