2014. július 5., szombat

Meztelenül is szép vagyok?

... Ó nem, a legkevésbé sem, és erre magamtól is rájöttem. Már jó régen, még azelőtt, is hogy egy kedves látogató az orrom alá dörgölte volna e tényt epés kommentbe ágyazva.

Tisztában vagyok vele, hogy sem a körömformám, sem a körmöm színe nem ideális a blogoláshoz, a hosszanti barázdákról és a több mint 30 évi körömrágás okozta torzulásokról nem is beszélve - de én mégis rendületlenül ontom a manikat... és szentül hiszem, hogy akinek a kreativitás és az alkotás öröme a lényeg, az képes felülemelkedni ezeken a szépséghibákon. :)))





A mai napot eredetileg a nyári körömkihívás fagylalt témájának szenteltem volna, de a már említett hozzászólás miatt pingálás helyett nagytakarítás lett a program.

Két lakkozás között bizony előfordul, hogy a lakkok okozta elszíneződést nem távolítom el, valószínűleg ez késztette írásra az illetőt. Valahol igaza is van. Lehettem volna olyan tapintatos, hogy eltakarom a "nagyon csúnya" körmeimet valami festékkel, mielőtt kiposztolom a glitteres manimat... 

A körmök rekultiválása időigényes feladat. Ha majd egyszer lesz rá érkezésem, akkor befektetek egy P-Shine készletbe, de amíg erre nem kerül sor, addig marad a finom buffer, a méhviasz/kézkrém/masszázsolaj és a polírozó alkalmazása. Ezekkel próbálom egészségesen tartani a körmeimet és a körömágyamat, több-kevesebb sikerrel.

Az említett hozzászólásban volt egy csöpp kis konstruktivitás is, - most akkor vegyük úgy, hogy a "valamit kezdhetnél velük" című kiszólás tulajdonképpen jóindulatú javaslat és nem kioktatás - ezért úgy döntöttem, leszek olyan rendes és kezdtem.

Az első kép a végeredményt mutatja, de azért mutatok egy köztes állapotot is:


Ezen a képen a tisztítás fokozatait láthatjátok. A kisujjam érintetlen, így nézett ki minden körmöm a legutóbbi sötétlila mani eltávolítása után - Rimmel alaplakk volt alatta egyébként, mégis elszíneződött a körmöm. A gyűrűsujjamon egy kicsi leheletfinom bufferelés utáni állapot látható. Mielőtt a szivetekhez kapnátok, jelzem, hogy nem bolyhozom a körmöm, csak épp egy kicsit megsimogatom :). A középső ujjam a bufferelést követő méhviasz-masszázs utáni szakaszban látható, itt már a polírozás is megtörtént. A mutató ujjamon a Rimmel Nail Rescue-val kezelt körmöt láthattok.  Ezután jön az olajos vagy kézkrémes masszás, ezúttal olajos volt.

Mint látjátok, csodát tenni nem tudok. A körmeim sosem voltak hófehérek, akkor sem amikor nem lakkoztam egyáltalán. A formájuk is eltérő, ahány, annyiféle. A hosszukat általában lakkozott állapotban határozom meg és ívet is ekkor kapnak - pont az eltérő méretük és alakjuk okán - ugyanis ha nem így csinálnám, akkor lakkozás után megütne a guta, hogy nem lettek egyformák :D

A színre visszatérve: mindig is volt egy sárgás beütésük és helyenként áttetszőek is. A műkörmöt, zselélakkot nem szeretem és igazából nem is akarom teljesen uniformizálni magam.

Egyébként, ha én dönthetném el, hogy milyen körmöm legyen, akkor ilyet választanék:
forrás


De az is igaz, hogy ha ilyen szép lenne a körmöm, nem is akarnám lakkozni és nem született volna meg ez a blog. Szép körmökből még szebbet csinálni szép feladat, de az enyémekből szépet csinálni valódi kihívás, sőt, tulajdonképpen már művészet! :) ;) Szerencsére ebben egyetértünk a kommentelővel és ez sokat levesz a kritika éléből. Valójában ez az oka, hogy válaszra méltattam.

