2015. május 24., vasárnap

Amikkel a kezem kenem... 1 rész.

Készítettem egy kis sorozatot azokról a termékekről, amiket jelenleg használok vagy a közelmúltban fogytak el. Az első részben az itthon használt termékeket mutatom, aztán jön majd az "irodai" szekció, az "éjszakai" életet élők és az "újravenném" termékek.


Sokak számára döbbenetes lehet a tény, hogy egyes nők csak a kezük ápolására 8-10 terméket képesek párhuzamosan használni, de aki benne van a "beauty-mókuskerékben", az biztos nem néz bolondnak emiatt... legalábbis remélem! Szóval jöjjenek az itthoni termékek:




Az első képen szereplő termékekben az a közös, hogy impulzusvásárlások voltak. A fogyasztói szokásaimban nem érdemes logikát keresni. Teljes békességben megfér egymás mellett a fukarság, a krémmániás előtanulmányokkal felturbózott tudatosság és a meggondolatlan döntések.

Általában az alacsonyabb árkategóriákban "mozgok" a vásárlásaimmal ezért nem nagy trauma, ha valami nem válik be, annyira rossz még egy termék sem volt, hogy ki kelljen dobni.

Ez a kézkrém az impulzusvásárlók csapdába csalásának eklatáns példája.

Minden elismerésem a marketing csapatnak! Van itt Eiffel torony, tavaszi virágok, szerelmes levél, rózsaszín stb... és ígéret arra, hogy ibolyaillatú lesz a kezünk... nagyon tetszetős a csomagolás, a benne lévő krém viszont átlagos. Semmi extra. 

Igaz, 399Ft-ért kapunk 100ml-t, ennél olcsóbban csak AVON akció alkalmával, vagy nagyobb áruházláncok saját márkás termékeiként kapunk kézkrémet. Azok is nagyjából ezt a minőségi színvonalat képviselik egyébként, nem kell őket lenézni.
Az első, amit leszögeznék, hogy ennek a krémnek nincs ibolyaillata. Legalábbis a mi ibolyáink illatához semmi esetre sem hasonlít. Helyette kapunk valami cukros-púderes szintetikus "valamit" ami nem büdös, de nem is jó. Nekem nem igazán tetszik. Persze ez ízlés dolga.

Az állaga inkább híg, vizes. Lassan tűnik el ez a vizes érzet, úgyhogy ez is irodai - lapozgatós kézkrém lesz. Ha már egyszer beszívódott, akkor viszont kellemes, bársonyos érzetet hagy maga után. Átlagos minőségű termék.

A kövekező krém a Nivea Soft, ami nem kifejezetten kézkrém, hanem egy általános krém. Igazából szerintem minden krém mindenre jó, ha valakinek jó bőre van :)))) 

Sajnos a Nivea krémeket én csak kézre, testre tudom kenni, az arcápolóiktól kiütéseim leszek, pedig nagyon szeretem a klasszikus Nivea illatot. Szerencsére az egyik kolléganőmnek ez a kedvenc kréme és hozzám hasonlóan gyakran "kenekedik" így gyakran érezhetem ezt az illatot. :)

Nagyon szeretem ezt a krémet. Az állaga sűrű, gyorsan beszívódik, az illata kellemes, "tisztaság és jólápoltság" illat. 

Igazán jó hatással van a bőrömre, felfrissíti, egészséges kinézetűvé és kellemes tapintásúvá teszi. Ez a krém mindent tud, amit tudnia kell. Legalábbis nekem nincs többre igényem.

Nálam jelesre vizsgázott! Az egyetlen hátránya számomra, hogy kissé drága, azt hiszem 799Ft/db  és 75ml-es a kiszerelés. Én az enyémet akciósan, 399Ft-ért vettem néhány hónappal ezelőtt. Ezért jók az akciók, teljes áron sosem próbáltam volna ki.


Most jön egy kakukktojás, hisz a Hélia-D által piacra dobott Körömvirágos Zelka krém elvileg arcra van.

Ezt nem is tudom miért vettem meg? Talán csak kíváncsiságból, hiszen van jól bevált arckrémem.

