2015. május 20., szerda

Colour Alike 570 teszt - A smaragd románca :)


Ebben a szezonban a zöld színhez húz a szívem. Gyarapodott is emiatt a zöld lakk állományom néhány ígéretes darabbal, ezek közül most a Colour Alike 570-el kapcsolatos véleményemet osztom meg veletek. :)

Itt láttam meg először és már a kép alapján szerelmes lettem, de a leírás is felkeltette a figyelmemet. Összességében hasonló tapasztalataim vannak, mint Sabbatha-nak, de nem is húzom az időt, jöjjenek a részletek!

A lakk henger alakú üvegben kapható, ami 8 ml űrtartalmú. Egy szezonális színből nem is kell nagyobb mennyiség, hisz rövid idő után úgyis előrukkol a gyártó újabb és újabb szépséges színekkel, amiket ugye lehetetlenség nem megvenni.


A kupak azonos átmérőjű az üveggel, ebből fakadóan kissé vaskos, de engem nem akadályozott a használatban. A csomagolásról nem nagyon szoktam áradozni, de most egy apróságra mégis felhívnám a figyelmeteket. A kupak tetején van egy hologramos címke CA felirattal és a lakk számával. Ez nagyon praktikus azok számára, akik dobozokban tárolják a lakkjaikat, hisz könnyen beazonosíthatóvá teszi a terméket - és szerintem esztétikus is.



Az ecset hagyományos, egyenesre vágott fazon, kör keresztmetszetű, kecses, de nem túl vékony, a szálai közepesen kemények, rugalmasságuk ideális, könnyű megfelelő mennyiségű anyagot felvenni, nem kell folyton mártogatni - húzogatni az ecsetet, tehát gyorsan lehet haladni a lakkozással.


A lakk zselés állagú, icipicit híg, de nem folyt bele a sáncba. Áttetsző, könnyed, jól terül, nem csíkoz, gyorsan szárad és ami meglepett, hogy ILLATOS! Szerintem görögdinnye vagy talán inkább gyümölcsös rágógumi illata van, de nem orrfacsaró egyáltalán, hanem kifejezetten kellemes! Az illat kb 24 órán át érződik a körmökön, nagyon örülök ennek, ez is ráerősít a nyárias érzésre!







A színről ódákat lehet zengeni, alapvetően egy smaragdszínű holografikus lakkról van szó. Ez praktikusan azt jelenti, hogy gyönyörű áttetsző smaragd zöld zselében úszkál közepes mennyiségű finom holografikus por. Az én képeimen kissé kékesebbnek tűnik, de ez optikai csalódás, biztos azért van, mert a gépem nem elég profi. A szín az én képeimen kékesebb, mint Sabbatha képein, a valóság pedig valahol a kettő között van. Nem annyira zöld, mint Sabbatha képein, de nem is annyira kékes, mint nálam. Akárhogy is... gyönyörű és ez a lényeg!

A holohatás egyáltalán nem olyan, mint a Moyra, vagy a Colour Club hololakkoknál, mert azok valahogy "holosabbak", azért mert fémes hatásúak. Ebből fakadóan a fedésük, az állaguk, a holohatásuk is teljesen más alapokon nyugszik. A Colour Alike 570-nél nem annyira "ordít" a holo hatás, ennek ellenére kifejezetten látványos lakkról beszélhetünk, ez a jellyholo finish számomra sokkal természetesebb hatást kelt. Direkt fény hiányában a holojáték eltűnik, de megmarad a helyén valami kis pezsgés, ami olyan érzést kelt a szem számára, mintha sok kis apró részecske mozgolódna a lakkban. Nem tudom másképp megfogalmazni, EZ A LAKK ÉL... :) ezt szerintem vissza is adják az árnyékban készült képek:



Olvastam korábban néhány bloggernél más hololakkok kapcsán, hogy soknak tartják azt a színözönt és a fényjátékot, amit produkál a lakkjuk. Nos, az ő figyelmükbe feltétlenül ajánlom ez a zselés holo lakkot, mert ez teljesen más stílust képvisel és másképp is viselkedik.

A gyártó finoman ráérzett arra a határra, amikor már elég feltűnő és különleges a lakk, de még nem nyomja el a holohatás az alapszín szépségét és üzleti környezetbe is jól beilleszthető - jó, talán ezt a zöld és a kék társát irodában már határeset lehet viselni, de kollekció klasszikusabb színei, pl. a lila, a rózsaszín, de akár az arany is simán beleférhet a legszigorúbb dress code-ba is.