Amúgy ha valakit nagyon zavar ahogy a körmöm kinéz és heves tettvágy gyötri, hogy javítson a helyzeten, az légyszi inkább P-Shine készletet küldjön, névtelen üzenet helyett! ;)

Üdv:







34 megjegyzés:

  1. Úgy látom mostanában sok bloggert megtalálnak ezek az unatkozó trollok. Eléggé elszomorít, hogy ilyen kommentekkel bántanak meg másokat, akik idejüket áldozzák a blogjukra és nem mellesleg örömmel alkotnak, de remélem a te kedvedet nem vették el ezek a kommentek, alkoss továbbra is :) Egyébként nekem tetszik a körömformád, az enyém sokkal idétlenebb, mert némelyik ujjamon ferdén nő a köröm, és ezzel semmit nem lehet kezdeni, lévén maga az ujjam is ferde.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A körmeink is igazi egyéniségek, ahogy a lakkjaink is :D

      Törlés
  2. Nyár van van, Volt-ra nem volt pénz, strandolni nem lehetett... az üresfejűnek el kell ütni valamivel az időt, ha már egy könyvet sem nyit ki. :D

    Aki sokat lakkozza körmét, annak elszíneződik. Ha megnézitek Cutepolish videóit, néha neki sem túl szép a csupasz körme. Szerintem a manijaid számítanak, azok pedig csodásak. :) <3

    VálaszTörlés
  3. Remélem soha nem lesz az illetőnek nagyobb problémája, mint mások körmének színe.

    VálaszTörlés
  4. Nekem és sok lánynak tetszik amit itt művelsz, ez a lényeg!

    A névtelenek menjenek a picsába, elvégre senkik!

    Ha valakit nagyon zavarnak a körmeid, ne olvassa a blogod, egyszerű :)

    Nálam emiatt nem lehet névtelenül kommentet írni, annyi minden van ami a hétköznapi életben idegesítő, ilyenhez már nem lenne türelmem, a blogokat kikapcsolódásképp olvasom/írom.

    Szóval üzenem a trollnak (mert biztosan ezt a bejegyzésed is elolvassa) : ne nézegess olyan blogokat ami nem tetszik, ápolgasd és kenegesd a saját körmeidet!

    Szilvi lakkoz tovább nyugodtan, sokan várjuk az új bejegyzéseket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Erzsi, örülök hogy így gondolod :) Lakkozok is tovább, hiszen imádom csinálni!

      Törlés
  5. A trollokat sosem értettem, de ha ettől boldog... Senki sem születik ugyanolyan körmökkel, a manik a lényegek! Azok pedig szépek Nálad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó a való életben is vannak trolljaim... ők azok, akik mindig elégedetlenkednek, mormognak képtelenek örülni a jó dolgoknak és személyes sértésnek veszik ha a másiknak jó kedve van... de mi nem hagyjuk magunkat, ugye?

      Törlés
  6. nekem tetszik a körmöd és a körömformád
    már csak azért is mert nem a sima sablonos,mint amilyen pl. nekem van :)
    szóval várom a következő manikűröd :)

    VálaszTörlés
  7. Nem biztos, hogy egy lány véleménye sokat nyom a latba, de ha többen mondjuk, akkor hidd el nekünk: meztelenül is szép vagy! Aki lakkozott màr valaha is körmöt, az ismeri a vele járó problémákat is.
    Mi, azaz az olvasóid pedig továbbra is várjuk tőled a szebbnél szebb körmöcskéket! :-*
    Egy troll nehogy elvegye a kedved bármitől is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nóri, örülök, hogy velem vagytok!

      Törlés
  8. Az én körmeimhez képest a Tieid gyönyörűek! De komolyan, ha valaki körmös blogot vezet és ha egymás után pihentetés nélkül festünk rá, szerintem előbb-utóbb a körmeink elvesztik a szépségüket, de nem ez a lényeg, hanem ami rajta van.. Amit alkotunk rá..:D
    Remélem nem veszi el a kedved a blogolástól ez a névtelen emberke, ha már nem meri felvállalni önmagát..
    Én imádom a körmeidet és amiket alkotsz rájuk, szóval csak így tovább!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amikor a körmös-blogger időkorlát miatt döntésre kényszerül, hogy polírozzon vagy fessen, akkor a festés előnyt élvez, ez az igazság :D

      Törlés
  9. Nem igazán értem azt a sok támadást, amit sok helyen látok. :( Szerintem épp erre való a lakk és a smink, hogy megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot, ami nálad csodás eredménnyel végződik. Persze, ha valakin minden tökéletes, azzal nem nehéz jól kinézni, de én nagyon tudom értékelni, ha valaki nem csak sír, hogy ez meg az de csúnya rajta, hanem tesz azért, hogy jobb legyen. Egyébként én nem mondanám, hogy csúnyának a körmeidet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, azt mondják a természetes szépség a legszebb, de a természetnek lehet azért segíteni ;)

      Törlés
  10. Semmi baj nincs a körmeiddel. Nekem a körömformád is tetszik, egyedi :)
    Én is sokáig rágtam a körmeimet, úgyhogy tudom miről beszélsz. Nálam is előjön kb minden, amit felsoroltál.
    A névtelen beszólogatókkal meg ne foglalkozz. Csodaszép manikat csinálsz, és ez a lényeg ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Egyébként a blog elindításakor az is motivált, hogy megmutassam a körömrágós sorstársaknak, hogy meg lehet csinálni még ha olykor lehetetlen feladatnak tűnik! :)