Valószínűleg itt is a tetszetős csomagolás csapdájába estem, de sajnos a krém allergiás reakciókat okozott az arcomon - ekcémára emlékeztető foltokat - a kezem viszont bírja, úgyhogy kézkrémnek használom el. 
Kézkrémnek átlagos. Lassan szívódik be, a körömvirág illat sokkal erősebb, mint amit egy majdnem natúr kozmetikumtól elvárunk, ebben a töménységben nem kellemes számomra. Maga a krém jól hidratál, de itt meg is állt a tudománya, semmi extra nincs benne, csak a jó marketing. Érzékeny bőrre nem ajánlom. Az ára nem vészes, én 1200 Ft-ért vettem, de azóta lehet hogy már megelmelték... nekem elment a bizalmam a márka termékeitől. Egyébként a Hélia-D krémek is allergizálnak, nem tudom melyik alkotóelemére vagyok allergiás, de nem kap több esélyt.

Végül mutatok nektek egy érdekességet, amit egy 1EURO-s jellegű boltban vettem 290Ft-ért. 100ml vanília illatú olajat tartalmaz az üveg. Örülök, hogy megvettem, jó kis cucc.

Ez egy univerzális ápoló olaj, összetevői: 
- napraforgó olaj ( Helianths Annuus Seed Oil)
- édesmandula olaj ( Prunus Amygdalus Dulcis Oil)
- kókuszolaj származék (Caprilic/Caprylic Trigliceride)
- parfüm
- E vitamin (Tocopheryl Acetate)
- BHT - tartósítószer

Eredetileg azért vettem meg ezt a terméket, hogy belekeverjem a saját kotyvasztású körömágyápolómba - erről korábban írtam is, talán még emlékeztek rá. Nos, az a körömágyápoló már elfogyott, mert annyira megszerettem, hogy mohón elkentem testápolónak is, szóval hamarosan kevernem kell mégegy adagot. :)))

Visszatérve az olajra. Este, lefekvés előtt szoktam egy-két cseppet eldörzsölni belőle a kezeimen, különös tekintettel a köröm körüli területre. Mivel ez olaj, törvényszerű, hogy nem szívódik be azonnal, viszont a hatása nagyon áldásos. Ha kiürül a CN-es körömágyápoló olajas üvegcsém, akkor ezzel fogom utántölteni.

Néha, ha van időm, vastagon bekenem ezzel az olajjal a kezem, masszírozom egy darabig, majd a felesleget lemosom. Ez a szertartás hihetetlenül jó hatással van a bőrömre! Azt hiszem, ez általában igaz lehet az olajos kezelésekre, ezért valószínűleg fogok még kotyvasztani magamnak testolajakat is.

Krémmánián fenn van ennek az olajnak az Argán olajos testvére, az talán még ennél is jobb lehet.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis összeállítást és velem tartotok a továbbiakban is.

Te hány kézápoló terméket használsz egyszerre? 
Kísérletező kedvű vagy hűséges vásárló vagy?


Üdv:




6 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a niveás krémet, és én is akciósan vettem.:3 csodálatos és tényleg mindent tud.
    Én felváltva használom az avonos kézkrémekkel, hogy nehogy megszokja a bőröm az egyiket és utána ne használjon..:)
    Szuper bejegyzés, köszönjük.;)

    VálaszTörlés
  2. Anyukám használja ezt a Niveás krémet, bár ő az arcára is. Soha sem értettem miért, azt mondja, neki ez vált be. Oriflames kézkrémet használok a narancssárgát, és eddig bevált. Most valami ureást fogok keresni, ha ez elfogy, vagy felváltva fogom használni. Sajnos nekem extra száraz bőröm van.

    VálaszTörlés
  3. Hú én nagyon sok kézkrémet használok, de egyáltalán nem vagyok márkahű. Legtöbbször az impulzus vásárlások csapdájába esem. Most is van 2 bontott az irodában, 3 itthon és egy mini a táskámban, de alig várom, hogy elfogyjanak mert 3-4 bontatlan kipróbálásra vár még és nehéz megállni, hogy ne bontogassak mindent fel :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és a külön körömágyápoló olajokat, krémeket és stifteket nem is vettem bele :D

      Törlés
  4. Megfogadtam,hogy addig nem veszek új terméket amíg az előző el nem fogyott,illetve inkább a minőségre törekszem.Nagyon büszke vagyok magamra,mert be is tartom.
    Ha kézkrém,akkor Tibolina vagy Balea ureás,mert ami bevált nem cserélem le,a kísérletezés mindig a kukában landol. :)

    VálaszTörlés
  5. A Balea kézkrémeket és Avon kézkrémeket szoktam előnyben részesíteni, de most egy sima Balea soft tégelyes cuccot használok mindenhová+stiftes olajat. De ezeket aztán napi 10-szer biztos, állandóan vizezek.

    VálaszTörlés