Lefotóztam egy rétegben is a lakkot. Ne rémüljetek meg a csíkok láttán, ez nem a lakk hibája, a körömlemezem ennyire egyenetlen! Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ez a lakk nagyon jó barázdakitöltő, a második réteggel már teljesen egységes lett a "körömképem" ami a hagyományos holoknál sajnos nincs így, sőt azok még jobban ki szokták emelni a barázdáimat és általában egy jó vaskos fedőlakkréteg szükségeltetik "dombor eltüntetésükhöz ami viszont árthat a holohatásnak.




A fentebbi kétréteges képeken látjátok, hogy a körömvégek még a második rétegnél is átsejlenek kicsit, de ezen nem sértődtem meg, hisz Sabbatha-nál is láttam és olvastam, hogy kb. mire számíthatok és ezzel együtt is akartam a lakkot a szín miatt. Természetesen a körömvégek nem mindig látszanak, csak bizonyos fényviszonyok között. Zárt térben például egyáltalán nem látszik át a körömvég, kint is csak akkor, ha erős fénybe tartjuk. Akkor viszont eltereli a figyelmünket a sok kis holo szikra. Úgy gondolom, ha erősebb lenne a fedés, akkor a lakk elveszítené a könnyed, nyárias jellegét.

A díszítéskor ugyanakkor mégsem bírtam legyűrni a kíváncsiságomat és felkentem a harmadik réteget is. Ettől csak még gyönyörűbb lett, nem lett vaskos vagy nehézkes egyáltalán. Mivel a száradás kifejezetten gyors és a lakk állaga könnyed és finom illata van, az ember legszívesebben egész nap kenegetné, a rétegek szinte észrevétlenül csusszannak fel a körmökre.

Itt pedig már nyomdázva látjátok, de az MdU nyomdalakkokról és a Moyour lemezről külön bejegyzést írok, de a színeket és a fedést jól illusztrálják a képek:

Vakuval készült kép - 3 réteg lakk, fedőlakk nélkül!









A lakk fénye elképesztő, olyan üvegszerű hatást kelt, mintha Seche Vite-tel lenne lekenve. Pláne a harmadik réteg után! Ezeken a képeken fedőlakk nélkül mutatom a körmeimet, a teszt kedvéért így is viseltem. Minimális körömvégi kopást tapasztaltam 24 óra után, teljes - kertészkedés, főzőcskézés, hajmosás, stb mellett - ezt is láthatják a kritikusabb optikával megáldott lakkimádók azokon a képeken, amik vaku nélkül, de már a nyomdázás után készültek. Úgy gondolom más holgrafikus lakkokkal összevetve ez kimagasló eredmény!

Nagyon örülök, hogy engedtem a csábításnak, szerintem nagyon jó vétel volt! A Nailland-nél 1290Ft/db áron tudjátok beszerezni.

Búcsúzóul egy komlett képecske, üvegszorongatós, ahogy illik:



Jó részletesre sikerült ez a lakkbemutató, remélem nem bánjátok!

A következő poszt egy kihívás lesz holnap, de utána a Mundo de Unas nyomdalakkokról is fogok írni egy részletesebb bejegyzést!


Üdv:


12 megjegyzés:

  1. Kellkellkell. Ez a lakk csodaszép! *.* A virágokkal pedig nagyon jól feldobtad a lakkot, nem is kell ennél több díszítés rá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy voltam vele, hogy nem akartam elnyomni a mintával a színt, nagyon örülök, hogy beszereztem ezt a szépséget :)

      Törlés
  2. Gyönyörű *-* És szuperül mutat ezzel a mintával is :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás ez a nyomdázás! :))

    VálaszTörlés
  4. awesome holo and lovely nail art :)

    VálaszTörlés
  5. Mondanám, hogy a három réteg elrettentő, de ezért a színért bevállalnám, gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  6. nagyon jó a színe és a díszítés is cuki. :)

    VálaszTörlés
  7. Csodaszép a színe, megbocsátjuk neki a 3 réteget :)
    A minta pedig nagyon illik hozzá!

    VálaszTörlés
  8. Hát ez egy álom szép körömlakk és egyböl fel is kerül a kívánságlistámra. A díszítés pedig nagyon jól sikerült.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép, díszítéssel pedig még szebb! :))

    VálaszTörlés