      Törlés
  11. Mindenkinek más a körme, amilyen formát a természet adott- nincs szép meg nem szép, csak különböző van. Én sosem szerettem a kicsi, rövid virsli ujjaimat meg a kicsi, kerek körmeimet- jobban szerettem volna szép karcsú "zongorista kacsót" mandula formájú körmökkel. De a párom nemegyszer mondta már, milyen szép kis kezem van- mert neki ez tetszik, és szeret. :-)Alix

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag a körmeink a természetünkről is árulkodnak... persze hogy mennyire hiteles a forrás és mi a következtetések alapja, az további kérdéseket vet fel ;) :))))
      http://www.harmonet.hu/ezoteria/60902-mutasd-a-kormod,-megmondom,-milyen-vagy!.html

      Törlés
  12. Elolvastam a "troll"-kommentet, annyit írt, hogy szép manikűröket csinálsz, de lakk nélkül nem szépek a körmeid. Ez sajnos majdnem mindenkire igaz, mert az alaplakk ellenére is megfogja a sötét lakk a körmöket. Mikor látom a bloggerinák körmét lakk nélkül, arra gondolok, minek is alaplakk??
    Nekem kevésbé hegyesen jobban tetszene a körmöd, de ez ugye ízlés kérdése. A körömforma meg nem csúnya, inkább a fotózáson kellene csiszolni, mert az első képhez hasonló kéztartások miatt szélesebbnek látszik a köröm. Amikor nyújtva vannak az ujjaid és úgy fotózod őket, akkor szerintem előnyösebb a kép és talán a valósághoz is közelebb áll a látvány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen, az alaplakkok becsapósak. Már nagyon sokfélét kipróbáltam de még nem találtam meg az igazit. A fotózásban még van mit fejlődnöm, igazából a gépem is elég öregecske már (több mint 10 éves!)... általában arra koncentrálok, hogy a festett minta teljes egészében látható legyen, emiatt kényszerülök kompromisszumra a kéztartást illetően. De az egyszínű maniknál majd megpróbálom gyakrabban bevetni ezt a trükköt :)

      Törlés
  13. Szomorú, amikor valaki abban leli örömét, hogy más "munkáját" / blogját leszólja. A hozzászólásokból is látszik, hogy sok embernek tetszik, amit csinálsz, a többivel szerintem ne foglalkozz. Olyat úgysem tudsz csinálni, ami mindenkinek tetszene, az a lényeg, hogy Te örömmel csináld, amit csinálsz. Vagy a többi, pozitív visszajelzésért vagy az alkotás öröméért.
    Egyébként nekem személy szerint tetszik a körömformád, tetszik, hogy olyan különleges, nem a szokásos forma. Az elszíneződések ellen pedig sok dolgot nem tudunk tenni, az ember körme elszíneződik a sok lakkozástól, de ez legyen a legnagyobb bajunk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, ennél nagyobb bajunk sose legyen :) Nagyon szeretek festeni, ez az önkifejezés egyik módja számomra, a körmös kihívásokban valósággal tobzódom, olyan jókat tudnak kitalálni a lányok! :)

      Törlés
  14. Nekem is írtak már nem éppen kedves kommentet , a körömformám miatt . Igaz volt úgy hogy belém kötöttek amiatt , mert a kis ujjamat picinek írtam . Ne foglalkozz vele , nagyon sok embernek tetszik a munkád , és én nekem nagyon tetszik így a körömformád . Valakinek tetszik , valakinek nem , de nem lehet mindenkinek megfelelni , az a lényeg ,hogy neked tetsszen .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy! Szeretem nézni ahogy épül-formálódik a stílusod, tudod, nekem kb. veled egyidős az idősebbik gyerekem - talán emiatt is szeretem annyira követni a munkáidat és jólesik, hogy te is odafigyelsz rám! <3

      Törlés
  15. Szerintem aki rendszeresen festi a körmét, annak egy idő után elszíneződik... Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni szerintem. :/ Mondjuk nekem szerintem életemben voltak még ilyen kis rózsaszínek, mint most a gél lakknak "hála"... Leszedtem és szerintem kb 2-3 réteg körömbiztos jött vele együtt. :/ Úgyhogy le is reszeltem kb tövig, és most rövidben nyomulok. :) A rosszindulatú hozzászólókkal pedig nem kell foglalkozni. :)

