2015. május 14., csütörtök

NOTD - Körömlakk inspirálta

Nagyon kellemes meglepetés ért a héten, a blog Jótündére, Eleni meglepett egy halom gyönyörű lakkocskával! Közöttük volt egy rég vágyott darab is, a Golden Rose lila-zöld glitteres Jolly Jewels 105 számú lakkja is, amit a körmös bloggereknek és körömlakk rajongóknak már nem kell bemutatni. Én most mégis megteszem, azok kedvéért, akik nem ismerik még illetve akik el is feledkeztek már róla. 

A lakk egy rétegben is szépen mutat, főleg rövid körmön, hosszabbnál azért átsejlik még a körömvég. Az én körmömön két rétegben látható, fedőlakkal. Halványlila zselés alapban úszkálnak sötétlila csillámok és smaragdzöld hexagon glitterek. A csillámokat és glittereket könnyű egyenletesen oszlatni, nem igényel sok bűvészkedést. A lakk gyorsan szárad. Ajánlatos lehúzható alaplakkal viselni, sokkal könnyebb lesz majd úgy eltávolítani.

Ebben a manikűrben lila és zöld lakkokkal alkot triumvirátust, engem lenyűgöz a látvány, remélem nektek is tetszik majd! Lássuk a képeket:










A fenti képen láthatjátok a lakkokat, amiket használtam. Először az alaplakkról szeretnék pár szót ejteni. Aki régóta követi a blogot, tudja milyen sok gondom van amiatt, hogy a körmeim sárgulásra hajlamosak. A sok lakkozás időnként teljesen kikészíti, emiatt időről-időre tövig reszelem és próbálom többet szellőztetni a körmeimet. 

Andi, a Mymonet24 blog szerzője ajánlotta figyelmembe az AVON barázdakitöltő alaplakkját, aminek elsődleges funkciója ugyan a köröm felületének egységesebbé tétele, de "járulékos haszon"-ként megvédi a körmöket a besárgulástól is. Most már elég régóta használom ahhoz, hogy felelősen le merjem írni, ez az alaplakk nagyon bevált! Tényleg sokkal jobb a helyzet a körmeim alapszínével. Nagyon jó döntés volt Andira hallgatni, ezúton is köszönet a jótanácsért!!!

A másik alaplakk a Miss Sporty PEEL OFF base coat-ja, amire a Lakk Hatás blogon figyeltem fel, de azóta más Asu-nál is volt róla teszt. A lányok már mindent leírtak amit lehetett és a tapasztalataink is azonosak. Szeretem ezt a terméket.

A Golden Rose Matte Velvet 107 egy gyönyörű sötétlila lakk, a felülete nekem fedőlakkal tetszik jobban. Egy közepes vagy két vékonyabb rétegben is jól fed. A száradása gyors, egyenletesen terül, az állaga ideális, nem folyós, nem ragacsos, gyorsan és precízen lehet vele dolgozni.

Az Astor Fashion Studio 295 Acacia Leaves édes kis zöld lakkot JOY napokon szereztem be, mert még nem volt hasonló árnyalatom. Ez egy vékony és egy vastag rétegben fed jól. Az első réteg még csíkoz, de a második szépen kiegyenlíti. A száradása közepes, az állaga kissé zselés. Valahol olvastam a "crelly" kifejezést, szerintem ez az lehet. 

Az Astor Already Dry-ról már közel egy éve folyamatosan írom mindenfelé, hogy szerintem szuper, mi sem bizonyítja jobban az elégedettségemet, mint az, hogy JOY napok alakalmával 4 db-ot is bekészleteztem :))))

Nektek hogy tetszik a lila-zöld színpárosítás?


Üdv:




14 megjegyzés:

  1. Jól néz ki a csillámos, nem ismertem. Én még felkentem volna egy 3. réteget is vagy levendulaszínre kentem volna. A lehúzható lakk nekem nem jön le. Se glitteres, se homoklakk alá nem tudom használni, csak bőrre nyomdázáshoz.
    Nekem az Eveline miatt nem sárgulnak most a körmeim, de engem az sem izgatott, ha sárga volt, mert mindig lakkos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam újat mutatni :) Nagyon sok kombinációban el tudom képzelni ezt a lakkot, mondjuk egy pávás manikűrbe is jól be lehetne illeszteni, és a levendula alap is tök jó ötlet!

      Törlés
  2. Nagyon szép az összhatás! :)

    VálaszTörlés
  3. Szépek együtt a színek és a mostani körömformád és a hossza is nagyon tetszik! :)
    Időhiány miatt sajnos ritkán lépek fel blogokra, de a kedvenceket mindig megnézem, bár van, h nincs erőm kommentet írni, szóval a sok leskelődés után ideje volt írnom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nagyon örülök, hogy írtál :)))) Engem mostanában kevésbé sújt az időhiány, bár a gyerekek nyári szünetét, már jobban várom mint ők! Bele se merek gondolni, mi mindent kezdhetek majd a szabad - értsd matematika, történelem és természetismeret mentes - délutánjaimmal :D

      Törlés
  4. Nekem is nagyon tetszik a manikűr összképe. :)
    Én most vettem újra az Eveline Cosmetics alaplakkját. Te már próbáltad? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, a 8in1-et, kb. a harmadáig fogyott el, amikor megjött az AVON. Nekem ez valahogy jobban bevált, de azért majd az Eveline-t is elhasználgatom majd. :))))

      Törlés
  5. Nagyon tetszik a manikűr, jól kombináltad a lakkokat és a színeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy neked is tetszik :)

      Törlés
  6. Nekem ehhez a glitteres lakkhoz a zöld passzol inkább, a lilát soknak tartom hozzá. Két pöttyös köröm, a többi zöld. A pöttyös játékos, és nekem jobban bejön hozzá a friss zöld... :))

    VálaszTörlés
  7. Úgy örülök, hogy bevált az Avon alaplakk! :) Már akartam is érdeklődni, hogy mi a helyzet ez ügyben.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jók ezek a színek és lakkok így együtt. :)

    VálaszTörlés