    VálaszTörlés
  16. En is evek ota festem a kormom, de egy ido utan megtanultam, hogy a korom - akarcsak a smink alatt az arcbor - igenyli a levegozest, taplalast. Pontosan ezert minden heten van 24 ora, amikor nincs lakkozva, hanem lemosom, bekenem koromapoloval es egy teljes24 orat hagyom pihenni, hidratalodni, tobbszor ujrakenem apoloval. A lakkokat is maximum ket napig hagyom fent, es minden lemosast kovetoen varok az ujralakkozassal legalabb egy orat, addig apolokrem...a kormeim szebbek, mint a belinkelt holgye, komolyan :) Kell a kormunknek is a pihentetes, hiszen a sminket sem hagyjuk fent napokra, arcunk is pihen. Ez egyebkent nem csak esztetikai szempont, hanem segit elkerulni a szellozes hianya okozta esetleges hullamosodo koromlemezt, sargulast, legrosszabb esetben gombasodayt..annal nincs rosszabb a koromnek, es ha neadj`Isten begombasodik, akkor hetekig nuku koromlakk. JotNacs volt, nekem ez bevalik evek ota :)

    VálaszTörlés
  17. Ja, lefelejtettem: nagyon kreativ vagy es nagyon szepek a manikurjeid! Szep napot!

    VálaszTörlés
  18. Nahát, micsoda problémáik vannak egyes kommentelőknek. Nekem tetszenek a körmeid, és valóban a lakkozott állapotban jó meghatározni a formát: nekem is az egyik körmöm sokkal hosszúkásabb, mint a többi, így ha a fehér rész hosszával határoznám meg, melyik milyen legyen, az az egy mindig kilógna a sorból :-) Amúgy a barátnőm is rágta 27 éves koráig, és géllakkal szokott le. Azóta már anélkül sem rágja szerencsére, és a körmei elég jól regenerálódtak, visszanőtt a bőr a körömhöz, és így egyre többet lakkozza őket :-)

    VálaszTörlés
  19. A Manikűrvadász 11. fordulója kapcsán kattantam rá a munkáidra, és ennél a posztnál levetette az agyam az ékszíjat!
    Megnézném a negatív...inkább horgasfejű galandféreg-kommentelő körmeinek állapotát! :)
    Bár nagyon kulturáltan, okosan kezelted az illetőt, ebből a bejegyzésedből érzem, hogy mégiscsak szíven ütött a negatív, rosszindulatú, antiszociális kritika, ezért kissé megkésve, de úgy döntöttem, hogy elküldöm neked az én személyes buksi-simimet:
    Számomra példaértékű, ahogyan a körmeiddel foglalkozol. Ápoltak, tetszetős formájúak, és a maximális gondosság látszik a munkáidon.
    Sajnos, mindig lesznek olyan emberek, akik attól élveznek el, hogy mások érzékeny pontjait rugdalják, aztán figyelik, vajon hogyan reagálsz rá.
    (Természetesen itt nem az építő kritikára gondolok)
    A pozitív visszajelzések, megerősítések fontossága ebben rejlik.
    Régebben csak gyönyörködtem némán néhány általam látogatott blog tartalmában, aztán szó nélkül kisétáltam.
    Nem teszem többé.
    Hiszek abban, hogy a szép dolgokat értékelnünk kell, kell az ösztönző dicséret, mert a szépség pláne körmök, manikűr esetében nem önkéntelen, természetes, magától értetődő jelenség. Munka, igyekezet, maximalitás szükségeltetik hozzá, hogy a legtöbbet hozzuk ki az adottságainkból.
    Szeretem a munkáidat. Inspirálnak, erőt adnak, gyönyörködtetnek.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök, hogy idetaláltál, a Krémmánián sok megjegyzéseddel találkoztam már és sok hasznos információt merítettem már belőlük, ezt én szeretném megköszönni :) Igazán kedves szavakat írtál nekem, jóleső érzés volt olvasni! Tudom, hogy aki kiteszi magát a kirakatba, az vállalja, hogy kap hideget - meleget, hisz mindenkinek képtelenség megfelelni. Igazából én a "rokon lelkeknek" lakkozok, akikben van elegendő szeretet és nagyvonalúság ahhoz, hogy felül tudjanak emelkedni a kisebb hibákon és az eredeti ötleteket, a belső gyermeket, a pozitív gondolatokat keresik maguk körül. Igazából nem is az bántott hogy leszúrást kaptam, hanem az szomorít el, ha azt látom valaki nem a jót igyekszik meglátni ha valamit szemlél, inkább a hibát keresi. Ez nem jó.
      Szerencsére a körmös lányok között nagyon sok csupaszív teremtés akad, én nagyon örülök nekik. Számomra mindig nagy boldogság, ha látom hogy újra és újra visszatérnek hozzám az olvasók, figyelmesen olvasom a kommentjeiket és amennyire időm/energiám engedi szinte mindig válaszolok is rájuk, s én is gyakran írogatok a többieknek. A beauty szekciónak ez a kis körmös zuga nagyon jó társaság, megkedveltem a lányokat akikkel együtt alkotunk.

      Várlak vissza szeretettel, igyekszem továbbra is érdekes és szép munkákat kiadni a kezem közül. :)

      Törlés